Behanger nodig in Brussel? – Voor al uw behangwerken.

De behangers uit ons netwerk behangen met alle plezier uw woonkamer, slaapkamer of inkomhal. Expert in allerlei soorten behangpapier.

behanger Brussel
Vraag gratis offertes aan

Het is binnen 1 minuut geregeld!

Behanger Brussel

Wilt u de woon- of slaapkamer een nieuwe sfeer geven, en hebt u maar een beperkt budget? Met behulp van een nieuwe laag behang zorgt u gemakkelijk voor een hele sfeerverandering. Het aanbrengen van behangpapier kan zeer lastig zijn. Wij werken daarom samen met een groot aantal behangwerken experts uit Brussel. Elke vakman in behangwerken uit ons netwerk neemt u het aanbrengen van behang graag uit handen. Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan bij behangwerken professionals uit de regio. Vergelijk deze offertes (maximaal vijf) op basis van prijs en aanbod, en kies voor de behanger uit Brussel die bij u past!

Wat kost een behanger?

De kosten voor de inzet van een behangwerken expert hangen af van een groot aantal factoren. Zo worden de kosten ten eerste bepaald door de mate van voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn. Moeten wij oud glasvezelbehang verwijderen? Of is het nodig de wand te egaliseren? Dan zullen de kosten stijgen. Daarnaast is het materiaal dat de behanger moet gebruik van invloed op de prijs. Sommige soorten fotobehang kennen bijvoorbeeld hogere prijzen dan standaard vliesbehang met een papieren toplaag. Vraag voor een overzicht van de kosten daarom altijd een aantal offertes aan bij behangwerken professionals uit de regio.

Soorten behangpapier

Hebt u besloten om de woonkamer, gang of inkomhal te behangen? Dan is het tijd om een keuze te maken uit het ruime assortiment aan behangpapier dat bij een behangwerken expert verkrijgbaar is. Binnen de behangwerken bestaan er tientallen soorten behangpapier die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo bestelt u bij ons eenvoudig vliesbehang, fotobehang en glasvezelbehang, in vele designs en kleuren. Voor welke soort behangpapier u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de eigenschappen die het behang moet hebben. Dient het vochtbestendig te zijn? Of wilt u er vlekken vanaf kunnen poetsen? Dan bestaan er bijvoorbeeld maar een aantal geschikte oplossingen.

behangwerken Brussel

Vliesbehang

behangen
De behangsoort die onze behangwerken experts uit Brussel het meeste plaatsen is vliesbehang. Vliesbehang bestaat uit een onderlaag, en daaroverheen een papieren of vinyl bovenlaag. Het vliesbehang is gemakkelijk over een oudere behanglaag aan te brengen. Vliesbehang wordt daarom ook wel snelbehang genoemd. Een volgend voordeel van vliesbehang is dat het ook weer gemakkelijk van de muur te verwijderen is, en het niet gauw scheurt. Kiest u om zelf het behangwerk uit te voeren zonder hulp? Dan is vliesbehang ideaal.

Fotobehang

behanger Brussel
Fotobehang is tegenwoordig steeds populairder. Het fotobehang is zowel in een vlies- als papiervariant verkrijgbaar, tegen aantrekkelijke prijzen. Bij vrijwel elke bouwmarkt in Brussel koopt u dergelijk fotobehang in standaard afbeeldingen, maar bij een speciaalzaak is het vaak mogelijk om uw eigen foto tot behang te laten maken. De kosten hiervoor vallen wel iets hoger uit dan voor het standaard fotobehang. Houd er wel rekening mee dat niet elke foto genoeg kwaliteit heeft om in zulke proporties vergroot te worden.

Retro behang

retro behang
In de jaren zestig en zeventig was er veel behang met grote patronen en felle kleuren in omloop. Een dergelijke retro stijl werd lange tijd verafschuwd, m aar momenteel plaatsen onze behangwerken professional dit steeds vaker bij woningen in Brussel. Wie kiest voor het behangen van de woonkamer of slaapkamer in een retro design, moet er rekening mee houden dat de rest van het interieur niet te druk kan zijn. Op deze manier vormt het retro design een mooie blikvanger in de ruimte.

Glasvezelbehang

behangpapier
Een andere soort behangpapier waar wij u graag verder over informeren is glasvezelbehang, ook wel glasweefselbehang genoemd. Het glasvezelbehang vormt een goede keuze wanneer u op zoek bent naar een vochtbestendige behangsoort. Een behanger uit Brussel zal deze dan ook altijd adviseren dit toe te passen in de badkamer of keuken. Het nadeel van glasvezelbehang is dat dit soms irritatie geeft bij de ogen of luchtwegen tijdens de plaatsing. Wij raden daarom aan altijd een behanger voor deze klus in te schakelen.

Barok behang

barok behang
Wist u dat het mogelijk is om uw inkomhal, gang of living te bekleden met een barokbehang? De term barok komt van de kunst- en literatuurperiode tussen 1575 en 1750, waarin men gebruik maakte van grafische patronen, en rijke kleuren. Een wand of schouw bekleed met een barokbehang vormt gegarandeerd een blikvanger in de ruimte. Bij dergelijk behangpapier, of deze nu is gemaakt van vliesbehang of fotobehang, is het zeer belangrijk dat u het patroon exact op de banen afstemt.

Vinyl behang

vinyl behangpapier
Onze behangwerken professionals uit Brussel werken bovendien vaak met vinylbehang. De term vinylbehang is de term die men gebruikt voor het vliesbehang dat een vinyl toplaag heeft. Het vinyl is uitermate geschikt voor het bedekken van de wanden in de keuken en badkamer. Dit komt doordat vinyl goed bestand is tegen vocht, en relatief eenvoudig te reinigen is. Dit betekent eveneens dat de kosten voor vinylbehang iets hoger uitvallen dan andere behangsoorten. Een behanger informeert u graag over de prijzen.

behangwerken

Iedere kamer een eigen karakter

Het grote voordeel van behang ten opzichte van verf en pleisterwerk is dat het een heel eigen stijl en sfeer aan elke kamer zal geven. Creëert bijvoorbeeld een frisse en luchtige stijl met behulp van een lichte kleur behang, of kies voor een blikvanger met behulp van een barok behangetje. Het is afhankelijk van uw exacte wensen en budget welk karakter u aan de kamers meegeeft. Wilt u de woonkamer of slaapkamer renoveren en hebt u inspiratie nodig? Bij vrijwel elke behangwerken specialist uit Brussel liggen een groot aantal boeken met ideeën en tips voor stijl. Vraag desgewenst een behanger om advies.

Inkomhal & gang behangen

inkomhal en gang behangen Brussel
De inkomhal en gang vormen van het huis de eerste aanblik die mensen krijgen. De meeste van onze klanten besteden echter veel aandacht aan de woon- en slaapkamer, maar weinig tot geen aan de inkomhal en gang. Hebt u maar een kleine gang? Kies hier dan voor een lichte kleur, eventueel met een eenvoudige lambrisering. Dit biedt een klassieke aanblik, en zal de ruimte optisch vergroten. De kosten voor het behangwerk in de inkomhal en gang zijn vrij laag, door de kleinere afmetingen.

Woonkamer behangen

woonkamer behangen Brussel
Hebt u altijd de wanden van de woonkamer afgewerkt met verf, en wilt u wel eens wat anders? Overweeg dan om de woonkamer te behangen. Er bestaan vele elegante behangpatronen die ervoor zorgen dat het karakter van uw living geheel verandert, zonder dat u hiervoor veel moeite hoeft te doen. Omdat het renoveren van de woonkamer veel tijd in beslag neemt, is het mogelijk om hiervoor de hulp van een behanger uit ons netwerk in te roepen, deze heeft de klus spoedig afgerond.

Slaapkamers behangen

slaapkamers behangen
De slaapkamer is een ruimte waar u tot rust wilt komen. De meeste mensen kiezen daarom voor een warm en egaal kleurenschema. Met behulp van een behangstrook is het mogelijk om ook elke slaapkamer een geheel eigen karakter mee te geven. Een andere optie is om de bovenste helft van een wand te verven, en de onderste helft te behangen. Hierdoor creëert u een speelse oplossing en een geheel unieke slaapkamer voor elk gezinslid. Het aanpakken van een halve wand scheelt eveneens in kosten.

Babykamer behangen

babykamer behangen Brussel
Wanneer u binnenkort een kind krijgt, dan zult u vele zaken moeten voorbereiden. Eén daarvan is het aankleden van de kinderkamer. Bij vrijwel elke behangwerken expert uit Brussel kunt u kiezen uit vele patronen voor het behangpapier van de babykamer. Het is een optie om voor een neutrale variant te kiezen, of juist helemaal in de babykleur. Onze behangers raden wel aan om een patroontje altijd te combineren met een egale wand. Op deze manier voorkomt u dat de babykamer te druk wordt.

Keuken behangen

keuken behang
In de keuken is het tevens een mogelijkheid om de wanden van een behanglaag te voorzien. Hierbij is het wel zaak dat u kiest voor behang dat tegen vocht bestand is. Wij raden daarom aan te kiezen voor glasvezel- of vliesbehang met een vinyl toplaag. Deze behangsoorten zijn op eenvoudige wijze te reinigen en zullen niet direct beschadigd raken wanneer er water op komt. Hebt u liever fotobehang? Laat een behanger dan een speciale coating aanbrengen om vochtproblemen te voorkomen.

Badkamer behangen

badkamer behang
Een laatste kamer in huis die u zou kunnen behangen is de badkamer. Evenals de keuken is het bij de badkamer van belang om te kiezen voor waterbestendig behangpapier. Daarnaast is het natuurlijk noodzakelijk om de wanden in de douche en in direct contact met water altijd te verven of van tegels te voorzien. Geen enkele behangsoort is in die mate waterbestendig. Vraag desgewenst één van onze behangwerken professionals uit Brussel om tips. Zo verkeert uw badkamer spoedig weer in optimale staat.

Zelf behangen

Wie zelf de woonruimte gaat behangen, zal aanzienlijk besparen op de kosten. Het is dan echter wel noodzakelijk dat u nauwkeurig te werk gaat. Om het behangwerk enigszins te vergemakkelijk heeft een behanger uit ons netwerk in Brussel een kort stappenplan met een aantal tips voor u opgesteld. Met deze tips geniet u binnen korte tijd van een heerlijk gerenoveerde woning.

1. Start met het voorbereiden van de ondergrond. Verwijder gaten en verdikkingen.
2. Knip de banen op maat, neem hiervoor zes centimeter extra
3. Nummer de banen als u een patroon moet creëren.
4. Meng de lijm tot een glad mengsel.
5. Breng de lijm op de helft van de eerste baan aan, en vouw deze helft dubbel.
6. Smeer vervolgens de tweede helft in met lijm, en vouw ook deze op.
7. Daarna dient u drie banen op dezelfde wijze te behandelen.
8. Hierna is de lijm op de eerste baan voldoende gedroogd voor het plakken.
9. Om volledig recht te plakken, is het verstandig te werken met een loodlijn.
10. Met een speciale behangstrijker, of een borstel veegt u luchtbellen uit de baan.
11. Als u alle vier de banen hebt aangebracht, dan is het tijd om weer vier banen van lijm te voorzien, en de stappen te herhalen.
12. Is een baan niet recht? Herplak deze dan direct, wacht u te lang? Dan is de kans op scheuren en lijmresten groot.

behangen tips

Voorbereiding

Wie ervoor gekozen heeft om de inkomhal, gang of woonkamer te behangen, moet de voorbereidingen starten met het berekenen van de hoeveelheid behang die nodig is. Zeker wanneer u een bepaald patroon heeft gekozen wilt u niet te weinig materiaal bestellen. Neem altijd een meter extra in de lengte om een te kort aan behangpapier te voorkomen. Wilt u zeker weten dat u geen halve banen hoeft te maken, kijk dan goed naar de lengte op één rol behang. Naast het behang dient u tevens de benodigde behanglijm en primer te voorbereiding van de ondergrond te kiezen. Deze verkoopt men in vrijwel elke bouwmarkt in Brussel.

behangbedrijf

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het renoveren van de inkomhal met behulp van een barokbehang? Hebt u vragen over het prijsverschil tussen een vlies- en glasvezelbehang? Of bent u benieuwd naar de kosten voor de inzet van een behanger? Dan zit u bij ons op de goede plek. Geef via het contactformulier aan waar u exact naar op zoek bent, en wat u maximale budget is. Wij zullen u dan tips geven, of u voorzien van meerdere (maximaal vijf) vrijblijvende offertes. Het is aan u om deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken en een behanger te kiezen die aan uw wensen voldoet. Ook voor contact met een stukadoor of schilder kunt u bij ons terecht.