Benieuwd wat het kost om een behanger in te huren?

Vergelijk offertes van meerdere behangers uit ons netwerk en vergelijk ze op uurtarief en kosten.

behanger kosten
Vraag gratis offertes aan

Het is binnen 1 minuut geregeld!

Wat kost een behanger?

Wilt u een muur in uw woning voorzien van een nieuwe laag behang? Het is verstandig om hiervoor een behanger in te huren. U bent natuurlijk benieuwd wat dit kost. De kosten hangen van verschillende factoren af. Alle kosten worden hier besproken. Het uurtarief van een behanger evenals de kosten van glasvlies, renovlies, vliesbehang en glasweefselbehang. Coqual is een netwerk van behangers in heel Vlaanderen. Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis diverse offertes. U vergelijkt de vrijblijvende offertes op basis van aanbod en prijzen. Vervolgens kunt u zelf de behanger voorzien van de beste voorwaarden en het laagste uurtarief voor uw klus inhuren. We helpen u graag!

Perfect resultaat

Het inhuren van een professionele behanger heeft vele voordelen. Het aanbrengen van behang kost erg veel tijd en moeite, vooral wanneer u dit voor het eerst doet. Het inhuren van een behanger zal u veel tijd en stress schelen. De kosten van zelf behangen lijken wellicht lager en aantrekkelijker. Houd er echter rekening mee dat niet juist behangen op de lange termijn kan resulteren in hogere kosten. Een behanger heeft veel ervaring en zal ervoor zorgen dat alles juist word aangebracht. Een behanger heeft daarnaast al het benodigde materiaal. Het kost een hoop geld als u dit allemaal zelf nog moet aanschaffen.

Werkzaamheden van de behanger

U zou misschien denken dat een professionele behanger niets anders doet dan behangen, maar niets is minder waar. Zo kan een vakman bijvoorbeeld behang verwijderen. Het verwijderen van oud behang is een vervelende klus. Als u dit niet ziet zitten dan kunt u hiervoor een behanger inhuren. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de wanden glad zijn. Kleine scheuren en gaten worden gedicht met een vulmiddel en vervolgens geschuurd. De muur wordt eventueel eerst behandeld met een voorstrijkmiddel. Uiteraard kan een vakman ook behang plaatsen. Een voordeel is dat een professional naadloos behangpapier kan aanbrengen. Een behanger heeft daarnaast ervaring met vele verschillende soorten zoals vliesbehang, renovlies en glasvlies.

Uurtarief van de behanger

Het is vanzelfsprekend dat u wilt weten wat een behanger kost. Het is lastig te zeggen wat het behangen precies kost omdat de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren. Eventuele voorbereidende werken, zoals het verwijderen van behang, zijn bijvoorbeeld van invloed op wat het kost. Wat de professional kost is tevens afhankelijk van de grootte en bereikbaarheid van het oppervlak. Het uurtarief bedraagt gemiddeld €15,-. Rekent de vakman geen uurtarief? Als de vakman geen uurtarief rekent dan vraagt hij een prijs per rol papier of per m2. Als u wilt weten wat het inhuren in uw geval kost kunt u het beste offertes aanvragen.

Materiaalkosten

U bent natuurlijk benieuwd naar de kosten van behang. Wat het kost verschilt per soort. Renovlies is te koop in verschillende diktes. Welke dikte renovlies u nodig hebt hangt af van de ondergrond. Wat het behang kost hangt samen met de dikte. De kosten van renovlies liggen tussen de €45,- en €80,- per rol. De prijs per m2 ligt rond de €2.50,-. De kosten van vliesbehang bedragen ongeveer hetzelfde. De kosten van glasweefselbehang liggen iets lager. Wat glasweefselbehang kost hangt tevens af van de dikte. De prijs per m2 van glasweefselbehang ligt tussen de €15,- en €20,-. Een andere optie is glasvlies. U hebt al glasvlies op uw wanden voor een vanaf prijs van €15,- per m2.

Gemiddelde prijs per m2

Wilt u glasweefselbehang, vliesbehang of glasvlies op uw wanden? Zoals u hebt gelezen wordt een vakman vaak betaald volgens een tarief per uur. Naast het uurtarief vindt betaling ook wel plaats volgens een prijs per m2 of volgens kosten per rol. Het uurtarief bedraagt circa €15,-. De gemiddelde prijs per m2 ligt rond de €6,- en het plaatsen per rol kost circa €17,50. Hebt u behang met een print gekozen? Het aanbrengen kost meer, een vakman is hier namelijk langer mee bezig. Een tip om erachter te komen wat het behangen totaal kost? Tel de kosten van het inhuren van de professional, zoals het uurtarief, op bij de kosten van het benodigde behangpapier.

behanger uurtarief
behanger inhuren

Behanger inhuren? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u renovlies, glasvlies, glasweefselbehang of vliesbehang op uw muur? Voor het aanbrengen van bijvoorbeeld vliesbehang kunt u het beste een specialist inhuren. Wanneer u een professional gaat inhuren zit u bij ons goed! Wij zijn een netwerk van behangers in heel Vlaanderen, er zit altijd iemand in uw regio. Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u maximaal vijf offertes. Deze vergelijkt u zelf op uurtarief, aanbod en voorwaarden. Hierna kiest u de professional voorzien van het beste aanbod en de laagste prijs voor uw project. Wilt u het toch zelf proberen in plaats van een behanger inhuren? Bekijk ons stappenplan!