Zoekt u een buitenschilder voor buitenschilderwerken?

Wij helpen u graag bij het schilderen van uw gevel, buitenmuur, ramen, deuren of tuinhuis. Kortom, wij zijn er voor al het buitenschilderwerk!

buitenschilderwerken

Buitenschilderwerken

Afgebladderde verf op een woning ziet er erg onverzorgd uit. Een buitenschilder kan ervoor zorgen dat uw huis er weer fris uitziet en beschermd is tegen weersomstandigheden. U vindt hier meer informatie over buitenschilderwerken, onderhoud en de prijs van een buitenschilder. Wij zijn een netwerk van schildersbedrijven, werkzaam in Vlaanderen. Bij ons vraagt u via het contactformulier meerdere offertes aan. De offertes vergelijkt u met elkaar waardoor u altijd de schilder met de laagste prijs en de beste voorwaarden kiest. Het aanvragen van de offertes is kosteloos en geheel vrijblijvend. Voordat u het weet ziet uw woning er weer prachtig uit dankzij onze buitenschilder!

Onderhoud

Onderhoud aan uw buitenschilderwerk is erg belangrijk. Wanneer er veel viezigheid op uw buitenschilderwerk zit is de kans dat de zon dit beschadigd groter. Als uw buitenschilderwerk schoon is dan zullen de verflagen de zon weerkaatsen waardoor er niets beschadigd raakt. Onderhoud uw buitenmuur, ramen en deuren dus goed door ze minstens 2 keer per jaar schoon te maken. Gebruik hiervoor hard en gedistilleerd water, hierin zitten geen mineralen en zuren die de schilderwerken aantasten. Vergeet tijdens het onderhoud niet de bovenkant van de deuren en ramen schoon te maken, hier blijft vaak vuil liggen. Laat uw schilderwerken ook tijdig bijwerken door een buitenschilder om ergere beschadigingen te voorkomen.

Gratis offertes vergelijken


Ramen en deuren schilderen

Buitenschilderwerk is nodig wanneer ramen en deuren gaan afbladderen omdat dit er niet goed uitziet. Door het aanbrengen van een afbijtmiddel wordt de oude verflaag verwijderd, het is tevens belangrijk even te schuren. Plak voordat u begint met de buitenschilderwerken de ruiten af met tape. Komt er toch een verfspetter op de ruiten terecht? Laat deze opdrogen en verwijder het met een mesje. Voorzie de ramen en deuren aan de zuid- en westkant van een extra dikke laag omdat deze meer last hebben van weersomstandigheden. Gebruik bij de buitenschilderwerken van uw ramen en deuren een verfsoort die goed beschermt zoals alkydverf of hoogglans, beide op basis van terpentine.

Gevel schilderen

Een geschilderde gevel maakt dat uw huis er weer mooi uitziet. Hiernaast zullen buitenschilderwerken aan de buitenmuur het huis beschermen tegen vochtdoorslag. Omdat een buitenmuur met weersomstandigheden te maken heeft, wordt een buitenmuur anders behandeld dan een binnenmuur. Allereerst repareert de schilder eventuele scheuren en barsten met een vulling. Hierna wordt de gevel schoongemaakt met een hogedrukspuit en een borstel. Alvorens de schilderwerken beginnen brengt de schilder een grondlaag aan op de gevel voor een betere hechting en een verhoogde vochtbestendigheid. Tot slot brengt de schilder een tussenlaag en een dekkende eindlaag verf aan op de buitenmuur.

buitenschilderwerk

Tuinhuis verven

Buitenschilderwerken zijn erg belangrijk bij een tuinhuis omdat ze het tuinhuisje beschermen tegen weersomstandigheden en insecten. Er zijn verscheidene manieren waarop een buitenschilder een tuinhuis kan verven. U kunt uw tuinhuis dekkend laten schilderen met een mooie verfkleur, halfdekkend waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft of u kunt ervoor kiezen om deze te oliën. Vergeet niet alvorens u begint met de buitenschilderwerken om uw tuinhuis te schuren en om een primer aan te brengen in verband met de juiste hechting. Nog 2 tips met betrekking tot het verven van uw tuinhuis: verf van boven naar beneden om vallende verfdruppeltjes te voorkomen en schilder minstens 2 tot 3 verflagen zodat u zeker bent van een betere bescherming.

Verf voor buiten

Alvorens u begint met buitenschilderwerken is het aanbrengen van een primer of grondlaag erg verstandig. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke laag verf goed aan de ondergrond hecht en niet loslaat. Sommige primers egaliseren tevens de ondergrond. Met buitenschilderwerk kunt u het beste speciale buitenmuurverf gebruiken. Er wordt vaak gebruik gemaakt van acrylverf. Acrylverf zorgt ervoor dat de muur kan ademen maar het is ook bestand tegen uv-stralen, bovendien droogt het snel. Muren die vaak te maken hebben met hevige regenval hebben wellicht belang bij een elastische coating. Deze coating op basis van siliconen is namelijk waterdicht.

Prijs schilderwerken

De prijs van buitenschilderwerk hangt af van het type schilderwerk. De prijzen van het schilderen van een gevel ligt bijvoorbeeld hoger dan de buitenschilderwerken van een raam. Uurloon en materiaalkosten leiden onder andere tot de prijs van een schilder. Voor een buitenschilder ligt het uurloon rond de €40,- tot €45,-. De prijs van latexverf ligt gemiddeld rond €16,- per m2, uitgaande van het aanbrengen van 2 lagen. Houd naast het uurloon van de buitenschilder, het type schilderwerk en de materiaalkosten ook rekening met factoren als bereikbaarheid en voorrijkosten. Wilt u een prijsindicatie in verband met buitenschilderwerken bij u thuis? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Besparen door te vergelijken

Is uw woning toe aan buitenschilderwerken? En wilt u een schilder inhuren voor dit buitenschilderwerk? Bij ons zit u goed, het is verstandig om uw gevel eens in de vijf jaar een opknapbeurt te geven. Wij zijn een netwerk van schilders, een voordeel hiervan is dat er altijd een buitenschilder in uw omgeving zit. Via het contactformulier kunt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen. Door de offertes met elkaar te vergelijken op voorwaarden en prijzen kiest u altijd de meest voordelige schilder voor uw buiten- of binnenschilderwerken. U bent bij ons verzekerd van kwaliteit, al onze schilders hebben vele jaren ervaring. Wij helpen u graag bij het verven van uw woning!