Op zoek naar een schilder uit uw regio voor binnenschilderwerk?

Wij helpen u graag bij binnenschilderwerken als de trap, plafond, muren, deuren, keuken en ramen. Vraag vrijblijvend offertes aan!

binnenschilderwerken

Binnenschilderwerken

Is uw woning aan een opknapbeurt toe? Dankzij binnenschilderwerken ziet uw huis er binnen no time weer als nieuw uit! Als u wilt dat uw binnenschilderwerk een mooi resultaat heeft is het verstandig om hiervoor iemand met ervaring in te huren. Bent u op zoek naar een vakman die u kan helpen bij uw schilderwerken? Wij zijn een netwerk van schilders. Via het contactformulier vraagt u bij ons gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Wanneer u deze met elkaar vergelijkt kiest u altijd de schilder met de beste voorwaarden en de laagste prijs. Wij helpen u graag bij het verven van uw woning! Ook met vragen over binnenschilderwerk kunt u bij ons terecht.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat u langer van uw binnenschilderwerken kunt genieten. Maak het binnenschilderwerk daarom regelmatig schoon. Wanneer het schoon is zal de zon weerkaatst worden in de verflagen waardoor de kans kleiner is dat het binnenschilderwerk beschadigd raakt. Goede ventilatie resulteert in een langere levensduur van binnenschilderwerken. Ventilatie zorgt ervoor dat vocht wordt afgevoerd wat erg belangrijk is omdat vocht ervoor kan zorgen dat verf loslaat. Controleer tevens 2 keer per jaar uw binnenschilderwerken op beschadigingen en dergelijke. Laat dit zo nodig opnieuw verven door een schilder om grotere beschadigingen en hogere kosten te voorkomen.

Gratis offertes vergelijken


Trap schilderen

Mensen staan er vaak niet bij stil dat het verven van een trap ook wel eens nodig is. Een trap is vaak het eerste wat u ziet als u uw huis binnenloopt, het is daarom belangrijk dat deze er onderhouden uitziet. Een trap wordt erg vaak gebruikt op een dag. Voor een mooi eindresultaat en een langere levensduur is het dus essentieel dat het juiste materiaal wordt gebruikt bij het schilderen. Een schilder gebruikt vaak verf met 2-compenent vloercoating. Deze bestaat uit een basiscoating en een verharder waardoor de trap minder snel slijt. Het is tevens mogelijk om een verflaag met anti-slip aan te brengen zodat u minder snel uitglijdt op de trap.

Plafond en muren schilderen

Bij binnenschilderwerken horen uiteraard ook het plafond en de muren. Het schilderen van een plafond is geen makkelijke klus, het is dus verstandig om dit aan een schilder over te laten. Er zijn verschillende opties met betrekking tot de binnenschilderwerken van uw plafond of uw muren. U kunt ervoor kiezen om uw plafond en muren te laten spackspuiten of gewoonweg te laten schilderen. Als u wilt dat het binnenschilderwerk van uw muren en plafond snel geklaard is, dan is spuitwerk een goede keuze. Een nadeel hiervan is echter dat u eerst alles goed moet afplakken omdat spuitwerk met een hogedrukspuit wordt aangebracht.

binnenschilderwerk

Deuren schilderen

Er zijn al gauw gebruikssporen zichtbaar op deuren en ramen. Het schilderen van deuren en ramen kan uw huis weer een hele nieuwe en frisse uitstraling geven. Voordat het binnenschilderwerk kan beginnen worden eerst de deuren en ramen gereinigd van vet en vuil en vervolgens geschuurd. Indien nodig worden beschadigingen en oneffenheden weggewerkt. Wanneer de schilderwerken beginnen is de eerste stap het aanbrengen van een grondlaag door de schilder. Deze wordt zachtjes geschuurd wanneer hij helemaal droog is. Hierna worden de dekkende lagen verf aangebracht. Minstens 2 lagen creëren het mooiste effect. Vergeet bij het binnenschilderwerk van de ramen niet om de ruiten af te plakken.

Keuken verven

Alle schilderwerken in en rondom uw woning hebben andere aandachtspunten. Zo dient u bij een badkamer met het binnenschilderwerk rekening te houden met vocht en bij een buitendeur met weersomstandigheden. U brengt waarschijnlijk veel tijd door in de keuken, het is bij deze binnenschilderwerken daarom ook erg belangrijk dat de muurverf tegen een stootje kan en afwasbaar is. Vooral rondom de wasbak en de kookplaat is het erg handig wanneer u vieze vlekken van de verf kunt afvegen. Bij het schilderen van een keuken valt de keuze daarom vaak op lakverf. Houd tevens rekening met de kleur. Door de keuken in een lichte kleur te verven zal de keuken optisch groter lijken, dit is ideaal bij een kleine keuken.

Prijzen

De prijzen van binnenschilderwerken hangen af van verschillende factoren. Zo is de prijs van de muurbekleding hiervan op invloed evenals het benodigde aantal verflagen, materiaalkosten, bereikbaarheid, voorrijkosten en eventuele steigerhuur. De prijs van een schilder ligt gemiddeld tussen de €35,- en €40,- voor binnenschilderwerken, dit is inclusief materiaal, muur- en plafondverf en het loon van de schilder. Is uw woning ouder dan 5 jaar? Dan geldt er een verlaagd btw tarief van 6% voor uw schilderwerken. Bij woningen jonger dan 5 jaar geldt het normale tarief van 21%.

Besparen door te vergelijken

Wilt u dat uw huis er weer fris uitziet dankzij binnenschilderwerk? Voor een ervaren schilder zit u bij ons goed! Wij zijn een netwerk van schildersbedrijven uit Vlaanderen waardoor er altijd een vakman bij u in de buurt zit. Via het contactformulier vraagt u gratis verschillende offertes aan. Door de offertes met elkaar te vergelijken kiest u altijd de schilder met de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw binnenschilderwerk. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast. Ook met vragen over buitenschilderwerken bent u bij ons van harte welkom.