Heeft u hulp nodig bij uw bezettingswerken? Dan zit u bij ons goed!

Onze bezetter helpt u graag bij verscheidene pleisterwerken tegen een scherpe prijs per m2.

bezettingswerken

Bezettingswerken

Is uw nieuwbouwwoning net opgeleverd of wilt u uw woning renoveren? Wellicht wilt u hiervoor een bezetter inhuren. Deze zorgt er voor dat uw muren er als nieuw uit gaan zien dankzij het aanbrengen van pleister. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten bezettingswerken zoals pleisterwerken. De meeste mensen huren een bezetter in voor het bezetten van een buitenmuur of binnenmuur, maar u kunt ervoor kiezen om de bezettingswerken zelf uit te voeren. Bij ons vraagt u geheel vrijblijvend offertes aan van verschillende specialisten op het gebied van bezettingswerken. Door deze te vergelijken kiest u zelf de bezetter met de beste kwaliteit in combinatie met de laagste prijs.

Binnenmuren

De bezettingswerken op uw binnenmuren hebben verscheidene voordelen: dankzij de pleisterwerken hebben uw muren direct een afgewerkte en mooie look en met het bezetten van uw muren is het zelfs mogelijk om scheve en kromme muren weer recht te maken. Veel mensen willen tegenwoordig gladde muren. U kunt uw binnenmuur vlak bezetten, maar het is ook mogelijk om verschillende effecten te kiezen zoals de pudding bezetting met afgeronde hoeken. Voordat u uw binnenmuur kunt bezetten is het belangrijk dat de muur volledig droog is en geen vochtproblemen heeft.

Gratis offertes vergelijken


Buitenmuren bezetten

Het bepleisteren van de buitenmuur geeft een moderne en strakke look. Buitenbepleistering wordt vaak gekozen bij nieuwbouwprojecten, maar ook bij de renovatie van een huis wordt het veelal toegepast. Bezettingswerken aan de buitenmuur worden in de meeste gevallen toegepast omdat hiermee een oude gevel makkelijk wordt opgefrist. De bezetter plaatst de buitenbepleistering op de oude gevel, tenzij u graag extra isolatie wilt. In dat geval wordt eerst de isolatie op de buitenmuur aangebracht, daarna begint de bezetter met het bepleisteren van de muur.

buitenmuur bezetten
muren bepleisteren

Muren bepleisteren, de voorbereiding

Het is mogelijk om zelf uw buiten- of binnenmuur te bezetten in plaats van een bezetter in te huren. Alvorens u begint met het bezetten van uw muren is het voorbehandelen wellicht een vereiste. Zorg er voor dat de ondergrond stevig, droog en stof- en vetvrij is. Strijk een natte kwast over de binnenmuur of buitenmuur. Blijft het water ongeveer 5 minuten op de oppervlakte? Dan is voorbehandelen niet nodig. Is het na 5 minuten nog niet opgenomen? Dan is voordat u begint met bepleisteren een hechtmiddel nodig. Mocht het water binnen 2 minuten opgezogen zijn, dan is een fixeermiddel nodig. Maak vervolgens gipspleister aan. Breng het gipspleister aan en druk hier de gipsgeleiders in. Hierna plaatst u de hoekprofielen in het verse gipspleister.

Muur bepleisteren doe-het-zelf

Vervolgens kunt u met behulp van een spaan het gipspleister in gelijkmatige dikte, tussen de 10mm en 20mm, aanbrengen op uw binnenmuur of buitenmuur. Verdeel het vervolgens met een metalen reilat of een rechte houten lat in zowel horizontale als verticale richting. Door de lat over de gipsgeleiders te schuiven kunt u het teveel aan gipspleister verwijderen. Als het gips is opgesteven strijkt u de overige ruwe zones glad met de lat. Begin vervolgens binnen een uur met het schuren van de bepleistering met een schuurspons. Maak circulaire bewegingen tot de oneffenheden verdwijnen. Werk direct na het opschuren de muur glad af, dit doet u met een metalen spaan.

Cementeren

Een vorm van bezetten van uw muur is cementeren. Hierbij voorziet een bezetter het metselwerk van een buitenmuur van een dunne zandcement laag. Cementeren gebeurt vaak bij gevels die er niet meer zo mooi uitzien door beschadigingen of kleurverschillen. Door cementeren valt dit niet meer zo op, bovendien wordt het metselwerk gestabiliseerd en beschermd tegen weersinvloeden. De muur wordt niet afgesloten door de laag cement, maar kan blijven ademen. Het cement is dun waardoor de structuur van de muur zichtbaar blijft en er hoeft niet geschilderd te worden omdat het cement gekleurd kan worden.

Bezettingswerken prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van de verscheidene bezettingswerken. Verscheidene factoren beïnvloeden de prijzen voor het bezetten van de buiten- of binnenmuur. Zo betaalt u voor pleisterwerken op betonwanden een hogere prijs per m2 dan voor pleisterwerken op gemetselde wanden. Ook de dikte van pleister en of u uw muur wilt bezetten met sierpleister of niet is van invloed op de prijzen. Een aantal indicaties voor bezettingswerken zijn als volgt: de prijs per m2 bij het bepleisteren van een buitenmuur is gemiddeld €65,- tot €85,-, voor gevelpleister zonder isolatie. Dit is inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten. Kiest u gevelpleister inclusief isolatie? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €95,- tot €125,- per m2. Wederom inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten.

Vraag diverse prijsopgaven aan

U begrijpt dat bezettingswerken zoals bepleisteren veel voordelen hebben. Het is voor de ervaren klusser mogelijk de buiten- of binnenbepleistering zelf te doen, maar als u hierover twijfelt dan is het verstandig om een ervaren bezetter in te huren. Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van bezettingswerken en gyprocwerken. Bij ons vraagt u geheel kosteloos offertes aan van verscheidene aanbieders uit uw buurt. Hierdoor heeft u een overzicht van de prijzen in uw situatie en kiest u zelf de bezetter met de beste kwaliteit in combinatie met de laagste prijs. U zit nergens aan vast want het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend.

bezetter