Heeft u een vakman nodig voor het plaatsen van gyproc?

Onze plaatser helpt u graag bij allerlei gyprocwerken, tegen een scherpe prijs per m2. Vergelijk vrijblijvend offertes!

gyprocwerken

Gyprocwerken

Gaat u binnenkort verbouwen of bouwen? Wellicht zullen er enige gyprocwerken plaatsvinden in uw woning. Gyprocwerken zijn alle werkzaamheden die te maken hebben met het plaatsen en afwerken van gipsplaten op wanden en plafonds. U leest hier meer over de verschillende toepassingen van gyproc, evenals tips voor het plaatsen en afwerken. Wilt u een plaatser inhuren voor uw gyprocwerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U vraagt geheel vrijblijvend meerdere offertes op zodat u deze in alle rust bekijkt. Vervolgens kiest u de plaatser die het beste bij uw voorwaarden past!

Diverse toepassingen gyproc

Gyproc kunt u voor verschillende toepassingen gebruiken. Zo is het mogelijk om hiermee een valse wand zoals scheidingswanden, een (vals) plafond of voorzetwand te plaatsen, hierover leest u later meer. Ook is het een mogelijkheid om uw oude muren te renoveren door het plaatsen van gyproc wanden. Bovendien heeft het een erg goede geluiddempende functie, het wordt dan ook vaak gebruikt om geluid te dempen tussen twee ruimtes. In de badkamer kunt u de speciale waterwerende platen gebruiken. Wilt u inbouwverlichting plaatsen zoals spotjes? Ook hiervoor is gyproc ideaal, want u bouwt makkelijk verlichting in terwijl u direct uw oude plafond weg werkt.

Gratis offertes vergelijken


De voordelen van een gyproc plafond

Een plafond van gipsplaten is vooral erg populair omdat het zo snel en makkelijk te plaatsen is. Gyprocwerken zijn droog, hierdoor kunt u de ruimte waarin gyprocwerken hebben plaatsgevonden direct gebruiken. Het is ook erg licht, hierdoor kunt u overal in uw woning gyprocwerken doen zonder grote aanpassingen te hoeven maken. Een plafond van gyproc plaatst u op elke hoogte naar keuze. Het is mogelijk om inbouwspots, ventilatiekanalen en leidingen toe te voegen. Een verlaagde zoldering is ook erg handig wanneer u isolatie wilt toebrengen. Bovendien zijn gipsplaten recycleerbaar, duurzaam en budgetvriendelijk.

Valse wanden

Wilt u op een efficiënte en snelle manier uw kamers herindelen? Heeft u wel eens aan scheidingswanden van gyproc gedacht? Een plaatser kan scheidingswanden in uw woning aanbrengen, hiermee creëert u eenvoudig een valse wand. Het is eventueel mogelijk om de scheidingswanden te isoleren en om ze sterker te maken met behulp van osb-platen. Door middel van metalen profielen of een houten frame welke aan het plafond en de vloer vastgeschroefd is wordt een valse wand opgebouwd. Het is mogelijk om ramen en deuropeningen te plaatsen, net zoals bij gewone wanden.

gyproc plaatsen

Voorzetwand

Voorzetwanden bestaan uit een aluminium of houten frame die u snel afwerkt met gyproc platen. Deze worden vaak geplaatst door een plaatser bij renovaties als de muren in slechte staat zijn. Door middel van een voorzetwand kunnen deze muren weer kaarsrecht gemaakt en eventueel extra geïsoleerd worden. Het plaatsen van schakelaars, leidingen, nissen en ventilatie is tevens erg makkelijk met behulp van voorzetwanden. Mits er een goede voorbereiding is kunnen zelfs zware constructies als badkamermeubels tegen een voorzetwand geplaatst worden. Het is ook een mogelijkheid om gebogen oppervlakken te voorzien van gyproc platen.

Gyproc plaatsen en afwerken

Het plaatsen en afwerken laten de meeste mensen door een plaatser doen, maar het is ook erg makkelijk om zelf te doen. Wilt u gyproc plaatsen op uw muren én plafond? Dan is het verstandig om met de muren te beginnen omdat de plafondprofielen dan aan de profielen van de muren bevestigd kunnen worden. Ook is de akoestische isolatie beter op deze manier. De platen kunt u bevestigen op houten profielen of een metalen onderstructuur. Na het plaatsen kan het afwerken van de wanden beginnen. Gaat u schilderen, behangen of betegelen? Dit kan op dezelfde manier als elk ander oppervlak, maar u dient alvorens u begint met het afwerken wel eerst de wanden te behandelen met een schilder-, tegel- of behang primer, speciaal voor gyprocwerken.

Gyprocwerken prijzen

Doordat u gipsplaten erg licht en makkelijk verwerkt worden de gyprocwerken op een efficiënte manier gedaan. Hierdoor blijft de prijs per m2 relatief laag. De prijzen van gyprocwerken hangen af van verschillende factoren, hier volgen echter enkele indicaties. De prijs per m2 voor een scheidingswand ligt ongeveer tussen de €40,- en €45,-, gebruikt u dubbele platen dan zal de prijs per m2 tussen de €55,- en €60,- liggen. De prijzen van enkelwandige voorzetwanden bedragen circa €25,- tot €30,- per m2, voor dubbele voorzetwanden is de prijs per m2 gemiddeld €30,- tot €35,-. De prijs per m2 voor een zoldering van gyproc ligt gemiddeld tussen de €35,- en €40,-.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u de hulp inschakelen van een plaatser gedurende uw gyprocwerken? Als u offertes bij ons aanvraagt dan wordt uw aanvraag doorgestuurd naar bedrijven voor gyprocwerken die bij ons aangesloten zijn. Na enkele dagen ontvangt u verschillende offertes die u in alle rust vergelijkt op basis van prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u de plaatser bij u in de buurt die het meeste voldoet aan uw wensen en voorwaarden voor uw gyprocwerken. Het aanvragen van de offertes is geheel kosteloos en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Heeft u na het gyproc plaatsen iemand nodig voor het bezettingswerken? Dat kan ook bij ons!