Heeft u een stukadoor nodig voor het stucwerk of pleisterwerk?

Wij helpen u graag bij alle pleisterwerken, tegen een scherpe prijs per m2. Vergelijk vrijblijvend offertes!

pleisterwerk

Pleisterwerk

Er bestaan twee verschillende soorten pleisterwerk: droog en nat. Bij droog pleisterwerk worden plafond en muren vlak gemaakt door gebruik van gipsplaten, bij nat pleisterwerk wordt dit met een dunne laag pleister gedaan. U leest hier meer over natte pleisterwerken. Bent u op zoek naar een stukadoor die u kan helpen met uw stucwerk? Bij ons zit u goed! Wij zijn een netwerk van vakmannen op het gebied van pleisterwerken. Er zit altijd een stukadoor bij u in de buurt. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs.

Binnen- of buitenmuur bepleisteren

U kunt zowel uw binnen- als buitenmuren laten bepleisteren door een stukadoor. Bij een gevel dient u met andere factoren rekening te houden dan bij pleisterwerken op een binnenmuur. Een binnenmuur kunt u rechtstreeks bepleisteren, deze is poreus genoeg om het pleisterwerk direct te laten hechten. Bij een buitenmuur is het aanbrengen van een primer verstandig voordat u begint met bepleisteren. Een buitenmuur heeft te maken met weersinvloeden. Bij pleisterwerken aan de gevel is het daarom cruciaal een pleister te gebruiken die hier tegen bestand is. Breng zo nodig nog een vochtwerend middel aan na het bepleisteren van de gevel.

Gratis offertes vergelijken


Glad of korrelig?

Het is mogelijk om pleisterwerk korrelig of glad aan te brengen. Gladde pleisterwerken brengen vele voordelen met zich mee. Glad pleisterwerk is tijdloos, u verft er makkelijk een andere kleur overheen en er blijft geen stof op de wanden zitten. Bovendien kunt u glad pleisterwerk eenvoudig herstellen wanneer het beschadigd is. Wanneer u uw wanden of plafonds korrelig laat bepleisteren is het mogelijk om hierin leuke variaties in aan te brengen. De korrels kunt u in verschillende groottes aanbrengen en ze kunnen in halve maantjes of cirkels met schaduweffecten aangebracht worden. Dit alles kan in verscheidene kleuren aangebracht worden.

Behangklaar of sausklaar stucwerk

Het is mogelijk om uw stucwerk behangklaar of sausklaar te maken. Sausklaar stucen houdt in dat de muur, na het stucwerk, klaar is om gesaust te worden. De muur is vlak en egaal gemaakt en is vrij van oneffenheden. Wanneer het stucwerk behangklaar is dan is het niet geschikt om te verven, het is alleen geschikt om eroverheen te behangen. Als de afwerking behangklaar is dan is de muur minder vlak en niet helemaal vrij van oneffenheden. In de meeste gevallen is het sausklaar stucen duurder. In dat geval moet de stukadoor de wand namelijk spiegelglad maken wat meer moeite en tijd kost.

pleisterwerken

Sierpleister

Sierpleister is een decoratieve soort wandafwerking, geschikt voor zowel de binnen- als buitenmuur. Er bestaan vele verschillende soorten sierpleister, zonder korrels maar ook met grove en fijne korrels. Hierdoor is het mogelijk oneffenheden in een oud huis te verbergen maar in nieuwbouw geeft het tevens een modern en strak effect. Sierpleister is erg goed te combineren met isolatie. Siliconenpleister kunt u bijvoorbeeld aanbrengen op isolatieplaten. Een ander voordeel van sierpleister is dat het een gevel beschermt tegen weersinvloeden. Sierpleister zorgt ervoor dat vocht de gevel niet indringt, vooral wanneer u ook nog een vochtwerend middel op het pleisterwerk aanbrengt.

Betonstuc

Betonstuc geeft uw woning een strakke en stoere uitstraling. Het is een waterdicht en hoogwaardig cementproduct. Stucwerk op basis van gips of kalk wordt gemengd met water. Bij betonstuc is dit niet het geval, hierbij wordt cement en fijne betondeeltjes gemengd met een speciale hars wat het flexibel, waterdicht en sterk maakt. Dit zorgt ervoor dat betonstuc goed is toe te passen op vloeren en wanden maar ook als keukenbladen, openhaarden en wastafels. Omdat het waterdicht is is betonstuc erg geschikt om de badkamer mee te bezetten. Eén van de meest bekende soorten betonstuc is Beton Ciré.

Spachtelputz

Spachtelputz is de meest gebruikte soort pleisterwerk. Het bestaat uit een bindmiddel op basis van kunststof en gebroken marmerkorrels. Spachtelputz wordt aangebracht met een spatel. Hier is de naam van afgeleid, spachtel is namelijk Duits voor spatel en putz is pleister. Spachtelputz wordt meestal aangebracht in een laag van 1 tot 4 millimeter. Omdat er verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar zijn heeft u de keuze uit vele verschillende soorten structuren. Andere voordelen van spachtelputz zijn dat het stoot- en boenvast is, het is in vele kleuren verkrijgbaar en het is geschikt voor zowel binnen als buiten.

Spuitpleister

Spuitpleister kan gebruikt worden op muren en plafonds. Het staat tevens bekend als spackspuitwerk en is goedkoper dan stucwerk. Deze pleisterwerken worden met een machine aangebracht, het is dus verstandig om dit door een stukadoor te laten doen. De machine mengt een pasta met lucht, hierdoor ontstaat nevel wat op de wanden en plafonds gespoten wordt. Door de goede kleur spuitpleister aan te brengen is het niet meer nodig om naderhand te verven. Een nadeel van spuitpleister is dat de stukadoor er niet heel secuur mee kan werken. Het is dus altijd nodig om eventuele meubels en de vloer af te plakken.

spachtelputz

Waterdichte pleister

Er zijn verschillende soorten waterdichte pleister. Zoals u heeft gelezen is betonstuc waterdicht, Beton Ciré is hiervan de meest bekende. Beton Ciré is hygiënisch, duurzaam en slijtvast en daarom erg geschikt in een vochtige ruimte zoals de badkamer of keuken. Terrastone is ook erg populair, dit is een natuurlijk product, schimmelwerend en in meer dan 400 kleuren verkrijgbaar. Een andere soort waterdichte pleister is Tadelakt. Deze trend komt overgewaaid uit Marokko. Het is een waterdichte pleister op basis van natuurlijke hydraatkalk, dit maakt de sierpleister erg milieuvriendelijk. De waterdichte Tadelakt geeft uw badkamer een luxe uitstraling. Dit soort pleisterwerk moet wel door een stukadoor gedaan worden.

spuitpleister

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van de verschillende pleisterwerken. Wanneer u sierpleister zoals spachtelputz laat aanbrengen door een stukadoor kost dit gemiddeld €15,- tot €80,- per m2, inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten. Behangklaar stucen kost gemiddeld €7,- tot €17,- per m2 en sausklaar stucen is iets duurder, tussen de €8,- tot €24,- per m2. Bij betonstuc zoals Beton Ciré betaalt u ongeveer €20,- tot €85,- per m2, de waterdichte pleisterwerken met Tadelakt zijn nog iets duurder namelijk circa €140,- per m2. De prijs voor spuitpleister ligt lager, dit kost ongeveer €5,- tot €15,- per m2. Wilt u weten wat de pleisterwerken in uw woning gaan kosten? Vraag bij ons geheel vrijblijvend offertes aan.

Besparen door te vergelijken

Wilt u wanden in uw woning bepleisteren? Bent u op zoek naar een vakman die u kan helpen bij dit pleisterwerk? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van professionals op het gebied van stucwerk. Via het contactformulier vraagt u bij ons meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd de vakman met de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw stucwerk. Het aanvragen van offertes is kosteloos en geheel vrijblijvend. Voor u het weet ziet uw woning er weer als nieuw uit dankzij ons vakkundige pleisterwerk! Ook met vragen over bepleisteren bent u bij ons van harte welkom.

muur bepleisteren