Behanger nodig in Hasselt? – Voor al uw behangwerken.

De behangers uit ons netwerk behangen met alle plezier uw woonkamer, slaapkamer of inkomhal. Expert in allerlei soorten behangpapier.

behanger Hasselt
Vraag gratis offertes aan

Het is binnen 1 minuut geregeld!

Behanger Hasselt

Wilt u bij het renoveren van uw gang of slaapkamer graag geholpen worden door een ervaren behanger bij het verwijderen van oude behangresten of het opnieuw bekleden van de muren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig behangwerken expert in Hasselt, die u allen snel en vakkundig van dienst kunnen zijn met het behangwerk. Ook voor meer informatie over de verschillen tussen fotobehang, vliesbehang en glasvezelbehang ben u bij ons op de goede plek. Stel uw vraag over behangsoorten en kosten eenvoudig via het offerteformulier. U ontvangt meerdere offertes van specialisten in behangwerken uit uw regio.

Wat kost een behanger?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Hasselt de vraag wat de kosten worden voor het inschakelen van een behanger. Hierop is geen eenvoudig antwoord te geven, doordat de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren. Onder andere de grootte van het oppervlak en de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden zijn hierop van invloed. Daarbij komt dat behangers de kosten zowel op basis van een uurtarief als prijs per rol kunnen rekenen. Houdt ongeveer rekening met gemiddelde kosten van €15,- per uur en €17,50 per rol behangpapier. De behangwerken in een slaapkamer of woonkamer hebben over het algemeen de hoogste kosten door het grote oppervlak.

Soorten behangpapier

Er zijn vele verschillende soorten behangpapier verkrijgbaar bij onze behangwerken specialisten uit Hasselt. Zo werken zij onder andere met vliesbehang. Vliesbehang is een behangvariant die zeer stevig is, en zeer gemakkelijk te plaatsen en verwijderen. Een alternatief is glasvezelbehang. Dit is een dikkere behangsoort die uit één laag bestaat. Voor onze klanten die een uniek design in huis willen is er bovendien fotobehang verkrijgbaar. Fotobehang kan met standaard afbeeldingen worden geleverd, maar ook met een eigen foto. Andere behangsoorten die onze behangwerken experts kunnen leveren zijn afwasbaar behangpapier, retro- en barokbehang, en muurtekeningen en sjablonen.

behangwerken Hasselt

Vliesbehang

behangpapier Hasselt
Vliesbehang is de behangsoort die het meest wordt gebruikt door een erkend behanger. Dit komt doordat vliesbehang vele voordelen met zich meebrengt. Het bestaat uit twee lagen: een dunne maar stevige onderlaag en een bovenlaag met design. De onderlaag van het vliesbehang zorgt ervoor dat het behang gemakkelijk te plaatsen is, en eenvoudig te verwijderen. Vliesbehang is zelfs toe te passen op oneffen ondergronden. Binnen de behangwerken is vliesbehang daarom de meest populaire variant. Een behanger brengt het vinylbehang in korte tijd voor u aan.

Fotobehang

gang behangen Hasselt
Een tweede soort behang die we hierboven noemden was het fotobehang. Fotobehang is zeer populair, doordat het mogelijk is om uw eigen foto’s als design te kiezen. Veel van onze klanten denken vanwege de populariteit dat fotobehang een nieuwe ontwikkeling is. Deze behangsoort bestaat echter al een aantal decennia. Dankzij de recente (zwart-wit) fotostijl van verschillende highlights uit grote steden is fotobehang echter weer populair geworden. Wilt u uw eigen foto op het behangpapier? Vraag dan een behangwerken expert om advies over kwaliteit en grootte.

Retro behang

retro behang
Een derde variant die we onder uw aandacht willen brengen is het retro behang. Retro behangpapier is te herkennen aan de herhaalde patronen, en specifieke kleurcombinaties. Retro producten kunnen een grote toevoeging zijn voor de sfeer in huis, mits u deze met mate gebruikt. Een behanger zal u over het algemeen adviseren om het retro behangpapier te combineren met een egale variant op de andere wanden. Zo krijgt u wel kleur en sfeer in uw huis in Hasselt, zonder dat de retro stijl overheerst. Overleg eventueel met een behangwerken specialist over de juiste combinaties.

Glasvezelbehang

behangpapier Hasselt
Bent u op zoek naar een behangsoort waarmee u oneffenheden in de muur zou kunnen wegwerken of bestaand pleisterwerk mee kan verstevigen? Overweeg dan het gebruik van glasvezelbehang, ook wel glasweefselbehang genoemd. Het voordeel van deze behangsoort is dat het relatief eenvoudig zelf aan te brengen is. U hebt hiervoor dan ook niet perse de ondersteuning van een erkend behanger uit Hasselt nodig. Nadeel van het glasvezelbehang is dat de glasvezels kunnen leiden tot irritatie van de ogen en luchtwegen.

Barok behang

barok behangpapier
Bent u hotel- of restauranteigenaar en houdt u wel van een blikvanger in de ruimte? Dan is wellicht een barok behangpapier een goede keuze voor u. Barok behang bestaat uit grafische patronen, rijke stoffen en diepe kleuren. Met barokbehang is het mogelijk om mooie accenten aan te brengen, die contrast bieden aan een verder rustige woonkamer. Combineer de barokke stijl met klassieke meubels voor een volledig authentieke slaapkamer, of kies juist voor een moderner interieur, waarbinnen het barokbehang ook goed past.

Vinyl behang

vinyl behang
Een volgende behangsoort waar onze behangwerken experts u graag verder over willen informeren is het vinylbehang. Vinylbehang bestaat geheel of deels uit vinyl en heeft diverse positieve eigenschappen. Doordat het vinylbehang goed bestand is tegen water en vocht, wordt het bijvoorbeeld regelmatig toegepast in keukens en woonkamers. Daarnaast is opgeschuimd vinylbehang een geschikt alternatief voor een pleisterlaag. Bij vrijwel elke behanger hebt u de keus uit een ruim assortiment aan kleuren en designs.

behangen Hasselt

Iedere kamer een eigen karakter

Met het behangen van kamers in huis zorgt u ervoor dat elke ruimte zijn eigen uitstraling krijgt. Kies bijvoorbeeld voor zachte pasteltinten in een baby slaapkamer, en heldere kleuren en patroontjes behang voor kinderkamers. Bij onze behangwerken experts hebt u de keuze uit vele kleuren en designs, en kunt u tevens kiezen voor speciale decoratiebanden, waarmee de muren in de gang in twee delen kunnen worden verdeeld. Ook voor de inkomhal en de woonkamer bestaan er diverse behangwerken die een speciale uitstraling geven.

Inkomhal behangen

inkomhal behangen Hasselt
Wilt u de inkomhal en gang renoveren? Dan adviseren wij om bij het behang te kiezen voor rustige kleuren. De inkomhal en gang zijn de ruimtes in uw bedrijfspand die het eerste door klanten worden gezien. Het is daarom zaak om hier een warme sfeer te creëren. Voor de gang en inkomhal bieden onze behangwerken specialisten uit Hasselt niet alleen standaard materiaal aan, maar ook diverse vormen van lambrisering. Zo is met de hulp van onze behanger uw gang snel weer in optimale staat.

Woonkamer behangen

woonkamer zelf behangen Hasselt
Het renoveren van de woonkamer is een klus die nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Zeker wanneer u kiest voor fotobehang of vliesbehang met een herhaald patroon is het zaak om de banen op exact dezelfde hoogte aan te brengen. Wilt u zeker weten dat de klus op de juiste wijze wordt uitgevoerd? Schakel dan een behanger uit ons netwerk in Hasselt in. Deze zal het werk snel en vakkundig uitvoeren, tegen aantrekkelijke kosten. Bovendien neemt onze behangwerken specialist alle benodigde gereedschappen en materialen mee.

Slaapkamers behangen

slaapkamers behangen Hasselt
Bij het renoveren van de slaapkamer, zal ongetwijfeld ook het behang aan bod komen. Wilt u besparen op de kosten voor de slaapkamerrenovatie? Kies er dan voor om het behangwerk zelf uit te voeren. Gebruik een stoomapparaat om het oude behangpapier te verwijderen en kies voor vliesbehang om het werk te vereenvoudigen. Bij deze behangsoort kunt u de lijm direct op de muur aanbrengen, om daarna de behangbanen ertegenaan te plakken. Vinylbehang is binnen de behangwerken hierom zeer populair.

Babykamer behangen

babykamer behangen
Verwacht u een kindje? Dan zult u als één van de vele praktische zaken de kinderkamer moeten voorbereiden. Hoewel veel aanstaande ouders ervoor kiezen om de babykamer te verven, is het behangen van de wanden tevens een optie. Zo is het mogelijk om één van de muren te voorzien van een uniek design behang, of kiest u voor een vrolijke behangstrook. De behangwerken professionals uit Hasselt voorzien u desgewenst van meer informatie over het combineren van verf en behang.

Keuken behangen

keuken behang
Het behangen van de keuken kan zowel met vinyl- als vliesbehang. Het is afhankelijk van de afwerking van het gekozen vliesbehang of deze voor de keukenruimte geschikt is. Het belangrijkste bij de keuze van het materiaal is de mate waarin het bestand is tegen vocht en vetvlekken. Mocht u voor een variant kiezen die minder goed tegen water bestendig is, dan is het aan te raden hier een coating over aan te brengen. Dit biedt gegarandeerd de juiste bescherming.

Badkamer behangen

badkamer vliesbehang
Net als de keuken is ook de badkamer af te werken met behang. Het grootste risico in de badkamer is natuurlijk vocht. Wij adviseren onze klanten uit Hasselt dan ook altijd om alleen de wanden die niet aan de douchecabine grenzen te bekleden met behangpapier. Daarnaast is het nodig om de muren van de badkamer goed op de klus voor te bereiden. Vraag eventueel een behangwerken specialist uit ons netwerk om u hierbij te ondersteunen. Zo bent u zeker van kwaliteit en levensduur.

Zelf behangen

Het eigenhandig behangen van de slaap- of woonkamer is een klus die aardig wat tijd en handigheid vraagt. Toch is het mogelijk om op deze manier aanzienlijk te besparen op de kluskosten. Een behanger uit ons netwerk heeft speciaal voor u een stappenplan opgezet, waardoor u snel zult genieten van een verhoogd wooncomfort.

1. Start met het creëren van ruimte, en het afdekken van de vloeren.
2. Verwijder vervolgens het oude behang, en egaliseer als het nodig is de onderliggende muur.
3. Knip daarna de behangbanen op de juiste maat. Wij raden aan om minimaal zes centimeter extra te nemen.
4. Nummer de banen in verband met het patroon.
5. Meng vervolgens de behanglijm tot een glad mengsel, en breng dit op de helft van de eerste baan aan. Vouw deze daarna dubbel.
6. Smeer daarna de andere helft in en vouw ook die dubbel.
7. Breng op drie andere banen lijm aan.
8. Hierna is de lijm op de eerste baan voldoende gedroogd, en kunt u deze aanbrengen.
9. Start aan de bovenzijde met een loodlijn, en veeg vervolgens de baan naar beneden strak.
10. Ga met een borstel over het behangoppervlak heen om eventuele luchtbelletjes te voorkomen.

behanger Hasselt

Voorbereiding

Een behangklus staat of valt met de voorbereiding. Wie zich goed voorbereidt voorkomt dat er te weinig materiaal is, en zal tevens sneller en eenvoudiger het werk kunnen afronden. Het belangrijkste is om de maten van de wanden te nemen. Neem altijd een halve meter extra voor voldoende behangpapier, of kiest bij een patroon zelfs voor één of twee extra rollen. Zo krijgt u altijd het volledig gewenste patroon. Veel van onze klanten uit Hasselt denken dat zij het behang alleen hoeven te lijmen, dit is echter niet waar. Vrijwel altijd dient u ook de muur voor te bereiden met een primer.

behangbedrijf prijzen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag geholpen worden bij het behangen van uw woonkamer, slaapkamer, inkomhal of gang? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze behangwerken experts helpen u met alle plezier bij het behangen van uw kamers, of bij het verwijderen van oud behang. De behanger uit Hasselt adviseert u om voor een overzicht van de kosten uw wensen door te geven via ons offerteformulier. Geef hierop aan wat u maximale budget is, de maten van het te behangen oppervlak en waar u naar op zoek bent. U ontvangt dan meerdere offertes. Vergelijk de verkregen offertes zelf op prijs en aanbod. Ook voor contact met een stukadoor of schilder kunt u bij ons terecht.