Behanger nodig in Koksijde? – Voor al uw behangwerken.

De behangers uit ons netwerk behangen met alle plezier uw woonkamer, slaapkamer of inkomhal. Expert in allerlei soorten behangpapier.

behanger Koksijde
Vraag gratis offertes aan

Het is binnen 1 minuut geregeld!

Behanger Koksijde

Wanneer u van plan bent om de kamers in huis een andere uitstraling te geven, of het behangpapier te vervangen, dan is het mogelijk om hiervoor een erkend behanger in te schakelen. Een behangwerken expert zal ervoor zorgen dat uw behang in korte tijd strak op de muren zit, zodat u snel weer van een optimaal wooncomfort. Een behanger uit ons netwerk in Koksijde kan u bovendien informeren over de verschillende soorten behang die wij aanbieden. Kies onder meer uit vliesbehang, fotobehang en speciaal retro behangpapier. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor het renoveren van uw slaapkamer, woonkamer of inkomhal? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag. U ontvangt dan meerdere offertes van specialisten uit uw regio.

Wat kost een behanger?

Het inschakelen van een ervaren behanger uit Koksijde brengt natuurlijk enkele kosten met zich mee. Een behangwerken expert kan de kosten berekenen op basis van een uurtarief, maar ook op basis van hoeveel rollen behangpapier hij nodig heeft. Wij gaan over het algemeen uit van gemiddeld uurtarief van €15,- voor een behanger, of van €17,50 per rol. Daarbij kunnen nog enkele additionele kosten komen, zoals die voor het verwijderen van het oude behang en het voorbereiden van het oppervlak. Laat u een behangwerken specialist uw woonkamer of slaapkamer aanpakken? Bereken dan op voorhand goed uw maximale budget.

Soorten behangpapier

Behang, ook wel behangpapier genoemd is bij menig behangwerken expert verkrijgbaar in soorten en maten. Zo hebt u onder meer de keuze uit vele verschillende designs en kleuren, en verschillende de rollen in breedte. Daarnaast zijn er ook varianten in het soort behang die we onder uw aandacht willen brengen. Zo kunnen onze professionals uit Koksijde onder meer behangen met speciaal fotobehang met foto’s uit de hele wereld of een foto uit uw eigen collectie. Andere behangsoorten die wij aanbieden zijn vliesbehang, barokbehang en het standaard glasvezel behangpapier. Wilt u meer weten over de verschillen? Een behanger informeert u met alle plezier.

behangwerken Koksijde

Vliesbehang

behangsoorten
Vliesbehang is tegenwoordig de meest geplaatste variant behangpapier. Dit komt doordat het behangen met vliesbehang relatief eenvoudig is. Het vliesbehang bestaat uit twee lagen: een dunne maar stevige onderlaag, en een bovenlaag van vinyl of papier. Door de onderlaag is het vliesbehang gemakkelijk te verwijderen, en kan het zelfs toegepast worden op muren die geen egaal oppervlak hebben. Wilt u zelf behangen met vliesbehang? Smeer de lijm dan direct op de muur, en plak hier de baan tegen aan. Dit levert het beste resultaat. Onze behanger helpt u desgewenst graag.

Fotobehang

fotobehang Koksijde
Veel van onze klanten uit Koksijde denken dat fotobehang een recente uitvinding is. Dit is echter niet het geval, fotobehang bestaat al verschillende decennia, maar is de laatste jaren weer populairder geworden. Dit komt onder meer door de (zwart-wit) foto’s van grote steden, die vele mensen tegenwoordig gebruiken. Fotobehang kan bij menig behangwerken professional bovendien worden gemaakt met uw eigen foto. Let er wel op dat niet elke foto de juiste kwaliteit heeft. Laat deze daarom altijd door een behanger controleren.

Retro behang

behangen Koksijde
Naast vliesbehang en fotobehang, is retro behang tegenwoordig zeer populair. De vormgeving van retro producten wordt gekenmerkt door herhaalde patronen, specifieke kleurstellingen en afgeronde vormen. Wanneer u kiest voor retro behangpapier is het dan ook zaak om rekening te houden met de vrij drukke vormen, welke u het beste kan combineren met een egale kleur op (één van) de andere wanden. Bent u van plan om uw woonkamer te bekleden met retro behang? Vraag dan eventueel een behangwerken specialist uit Koksijde om advies.

Glasvezelbehang

behangpapier
Glasvezelbehang, ook wel glasweefselbehang genoemd is een behangsoort die steeds populairder is bij onze klanten uit Koksijde. Een erkend behangwerken specialist gebruikt deze behangsoort vooral om beschadigde muren te herstellen, of om oneffenheden te verwijderen. Daarnaast is glasvezelbehang tevens een goede keuze voor het verstevigen van het bestaande pleisterwerk. Het glasvezelbehang bestaat uit fijne glasvezels, die met elkaar verweven zijn. Hierdoor krijgt het behang een speciale structuur. Er zijn diverse motieven: van visgraat tot weefmotief.

Barok behang

barok behang
Barok behangpapier is een stijl die men tot een aantal jaar terug alleen vond in kastelen en landhuizen. Tegenwoordig is dergelijk barok behangpapier ook populair in moderne hotelkamers en restaurants. De term barok staat voor een Europese kunst- en bouwstijl, die werd gekenmerkt door grafische patronen en rijke stoffen. Blauw, goud en dieprood vormden daarbij passende kleuren. Met barok behangpapier moet u dan ook rekening houden met een directe blikvanger in de woonkamer. Een wat rustiger of barok interieur is het meest passend.

Vinyl behang

vinyl
Een ander soort behangpapier is Vinyl behang. Hiervan bestaat in ieder geval de volledige toplaag uit vinyl. Eén van de positieve eigenschappen van het vinylbehang is dat dit goed bestand is tegen water en vocht. Hierdoor is het geschikt voor keukens en badkamers. Mocht er tijdens het koken eten op het vinylbehang spatten, dan kan u dit eenvoudig reinigen met behulp van wat water. Hebt u geen budget voor pleisterwerk? Overweeg dan de toepassing van opgeschuimd vinylbehang. Dit kunt u eventueel laten verven.

inkomhal behangen Koksijde

Iedere kamer een eigen karakter

Het voordeel van behang is dat u hiermee elke woonruimte een eigen sfeer en uitstraling kunt geven. Kies voor een kinder slaapkamer bijvoorbeeld voor felle kleuren in combinatie met een stripfiguur of andere kleurig design. Voor uw eigen slaapkamer bestaan er elegante designs, eventueel gecombineerd met een band met een patroon. Tot slot is het mogelijk om met fotobehang of retro behangdesigns volledig uw eigen stijl door te voeren in de woning. Wilt u weten wat de kosten worden voor het aanpakken van uw inkomhal, gang of woonkamer? Wij bieden u met alle plezier een aantal vrijblijvende offertes aan van behangwerken specialisten uit Koksijde.

Inkomhal behangen

kamer behangen Koksijde
De inkomhal en gang vormen vaak de eerste ruimtes in een bedrijfspand die door bezoekers wordt gezien. Een behanger zal u daarom over het algemeen adviseren om de inkomhal en gang van een rustig behang te voorzien. Kies voor eenvoudige en zachte tinten. Door een warme sfeer in de inkomhal en gang te creëren zullen gasten zich direct welkom voelen. Hoewel binnen de behangwerken het renoveren van de inkomhal en gang niet vaak voorkomt, kunt u deze klus gerust aan onze behangwerken specialisten overlaten.

Woonkamer behangen

woonkamer behangen Koksijde
Voor het renoveren van de woonkamer bestaan er vele mogelijkheden binnen de behangwerken. Hoewel het mogelijk is om de hele woonkamer te voorzien van retro behang, zal dit waarschijnlijk teveel prikkels geven. De meeste van onze klanten uit Koksijde kiezen voor vliesbehang met een design voor een aantal muren, en voor een egale kleur voor op de andere wanden. Hierdoor wordt de juiste combinatie tussen uitstraling en rust in de woonkamer gevonden. Een andere optie is om één wand te voorzien van fotobehang.

Slaapkamers behangen

slaapkamer behangen Koksijde
De behangwerken in een slaapkamer vormen de klus waarvoor het vaakst een behangwerken professional uit ons netwerk in Koksijde wordt ingeschakeld. Toch is het met het vliesbehang van tegenwoordig relatief eenvoudig om eigenhandig de slaapkamer te stijlen. U hebt hiervoor enkel een behangtafel nodig om het behangpapier te knippen. De lijm kan namelijk direct op de muur worden aangebracht. Wilt u zelf klussen en bent u op zoek naar de nodige materialen? Huur deze dan bij een behanger uit de regio.

Babykamer behangen

babykamer
Wie een kindje verwacht, moet een groot aantal zaken voorbereiden. Eén daarvan is het klaarmaken van de babykamer. Een babykamer kunt u natuurlijk verven, maar er bestaan ook vele speciale soorten kinderbehang. Kies er bijvoorbeeld voor om één muur volledig te bekleden met een wolken-, dieren- of sterrendesign, of maak juist de keuze voor een strook patroonbehang door de hele babykamer heen. Bij een aantal behangwerken experts uit Koksijde is het zelfs een optie om zelf het babykamerbehang te ontwerpen.

Keuken behangen

keuken
Wie ervoor kiest om de keuken te behangen, moet zorgen dat het behangpapier tegen vocht en vlekken bestand is. Eén van de mogelijke behangsoorten die een behanger hiervoor zal aanraden is het al beschreven vinylbehang. Daarnaast is het tevens een optie een andere behangsoort te bedekken met een speciale coating. Hierdoor is het eenvoudiger om vlekken te verwijderen. Hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om enkel één wand te behangen. Dit scheelt in kosten, en verf is altijd gemakkelijker te reinigen.

Badkamer behangen

badkamer
Voor het behangen van de badkamer kunt u eveneens kiezen voor vliesbehang. Kies hierbij het liefst voor vliesbehang met een toplaag van vinyl. Voordat u de badkamer kunt laten behangen door een behanger uit Koksijde is het nodig een aantal voorbereidingen te doen. Zorg er ten eerste voor dat er geen vocht in de muur zit, en dat deze egaal is. Daarnaast dient u te zorgen voor een goede ventilatie in de badkamer die u wilt behangen, zo behoudt u de kwaliteit.

Zelf behangen

Omdat behangen een klus is die enige handigheid en precisie vraagt, hebben onze specialisten een speciaal stappenplan voor u opgesteld. Door het volgen van het stappenplan is uw wand in korte tijd behangen, en geniet u snel van een optimaal wooncomfort. Mocht u toch nog de hulp van een erkend behanger nodig hebben, aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij helpen u met alle plezier verder.

1. Als de vloeren zijn afgedekt, dan is een werkstation nodig, waarop u al het materiaal bij elkaar zet.
2. Controleer vervolgens de muren op uitstulpingen en gaten.
3. Controleer daarna met een checklijst of u al het nodige materiaal heeft aangeschaft.
4. Knip de banen vervolgens op maat. Neem ongeveer zes centimeter extra in lengte.
5. Nummer de banen als u een patroon wilt maken.
6. Roer de lijm tot een glad mengsel, en smeer de helft van een baan in.
7. Vouw dit gedeelte dubbel, en smeer daarna het andere deel in.
8. Behandel vervolgens nog drie banen.
9. Hierna kunt u de eerste baan aanbrengen.
10. Plak altijd van boven naar onder voor het beste resultaat.
11. Wrijf het behang glad voordat de lijm is opgedroogd.

behanger

Voorbereiding

Wie zelf het behangwerk wil afhandelen, moet zorgen voor de juiste voorbereiding. Het begint allemaal bij het berekenen van de hoeveelheid behang die nodig is. Meet hiervoor de lengte en breedte van de muur, en neem ongeveer een halve meter extra. Wanneer u een behang met een bepaald patroon kiest, is een extra meter gewenst. Vervolgens dient u de behanglijm en primer aan te schaffen. Het is afhankelijk van de onderliggende muur en de staat daarvan welk materiaal hiervoor het meest geschikt is. Tot slot dient u de woon- of slaapkamer leeg te ruimen, en de vloer af te dekken met karton of folie.

behangbedrijf Koksijde

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat het kost om een behanger uit ons netwerk in Koksijde in te schakelen? Hebt u een vraag over het verschil tussen fotobehang, vliesbehang en retro designs? Of bent u benieuwd wat het verschil is in kosten tussen zelf de gang renoveren of een behangwerken expert in te zetten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul uw wensen in op de offertepagina en wij zullen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes toesturen. Kies hieruit de behangwerken specialist die bij u past. Wij brengen u ook graag in contact met een erkend schilder of stukadoor uit Koksijde.