Schilder in Antwerpen nodig? – Wij zijn er voor alle schilderwerken.

De schilders verven met plezier uw plafond, muren, gevel of trap. Voor alle binnenschilderwerken en buitenschilderwerken.

schilder in Antwerpen

Schilderwerken Antwerpen

Wilt u al het houtwerk in en om huis in goede staat houden? Dan is het van belang om het schilderwerk periodiek uit te voeren. Voor de buitenschilderwerken gaan wij uit van het beste kwaliteitsbehoud wanneer dit eens in de vijf jaar wordt uitgevoerd. De binnenschilderwerken moeten eens in de zeven jaar worden afgehandeld. Wilt u geholpen worden bij het schilderwerk? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze schilders uit Antwerpen. Wij werken samen met menig erkend schildersbedrijf uit de regio. Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan, kies hieruit zelf de schilder die goed bij u past!

Navigeer op deze pagina naar:

Kleine en grote klussen

Binnen de term schilderwerken vallen vele klussen. Hoewel de schilders voornamelijk worden ingezet voor het uitvoeren van groot schilderwerk als het schilderen van muren en plafonds, is het tevens mogelijk de hulp van een schilder in te roepen bij het uitvoeren van kleinere schilderklussen. Vraag bijvoorbeeld de medewerkers van een erkend schildersbedrijf uit Antwerpen om uw meubels van een nieuwe verflaag te voorzien, of voor het aanpassen van de kleur van de keukenkastjes. U kunt bij ons een schilder inschakelen voor klussen bij zowel bedrijven als particulieren. Of het nu om een grote of kleine schilderklus gaat, wij garanderen dat alle schilders uit ons netwerk u snel en vakkundig van dienst zullen zijn bij het schilderwerk.

Gratis offertes vergelijken

Waarom een schilder?

  • U bespaart tijd en geniet van kwaliteit
  • Schilders hebben het beste materiaal
  • Uw woning ziet er weer als nieuw uit

Prijs van schilderwerken

Bent u benieuwd wat het kost om een schilderbedrijf uit Antwerpen in te schakelen? De prijzen hangen af van verschillende factoren. Allereerst moet u rekening houden met het uurloon van de schilder. Daarnaast is in een aantal gevallen een voorbehandeling nodig, wat hogere prijzen met zich meebrengt. Soms rekenen schilders extra kosten die niet zijn inbegrepen in het uurtarief. Denk hierbij aan voorrijkosten, materiaalkosten en steigerhuur. Moet het schildersbedrijf een lastig te bereiken plek aanpakken, zoals het raamwerk van uw appartement op de twaalfde verdieping? Ook dit beïnvloedt de prijs omdat de schilder onder andere met weeromstandigheden rekening moet houden. Dit maakt de klus lastiger. In onderstaande prijstabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per soort schilderwerk.

schilderwerken in Antwerpen
Soort schilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaat uit:
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van verf en aanbreng
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
Kaleien (van de gevel) €25,- tot €40,- per m² Aanbrengen kaleiverf

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Uurloon van schilder

Schilders rekenen veelal een uurloon. De prijs schilderwerken per uur wordt door een aantal factoren beïnvloed. De kosten van schilders bestaan namelijk uit het uurloon, maar ook uit de kosten voor verf en materiaal. Het uurloon bedraagt gemiddeld €40,- tot €45,- voor buitenwerk en €35,- tot €40,- voor binnenwerk.

Welk btw-tarief?

Is uw huis in Antwerpen ouder dan 5 jaar en wilt u een schildersbedrijf inschakelen? Dan geniet u voor de klus van een verlaagd btw tarief van 6%. De datum waarop de woning het eerst werd bewoond bepaalt de leeftijd. Bij een huis jonger dan 5 jaar geldt het tarief van 21%.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan van specialisten in Antwerpen. Gratis en vrijblijvend.

Offertes aanvragen
binnenschilderwerken uitvoeren in Antwerpen

Binnenschilderwerken

De schilderwerken kunnen worden onderverdeeld in buitenschilderwerken en binnenschilderwerken. De binnenschilderwerken bestaan onder andere uit het verven van muren of het plafond, en het bijwerken van de slaapkamer en keuken. De binnenschilderwerken zijn niet afhankelijk van weer en wind, daardoor kunnen ze gedurende het hele jaar worden uitgevoerd. Bent u benieuwd naar de binnenschilderwerken die bij u thuis kunnen worden uitgevoerd? Aarzel dan niet om meer informatie op te vragen bij één van de schilders uit ons netwerk. Zij kunnen u onder andere informeren over de prijzen voor het schilderwerk van bijvoorbeeld binnenschilderwerken in uw huis.

Muren schilderen

Het schilderen van de muren in huis is een relatief eenvoudige klus, die u eventueel eigenhandig zou kunnen uitvoeren. Als u wilt genieten van een strak resultaat dan is het echter verstandig om een schildersbedrijf uit Antwerpen in te schakelen. Door de wanden een andere kleur te geven, tovert u een saaie ruimte eenvoudig om tot een ruimte met een prachtige uitstraling. Harde kleuren, zoals rood, geven een motiverend en stimulerend gevoel terwijl blauw juist een rustgevende sfeer creëert en daarom ideaal is voor de slaapkamer. Op binnenmuren kan een schildersbedrijf verschillende soorten verf gebruiken, waaronder acrylverf en latexverf.

Plafond schilderen

Het bijwerken van de muren wordt vaak gecombineerd met het verven van het plafond. Dit is een taak die enige handigheid en nauwkeurigheid vereist, doordat verf van het plafond al snel kan gaan druppen. Het is daarom verstandig om hiervoor een schildersbedrijf uit Antwerpen in te schakelen. Wanneer u een schilder inschakelt voor het aanpakken van het plafond, zullen ze voor alles zorgen, inclusief de voorbereidende werkzaamheden. Een schilder van het schildersbedrijf kan voor u het plafond schilderen of spuiten. Een voordeel van spuitwerk is dat dit snel is gedaan. De gehele ruimte moet echter wel worden afgeplakt.

ramen en deuren in huis schilderen

Ramen en deuren schilderen

Het verven van ramen is erg belangrijk. Een goede laag verf zorgt er namelijk voor dat het hout beschermd is tegen vocht. Daarnaast kunt u door de ramen en deuren te schilderen uw woning een frisse look geven. Het schilderen van ramen bestaat uit zo’n vier stappen. Schilders beginnen met opschuren, daarna is het tijd voor grondlakken, vervolgens voorlakken en tot slot aflakken. Zo ontstaat een blijvend mooi resultaat. Deuren worden eerst gereinigd. Men raakt deuren immers vaak aan waardoor hier veel vuil en vet op zit. Vervolgens worden ze geschuurd en eventueel geplamuurd waarna de verflagen worden aangebracht.

trap schilderen Antwerpen

Trap schilderen

Een trap is vaak het eerste wat u ziet als u een huis binnenkomt. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Voor het verven van de trap kunt u het beste een schildersbedrijf uit Antwerpen inschakelen. Voor een mooi eindresultaat en een langere levensduur is de keuze voor de goede verfsoort erg belangrijk. De kans op slijtage is namelijk erg groot omdat u een trap meerdere keren per dag af en op loopt. De meeste schilders uit Antwerpen zullen daarom een verfsoort met een 2-compenent vloercoating gebruiken. De vloercoating bestaat uit een basiscoating evenals een verharder welke slijtage tegen gaat.

Op zoek naar een erkende schilder in Antwerpen?

Via ons ontvangt u meerdere offertes van schilders zodat u deze met elkaar kunt vergelijken!

Vrijblijvende offertes

Slaapkamer en keuken verven

Om het wooncomfort in huis in optimale staat te houden, adviseren wij om eens in de zeven jaar de keuken en slaapkamer te verven. Door het schilderwerk bij te houden, voorkomt u dat het houtwerk of de muren verouderen. In de keuken kunt u kiezen voor schrobvaste muurverf. Deze is eenvoudig te reinigen. In de slaapkamer is het verstandig om te kiezen voor rustgevende kleuren, zoals lichtblauw. Deze binnenschilderwerken kosten enige tijd en moeite. Hebt u liever dat een schildersbedrijf uit ons netwerk u helpt bij deze klus? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het offerteformulier. Wij bieden u meerdere offertes aan, en helpen u graag verder.

Badkamer schilderen

Vroeger werd de badkamer altijd betegeld, maar wist u dat het ook mogelijk is om deze te laten schilderen? Het is dan wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. De badkamer is namelijk een vochtige plek. Er moet daarom gebruik worden gemaakt van een verfsoort die bestand is tegen condens en water. Zo voorkomt u schimmelproblemen en loskomende verf. Het is bovendien belangrijk een waterdichte primer aan te brengen. Door een schilder uit Antwerpen in te schakelen weet u zeker dat u van een goed resultaat geniet. Na en tijdens de klus is het cruciaal dat u de badkamer genoeg verlucht.

schilderwerk living

Living schilderen

Kleur is één van de grootste sfeermakers in een living. Daarnaast kunt u met kleur het ruimtegevoel beïnvloeden. Wilt u de living bijvoorbeeld groter doen lijken? Maak dan gebruik van lichte kleurtinten. Daarnaast verkrijgt u een ruimer gevoel door de muren en het plafond in dezelfde kleur te schilderen. Of wat dacht u van horizontale kleuraccenten zoals een lambrisering? Hierdoor krijgt de woonkamer meer diepte. Als u juist hele hoge plafonds hebt, dan kunt u deze een donkere kleur geven zodat de living iets kleiner lijkt. Hebt u juist geen hoge plafonds? Schilder deze dan juist in een lichtere kleur dan de wanden.

buitenschilderwerken door schildersbedrijf Antwerpen

Buitenschilderwerken

De term buitenschilderwerken wordt gebruikt voor alle schilderwerken die buitenshuis afgehandeld worden. Onder de buitenschilderwerken vallen dan ook klussen als het schilderen van de ramen en deuren, en het bijwerken van de gevelbekleding. De buitenschilderwerken kunnen het beste tijdens de lente- en zomermaanden worden uitgevoerd, omdat het schilderwerk niet mogelijk is wanneer het regent of te koud is. Een aantal schilders uit Antwerpen werken echter met een speciaal wintertarief, waarbij de gevel wordt afgedekt. Bent u benieuwd naar de opties? Vraag dan een schilder om advies. Uw buitenschilderwerken zijn bij de schilders uit ons netwerk in goede handen.

Gevel schilderen

Het schilderen van de gevel is één van de klussen die onder de buitenschilderwerken vallen. Het bijwerken van de gevelbekleding is noodzakelijk; op deze manier voorkomt u dat het houtwerk beschadigt. De gevel heeft immers te maken met vele verschillende weersomstandigheden. Het is dan ook belangrijk dat deze hier tegen is beschermd. Voor de schilderwerken bij de gevel maken de professionals van ons schildersbedrijf in Antwerpen gebruik van speciale verfsoorten die tegen weer en wind bestand zijn. Wilt u graag weten of een nieuwe verfbeurt nodig is? Laat dan een erkend schilder uit ons netwerk bij u langskomen voor een controle van het houtwerk.

Gevel kaleien

Het is ook een mogelijkheid om de gevel van uw woonhuis in Antwerpen te kaleien. Dit is een hele oude schildertechniek. Met behulp van een blokkwast worden een dunne kalkpleister op een gemetselde muur uitgestreken. Kaleien ligt tussen bepleisteren en schilderen in. Oneffenheden zoals scheuren en barsten worden weggewerkt maar de structuur van bakstenen blijft nog wel zichtbaar. Kaleien brengt een aantal voordelen met zich mee. Het is namelijk milieuvriendelijk en ook dampdoorlatend waardoor de buitenmuren gewoon kunnen ademen. Het geeft bovendien een natuurlijke uitstraling. Dankzij de textuur en het typische strepeneffect van de blokkwast past deze techniek goed bij oude en landelijke woningen in Antwerpen.

tuinhuis verven

Tuinhuis schilderen

Eén van de ander werkzaamheden die wij binnen de categorie buitenschilderwerken rekenen, is het verven van het tuinhuis. Door het hout een kleurtje te geven, zal de kans op houtrot en lekkage aanzienlijk verkleinen. Vindt u een verflaag over het hout zonde van de uitstraling? Overweeg dan om een schilder in te schakelen voor het beitsen of lakken van de planken. Ook deze technieken horen bij de schilderwerken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. Wij helpen graag.

schilderwerk plafond en muren

Schildertechnieken

Naast kleuradvies kunnen wij u tevens informeren over schildertechnieken. Het begrip schildertechnieken is een breed begrip dat op verschillende manieren ingezet kan worden. Zo kunnen de schildertechnieken verwijzen naar de manier waarop de schilder de verf plaatst, maar ook de gereedschappen die hiervoor gebruikt worden. Wij spreken meestal over schildertechnieken wanneer het gaat om het verschil tussen buiten- en binnenschilderwerken. Hebt u een vraag over de schildertechnieken die passen bij de schilderwerken bij u thuis in Antwerpen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Kleuradvies

Voordat u een kleur uitkiest om het schilderwerk in huis of aan de buitenzijde mee af te handelen, adviseren wij om bij een erkend schildersbedrijf in Antwerpen om kleuradvies te vragen. De schilders zullen hiervoor goed luisteren naar uw wensen op het gebied van sfeer en uitstraling, en hier hun kleuradvies op aanpassen. Wist u bijvoorbeeld dat lichte kleuren een slaapkamer of keuken ruimer laten lijken? Wilt u graag de sfeer in huis aanpassen, maar hebt u geen idee hoe? Ook daarbij kan het kleuradvies van pas komen. Kijk in woontijdschriften of zoek op het internet naar voorbeelden van kleurstellingen die u mooi vindt. Vraag dan één van de schilders om advies. Wij zijn u graag van dienst.

Voorschriften schilderwerk

Gaat u binnenkort een schildersbedrijf uit Antwerpen inschakelen? Het is goed om te weten dat u voor sommige klussen rekening moet houden met bepaalde voorschriften. In bepaalde gebieden is het namelijk mogelijk dat u een vergunning nodig hebt. Het uitvoeren van schilderwerken aan een huis in Antwerpen is bijvoorbeeld vergunningsvrij. Het gebruik van kleur en materialen moet echter wel bij de omgeving passen. U mag de buitenmuren niet een hele andere kleur geven dan de buitenmuren van andere huizen in de buurt. Benieuwd of u ook aan bepaalde voorschriften moet voldoen? Een schilder uit Antwerpen heeft hier meer informatie over. Direct meer weten? Kijk dan op de website van het omgevingsloket.

schilders in Antwerpen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend schilderwerken expert die u van dienst kan zijn bij het schilderen van de keuken, slaapkamer of gevel? Wij werken samen met menig schilder uit Antwerpen, die gegarandeerd snel en vakkundig te werk gaat. De schilders hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zijn u met alle plezier van dienst. Of het nu gaat om klein of groot schilderwerk in huis, de professionals uit ons netwerk draaien hier hun hand niet voor om. Vraag via het offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan. Ook voor een behanger of stukadoor bent u bij ons aan het juiste adres.