Schilder in Zele nodig? – Wij zijn er voor alle schilderwerken.

De schilders verven met plezier uw plafond, muren, gevel of trap. Voor alle binnenschilderwerken en buitenschilderwerken.

schilder in Zele

Schilderwerken Zele

Hebt u te maken met afbladderende verf of verkleuring? Dan is het verstandig om een schilder uit Zele in te schakelen. Het goed onderhouden van schilderwerk is namelijk erg belangrijk. Men kiest er veelal voor om schilderwerk eens in de 5 jaar bij te werken. Als u een schilder in Zele of in de omgeving van Zele zoekt dan zit u hier goed. Wij zijn een netwerk van meerdere schilders in heel Vlaanderen. Als u uw gegevens achterlaat via het contactformulier dan zorgen wij ervoor dat u meerdere, vrijblijvende offertes ontvangt. Deze vergelijkt u met elkaar op basis van prijzen en voorwaarden. U kiest zelf welk schildersbedrijf bij u aan de slag gaat!

Navigeer op deze pagina naar:

Kleine en grote klussen

Van particulier tot aan bedrijf, de schilders uit ons netwerk zijn u graag van dienst. Wilt u de buitenmuren en alle binnenmuren laten schilderen? Of hebt u alleen klein schilderwerk wat gedaan moet worden, zoals de voordeur? Geen probleem. U bent bij ons aan het juiste adres voor zowel kleine als grote klussen. De schilders uit ons netwerk zorgen ervoor dat u tevreden bent over het eindresultaat. Niet zomaar elk schilder kan zich namelijk bij ons aansluiten. Wij controleren elke schilder op ervaring en vakmanschap. Zo weten we zeker dat elke klus goed wordt uitgevoerd. Of het nou om grote of om kleine klussen gaat.

Gratis offertes vergelijken

Waarom een schilder?

  • Uw woning is beschermd & ziet er weer fris uit
  • U bespaart veel tijd en moeite
  • U geniet van een netjes eindresultaat

Prijs van schilderwerken

Denkt u erover na om een schildersbedrijf uit Zele in te schakelen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijs van schilderwerken. De prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk hierbij aan materialen en eventuele steigerhuur. Daarnaast is het denkbaar dat een schilder voorrijkosten rekent als hij van ver komt. U moet bovendien rekening houden met hogere prijzen als de schilderwerken op een lastig te bereiken plek moeten worden uitgevoerd. De schilder heeft in dit geval meer tijd nodig voor de klus waardoor deze duurder wordt. De prijzen worden uiteraard ook beïnvloed door soorten schilderwerken. Het verven van de buitenmuren is bijvoorbeeld duurder dan het verven van binnenmuren. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen.

prijs van schilderwerken Zele
Soort schilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaat uit:
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van verf en aanbreng
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
Kaleien (van de gevel) €25,- tot €40,- per m² Aanbrengen kaleiverf

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Uurloon van schilder

Bent u benieuwd naar het uurloon van schilders? Deze bestaat onder andere uit het loon en kosten voor materiaal en verf. Voor de prijs schilderwerken per uur moet u rekening houden met €35,- tot €40,- bij binnenschilderwerken en €40,- tot €45,- bij buitenschilderwerken.

Welk btw-tarief?

Als uw huis in Zele ouder dan 5 jaar is dan geniet u van een verlaagd btw tarief van 6% voor het uitvoeren van schilderwerken. Bij jongere woningen geldt het normale tarief van 21%. De datum waarop het huis voor het eerst werd bewoond bepaalt de leeftijd van het huis.

Vrijblijvend schilders met elkaar vergelijken?

Via ons netwerk vindt u altijd een schildersbedrijf in Zele dat bij u past!

Offertes aanvragen
binnenschilderwerken Zele

Binnenschilderwerken

Bij binnenschilderwerken horen alle schilderwerken welke binnenshuis worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het schilderen van deuren, ramen, wanden en plafonds. Door aandacht te besteden aan het schilderwerk in uw woning zorgt u ervoor dat deze er verzorgd uitziet. Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat alle elementen goed bij elkaar passen door bijvoorbeeld de deuren en ramen dezelfde kleur te geven. Binnenschilderwerken zijn erg belangrijk voor de afwerking van uw woning. U hebt de keuze uit verschillende verfsoorten voor binnenschilderwerken. Zo kunt u onder andere kiezen voor lakverf, latexverf, vinylverf en acrylverf. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten binnenschilderwerken.

Muren schilderen

Eén van de meest voorkomende klussen is het schilderen van muren. Dankzij deze relatief eenvoudige klus kunt u verscheidene ruimtes een hele andere uitstraling geven. Deze klus bestaat uit verschillende stappen. Allereerst vindt een voorbereiding plaats. Verplaats meubilair, dek alles goed af en maar de muren schoon. Repareer eventuele gaten en scheuren. Eventueel kan de schilder dit voor u doen. Daarna begint het echte werk. De schilder uit Zele brengt een grondlaag aan welke 6 uur moet drogen. Hij brengt eventueel een kit aan op de naden tussen muren en de muur en het plafond. Tot slot brengt hij 2 afwerklagen aan.

Plafond schilderen

Eén van de meest vervelende schilderwerken is het schilderen van een plafond. Het is immers denkbaar dat de verf naar beneden druppelt. Het plafond draagt bij aan de uitstraling van een ruimte. Met een wit plafond lijkt een ruimte bijvoorbeeld groter terwijl een donker plafond de ruimte kleiner doet lijken. Wilt u de gehele ruimte van een nieuwe kleur voorzien? De meeste schilders uit Zele zullen er in dat geval voor kiezen om eerst het plafond te verven. Door van boven naar beneden te werken voorkomen de schilders dat er verf op uw pas geverfde muren drupt.

ramen en deuren schilderen in huis

Ramen en deuren schilderen

Het is verstandig om in ieder geval eens in de 2 maanden te controleren of uw ramen geschilderd moeten worden. Let hierbij op lichte scheurtjes in het houtwerk, beschadigingen of verkleuringen in de verf of niet goed hechtende verf. Als u één van deze dingen opmerkt dan zijn de ramen aan onderhoud toe. Zonder regelmatig schilderwerk uit te voeren gaat de kwaliteit van ramen snel achteruit. Naast ramen is het ook mogelijk om deuren te verven. Deuren worden veel gebruikt waardoor u na verloop van tijd gebruikssporen kunt zien. Dankzij een nieuwe laag verf zien de deuren er gauw weer verzorgd en als nieuw uit.

trap schilderen Zele

Trap schilderen

Het uitvoeren van schilderwerk aan de trap is niet eenvoudig. Het is dan ook verstandig om hiervoor een schildersbedrijf uit Zele in te schakelen. Schilders kunnen u goed informeren over welke verfsoort het meest geschikt is. Een trap wordt namelijk veel belopen. Het is dan ook belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een verfsoort welke niet snel slijt, zoals verf met een 2-compenent vloercoating, voorzien van een verharder. Het is eventueel een optie om een anti-slip verflaag aan te laten brengen. Hierdoor zult u minder snel uitglijden. De verf is bovendien een stuk goedkoper dan tapijt op de treden.

Zoekt u een erkende en ervaren schilder?

Via ons hebt u de mogelijkheid om vrijblijvend meerdere schilders met elkaar te vergelijken!

Vrijblijvende offertes

Slaapkamer en keuken verven

Kleur kan sfeer toevoegen aan de slaapkamer. Wilt u een rustgevende slaapkamer? Kies dan voor paarse of blauwe kleuren. Ook natuurlijke kleuren, zoals grasgroen, zandkleur en terracotta doen het erg goed in de slaapkamer. Creëert u één accentmuur met verf? Kies er dan voor om de wand achter het bed te laten verven. Laat u ook de keuken aanpakken voor een schildersbedrijf uit Zele? Kies een verfsoort welke afwasbaar is en tegen een stootje kan. Lakverf is bijvoorbeeld ideaal voor in de keuken. Hebt u een kleine keuken? Kies dan voor lichte kleuren zodat de ruimte optisch groter lijkt.

Badkamer schilderen

Als u de badkamer een andere look wilt geven dan is het verstandig een schildersbedrijf in te schakelen. Het verven van de badkamer is namelijk niet eenvoudig omdat er rekening moet worden gehouden met vocht. De meeste schilders uit Zele zullen daarom eerst een waterdichte primer aanbrengen en vervolgens een speciale verfsoort welke bestand is tegen vocht. Zones die direct met water in contact komen, zoals de douche, kunnen het best worden behandeld met spatwaterdichte verf. Verven heeft een aantal voordelen ten opzichte van betegelen. Schilderwerk is namelijk voordeliger, u wisselt sneller van look en de klus is een stuk sneller uitgevoerd.

plafond en muren van living schilderen

Living schilderen

Eén van de ruimtes waar u de meeste tijd doorbrengt is de living. Het is dan ook belangrijk dat deze er mooi en verzorgd uitziet. U hebt verschillende opties als u schilderwerk in de living wilt uitvoeren. Zo kan een schildersbedrijf uit Zele alle muren een nieuwe kleur geven. Het is ook leuk om een bepaalde accentmuur te creëren, bijvoorbeeld achter de bank. Tegenwoordig is een lambrisering van verf ook erg populair in de living. Hierdoor lijkt de ruimte bovendien optisch breder. Is de living erg groot? Kies dan donkere kleuren zodat de ruimte kleiner en gezelliger lijkt. In een kleine ruimte kunt u juist lichte kleuren kiezen.

buitenschilderwerken door schildersbedrijf Zele

Buitenschilderwerken

Onder buitenschilderwerken verstaan wij alle schilderwerken welke buitenshuis worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het verven van ramen, deuren, de gevel en het tuinhuis. Buitenschilderwerken worden uitgevoerd vanwege de decoratieve functie. Daarnaast biedt verf ook bescherming waardoor bijvoorbeeld uw buitenmuur beschermd is tegen weersinvloeden. Een schilder van een schildersbedrijf in Zele zal voor buitenschilderwerken dan ook gebruik maken van een verfsoort welke waterdicht en UV-bestendig is. Het is verstandig om één van de erkende schilders uit Zele in te schakelen voor de buitenschilderwerken. Er moet bij deze klus namelijk rekening worden gehouden met vele factoren, waaronder het weer.

Gevel schilderen

U kunt de gevel ook wel zien als het visitekaartje van uw huis in Zele. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Daarnaast beschermt een verflaag de buitenmuren tegen vochtdoorslag. Voorkomen is beter dan genezen. Wacht daarom niet totdat de gevel al is aangetast door weersinvloeden, maar schakel tijdig één van de schilders uit Zele in. Wij raden u aan om eens in de 5 jaar onderhoud aan de buitenmuur te plegen. De schilder zal allereerst de gevel controleren op scheuren en barsten en deze zo nodig opvullen. Daarnaast is het cruciaal dat de buitenmuur schoon is voordat hij kan beginnen.

Gevel kaleien

Wist u dat het ook een optie is om de buitenmuren te kaleien? Bij deze eeuwenoude schildertechniek wordt een dunne kalkpleister uitgestreken op een gemetselde muur met behulp van een blokkwast. De structuur van de bakstenen blijft mooi zichtbaar terwijl oneffenheden als scheuren en barsten mooi worden weggewerkt. Het verschil tussen normale kalkverf en kalei, is dat kalei eigenlijk bestaat uit vele lagen kalkverf. Tegenwoordig worden deze verschillende lagen in één keer aangebracht waardoor de speciale structuur ontstaat. Het inschakelen van een schildersbedrijf uit Zele voor het aanbrengen van een laag kalkverf zal dus niet hetzelfde effect geven als kalei.

tuinhuis schilderen Zele

Tuinhuis schilderen

Hebt u een houten tuinhuis waarvan het hout niet op een speciale manier is bewerkt? Dan is er periodiek een schilderbeurt nodig. Een laag beits of verf zorgt ervoor dat het hout is beschermd tegen weersinvloeden met in het bijzonder vocht, zodat houtrot en schimmels er minder grip op hebben. Hoe vaak een schilderbeurt nodig is hangt af van de ligging van het houten tuinhuis. De kant die veel in de zon staat heeft bijvoorbeeld veel met UV straling te maken waardoor de verf sneller slijt. Ook de wind is van invloed. Of u moet kiezen voor een verfsoort of beits hangt vooral van uw eigen voorkeur af.

schilderstechnieken van schilder

Schildertechnieken

Als u een schilder van een schildersbedrijf inschakelt dan kan deze gebruik maken van verschillende technieken. Door het gebruik van verschillende schildertechnieken kunnen er speciale effecten worden gecreëerd. Zo kan een schilder bijvoorbeeld structuurverf gebruiken waarmee hij meer diepgang kan creëren. Structuurverf heeft als voordeel dat imperfecties eenvoudig worden verdoezeld. Daarnaast kan de schilder gebruik maken van verfsjablonen. Met behulp van verschillende motieven ontstaat een uniek resultaat. Of wat dacht u van de combinatie van meerdere kleurtinten? Hierdoor ontstaat een levendig resultaat. De schilder kan de kleurtinten op verscheidene manieren aanbrengen, bijvoorbeeld met rechthoeken of in verticale en horizontale lijnen.

Kleuradvies

Een schilder van een schildersbedrijf uit Zele kunnen u adviseren over kleurgebruik. Het is namelijk niet altijd makkelijk om kleuren uit te zoeken die bij uw interieur passen. En het kleurgebruik heeft juist een grote invloed op de ruimtelijke ervaring. Een kamer geschilderd in een warme kleur zal bijvoorbeeld ook al gauw warmer aanvoelen. Daarnaast kan een kleur een psychologisch effect opwekken. In een werkruimte kunt u bijvoorbeeld kiezen voor rood, turquoise of oranje omdat inspirerende en opgewekte kleuren zijn. Daarnaast kunt u met een lichte kleur een ruimte groter doen lijken en met een donkere kleur juist kleiner.

Voorschriften schilderwerk

Als u schilderwerken wilt laten uitvoeren door een schildersbedrijf uit Zele dan is het goed om te weten dat er in sommige gevallen voorschriften gelden. Voor werken die de aanblik van de gevel wijzigen hebt u in het Vlaams gewest en het Brussels hoofdstedelijk gewest namelijk een vergunning nodig. Het gaat hierbij om elke buitenmuur welk vanaf de straat zichtbaar is. Bij een zij- of achtergevel is geen vergunning nodig. Brengt u exact dezelfde kleur opnieuw aan? Dan is een vergunning niet nodig. In Antwerpen hebt u geen vergunning nodig, maar de gekozen kleur en het materiaal moet wel bij de rest van de omgeving passen. Kijk voor meer informatie op de website van het Omgevingsloket Vlaanderen.

schildersbedrijf in Zele

Vrijblijvend offertes aanvragen

In sommige gevallen is het echt nodig om schilderwerken uit te laten voeren door erkende schilders. Het kan echter ook zo zijn dat u schilderwerken wilt laten uitvoeren vanwege esthetische standpunten. Bent u op zoek naar een schildersbedrijf in Zele? U bent bij ons aan het juiste adres. Ons netwerk bestaat namelijk uit meerdere schilders in heel Vlaanderen. Er is dus ook altijd een schilder beschikbaar in Zele. Als u uw gegevens achterlaat via het contactformulier dan zorgen we ervoor dat u gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes ontvangt. Deze kunt u met elkaar vergelijken op basis van voorwaarden en prijzen. Vervolgens kiest u zelf welke schilder de schilderwerken komt uitvoeren. Ook voor een behanger of stukadoor bent u bij ons aan het juiste adres.