Behanger nodig in Brugge? – Voor al uw behangwerken.

De behangers uit ons netwerk behangen met alle plezier uw woonkamer, slaapkamer of inkomhal. Expert in allerlei soorten behangpapier.


behanger Brugge

Behanger Brugge

Wilt u de sfeer in uw woonkamer of slaapkamer aanpassen en kunt u hiervoor wel de hulp van een ervaren behanger gebruiken? Dan zit u bij ons netwerk van behangwerken experts goed. Wij werken samen met menig behanger uit Brugge, die elk een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied. Of het nu gaat om het ontwerpen van fotobehang, het aanbrengen van glasvezelbehang of het geven van tips over de beste manier voor het eigenhandig behangen van de inkomhal, onze behangwerken experts helpen u met alle plezier verder. Heeft u een vraag over de kosten of mogelijkheden? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Geef hierop uw wensen aan, en wij sturen u spoedig meerdere offertes (vrijblijvend) van specialisten uit Brugge toe. Kies hieruit zelf de behanger die het beste bij u past!

Wat kost een behanger?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Brugge de vraag wat het kost om een behangwerken professional in te schakelen voor het behangwerk. Wij kunnen hier echter geen eenduidig antwoord op geven, omdat de kosten van meerdere factoren afhangen. Een belangrijke invloedsfactor is de staat van de wanden die wij van behang moeten voorzien. Daarnaast is ook de behangsoort die u kiest van invloed op de prijs. Fotobehang brengt bijvoorbeeld altijd hoge prijzen met zich mee. Het gemakkelijkst is om de aanbiedingen van verschillende behangwerken experts uit de regio met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de behangfirma die bij u past.

Vrijblijvend offertes aanvragen
Soorten behangpapier

Er bestaat een groot aantal soorten behangpapier, waarmee onze behangwerken professionals uit Brugge uw gang, inkomhal en andere kamers kunnen behangen. Het is afhankelijk van de eisen die u stelt aan het behangpapier voor welke variant u het beste kunt kiezen. Er bestaan bijvoorbeeld varianten die wel bestand zijn tegen water, terwijl andere helemaal geen waterbestendige eigenschappen hebben. Daarnaast vormen voor veel van onze klanten de kosten een belangrijke keuzefactor. Laat u daarom altijd goed door een behanger informeren over de kosten en opties voor behang bij u thuis. Met onze tips en tricks is kunt u bovendien aanzienlijk op de uiteindelijke prijzen besparen.

behangwerken in Brugge

Vliesbehang

soorten behang
Eén van de meest gekozen soorten behangpapier is vliesbehang. Vliesbehang bestaat uit twee lagen: een onderlaag van vlies en een bovenlaag van papier of vinyl. Het grote voordeel van vliesbehang is dat dit heel eenvoudig te plaatsen is. U heeft hiervoor dan ook niet perse de hulp van een erkend behanger nodig. Een ander voordeel van vliesbehang is dat u dit in een later stadium eveneens gemakkelijk kan verwijderen. De andere term die wij voor vliesbehang gebruiken is daarom ook wel snelbehang.

Fotobehang

behanger
Een ander vorm van behangpapier die steeds populairder wordt bij onze klanten uit Brugge is fotobehang. Fotobehang is bij menig bouwmarkt in verschillende standaardafbeeldingen verkrijgbaar, maar het is tevens een optie om uw eigen fotobehang te ontwerpen. Houd hierbij wel rekening met het feit dat hiervoor een hoge kwaliteit foto noodzakelijk is. Anders zal uw fotobehang niet scherp uitvallen. Een behangwerken expert geeft u graag tips om de kwaliteit van het fotobehang te optimaliseren. Bij eigen ontwerp moet u welk uitgaan van hogere kosten.

Retro behang

retro vliesbehang
In de vorige eeuw waren een tijdlang felle kleuren en drukke patronen zeer in trek bij particulieren, maar werden in de jaren daarna afgeschreven als te druk en kleurrijk. Behangpapier in retro patronen komt de laatste jaren echter steeds vaker terug bij kleine restaurants. Het is dan ook verkrijgbaar bij onze behangwerken specialisten uit Brugge. Hoewel retro behangpapier een zeer goede blikvanger kan zijn voor in de woonkamer, is het zaak dit met mate toe te passen om een te drukke ruimte te voorkomen.

Glasvezelbehang

behangpapier
Een volgende behangsoort waar wij u graag meer informatie over willen geven is glasvezelbehang. Glasvezelbehang staat tevens bekend als glasweefselbehang. Het is een behangsoort die diverse voordelen met zich meebrengt. Zo is glasvezelbehang bijvoorbeeld erg sterk, en is het mogelijk hiermee scheuren in en oneffenheden in de muur weg te werken. Een behanger kan het glasvezelbehang bovendien over bestaand pleisterwerk aanbrengen. Het nadeel van glasvezelbehang is dat soms zorgt voor irritatie bij de ogen en luchtwegen. Draag dus beschermende kleding bij deze klus.

Barok behang

barok behang
Naast het retro behangpapier dat we steeds vaker terug zien, bestaat er ook zogeheten barok behangpapier. De barokperiode in de kunst en architectuur vond plaats tussen 1575 en 1750. Het was een periode waarin men veel gebruik maakte van grafische patronen en rijk gekleurde stoffen. Bij barokbehang moet u dan ook denken aan grote gouden en blauwe patronen, die herhaald terugkeren. Door de barokke stijl te combineren met moderne meubels creëert u een unieke stijl in uw woonkamer of gang.

Vinyl behang

vinyl behang
Een laatste behangsoort die valt onder de tips van onze behangwerken experts is vinylbehang. Wanneer u bij een behanger het begrip vinylbehang ziet staan, dan gaat het in vrijwel alle gevallen om vliesbehang met een toplaag van vinyl. Dergelijk vinylbehang is zeer geschikt voor het gebruik in de badkamer en keuken, omdat dit materiaal bestand is tegen water. De kosten voor vinylbehang vallen daarom wel iets hoger uit dan voor andere behangsoorten. Vraag bij onze behanger uit Brugge eventueel enkele vrijblijvende offertes aan.

behangen

Iedere kamer een eigen karakter

Wie een woning of bedrijfspand in Brugge wil renoveren, wil waarschijnlijk elke ruimte een ander karakter geven. Dit geldt niet alleen voor het verschil tussen een slaapkamer en woonkamer, ook kantoren kunnen door variaties in het behang een heel eigen karakter krijgen. In onderstaand overzicht vindt u een aantal ideeën en tips voor het creëren van diversiteit in al uw woonruimtes. Varieer bijvoorbeeld door behangpapier te combineren met verf, of door het aanbrengen van een speciale structuur of een behangstrook. Hebt u maar een beperkt budget voor de renovatie? Overleg dan even met een behangwerken professional over de kosten en mogelijkheden.

Inkomhal & gang behangen

inkomhal en gang behangen
Een inkomhal en gang zijn meestal maar heel smal, het is daarom zaak om deze ruimtes zo open en licht mogelijk te houden. Dit doet u door de plaatsing van een lichte kleur behang, of met behulp van de strategische plaatsing van spiegels. Wilt u een klassieke inkomhal en gang? Overweeg dan om met vliesbehang en een plint een soort lambrisering te creëren. Dit is niet heel ingewikkeld, maar geeft wel stijl en sfeer aan uw gang tegen relatief lage kosten. Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Doe dan een vrijblijvende offerteaanvraag.

Woonkamer behangen

woonkamer behangen
Het aanpakken van de woonkamer is een behangwerken klus waarvoor wij over het algemeen de hulp van een erkend behanger uit Brugge aanraden. Dit komt doordat het veel tijd kost om alle wanden te bekleden met behang. Wilt u een geheel ander karakter aan uw woonkamer geven? Kijk dan eens naar de opties voor behangpatronen die als blikvanger kunnen dienen. Ondermeer retro- en barokbehang vormen hiervoor uitstekende keuzes. Combineer de blikvanger met rustig meubilair om de sfeer in de woonkamer rustig te houden.

Slaapkamers behangen

slaapkamer behangen Brugge
Elke persoon heeft een eigen karakter, en deze individualiteit kan heel goed naar voren komen met behulp van de aankleding van de slaapkamer. Houdt één van uw kinderen bijvoorbeeld van de natuur? Kijk dan eens bij het fotobehang dat onze leveranciers uit Brugge aanbieden. Heeft uw dochter al jarenlang een paardenwens? Er bestaan diverse behangpatronen en –stroken met paarden of symbolen daarvan. Door het behangwerk in elke slaapkamer naar de eigen stijl aan te passen, creëert u eenvoudig een hoog wooncomfort.

Babykamer behangen

babykamer behangen
Wie binnenkort ouders wordt, zal aan een groot aantal zaken moeten denken. Eén daarvan is de voorbereiding van de babykamer. Naast de aanschaf van het wiegje en aankleedtafel is het tevens van belang op tijd de muren te verven of van behang te voorzien. Voor babykamers bieden wij een grote diversiteit aan designs en kleuren aan. U hebt onder meer de keuze uit neutrale wolkjes en sterren, maar ook uit dieren, kinderprogramma karakters en verschillende planten. Kies eventueel voor een combinatie van verf en behangpapier.

Keuken behangen

keuken fotobehang
Naast de woonkamer en slaapkamer is het natuurlijk ook een optie om de keuken te renoveren. Het plaatsen van een behanglaag over de bestaande wanden is een goede oplossing om de keuken weer een frisse kleur te geven. Bij het behangen van de keuken hebt u echter maar een beperkte keuze uit de beschikbare behangsoorten. Dit komt doordat het behang bestand moet zijn tegen water. Zowel glasvezelbehang als vinylbehang vormen geschikte oplossingen. Houd wel rekening met iets hogere kosten voor dergelijke behangwerken.

Badkamer behangen

badkamer behangpapier
Een laatste woonruimte die u van een behangetje kunt voorzien is de badkamer. Evenals voor de keuken geldt hier dat het nodig is te kiezen voor een waterbestendige variant. Daarnaast adviseren onze behangwerken professionals dat het verstandig is om de wanden rondom de douchecabine enkel te verven of betegelen. De van de douche vrijstaande muren vormen een geschikte ondergrond voor behang. Wilt u voorkomen dat het vliesbehang snel weer loslaat? Schakel dan een erkend behanger uit Brugge in voor het behangwerk.

Zelf behangen

Het behangen van muren die op de juiste wijze zijn voorbereid is niet heel ingewikkeld, mits u hiervoor maar voldoende tijd inruimt. Om de klus enigszins te vergemakkelijk heeft een behanger uit ons netwerk voor u een stappenplan ontwikkeld, met daarin tips en tricks voor het beste resultaat. Dankzij dit stappenplan geniet u snel van uw nieuw behangen muren.

1. Als u alle materialen heeft verzameld, is het verstandig ruimte te scheppen in de kamer.
2. Zet vervolgens een werktafel neer in het midden van de ruimte, en zet hier al het materiaal op.
3. Begin met het op maat knippen van de banen. Neem zes centimeter extra voor de boven- en onderzijde.
4. Nummer de banen als er sprake is van een terugkerend patroon.
5. Meng de lijm, en breng deze op de helft van de eerste baan aan.
6. Vouw het gelijmde gedeelte dubbel.
7. Herhaal het proces voor de andere helft.
8. Voorzie nog drie banen van lijm.
9. De lijm op de eerste baan is daarna voldoende gedroogd dat het blijft plakken.
10. Plaats een loodlijn aan de bovenzijde van de muur.
11. Breng daarna de eerste baan aan.
12. Met een behangstrijker of een borstel kunt u de luchtbellen uit het oppervlak verwijderen.

behanger kosten

Voorbereiding

Wie van plan is om zelf een deel van het behangwerk uit te voeren, moet zich goed voorbereiden. Het belangrijkste is het berekenen van de hoeveelheid materiaal die u nodig hebt. Wij adviseren om de lengte x de breedte te berekenen en hier voor de lengte een halve meter extra te rekenen. Zo weet u zeker dat u voldoende materiaal hebt. Bij patronen is het helemaal belangrijk dat u rekening houdt met de lengte. Kijk daarom altijd naar de lengte van één behangrol. Bestel bij de bouwmarkt in Brugge eveneens de juiste behanglijm en primer ter voorbereiding van het muuroppervlak.

behangbedrijf

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is het hoog tijd om de keuken, inkomhal of gang van een nieuw behangetje te voorzien, en kunt u hierbij wel de hulp van een behangwerken expert gebruiken? Dan zit u bij ons goed! Wij werken samen met een groot aantal behangers uit Brugge en omstreken, die u allen met alle plezier ondersteunen bij het behangwerk. Wilt u weten wat de opties worden voor het aanpassen van uw woon- of slaapkamer? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Geef hierop aan wat u wensen zijn, en wij sturen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes (maximaal vijf) toe. Ook voor contact met een stukadoor of schilder kunt u bij ons terecht.