Stukadoor in Brugge nodig? – Wij zijn er voor alle pleisterwerken.

De stukadoors bepleisteren met plezier uw gevel, garage of binnenmuren. Voor alle binnenbepleistering en buitenbepleistering.

stukadoor Brugge

Stukadoor Brugge

Het uitvoeren van pleisterwerken, plakwerken, gyprocwerken en bezettingswerken is een taak die u het beste kunt overlaten aan een erkend stukadoor, plakker of bezetter. Bent u op zoek naar een stukadoorsbedrijf uit Brugge, waarvan de professionals u van dienst kunnen zijn bij de binnen- of buitenpleistering van uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Wij werken samen met menig stukadoorsbedrijf uit de regio, waarvan de medewerkers een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied.

Wilt u weten wat de kosten worden voor het inschakelen van een stukadoor bij u thuis in Brugge? Vul dan vrijblijvend ons offerteformulier in. U ontvangt dan meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Gratis en vrijblijvend.

Navigeer op deze pagina naar:

Vrijblijvend offertes aanvragen
Selecteer het soort stucwerk (*)

Wat doet een stukadoor?

Denkt u erover na een stukadoor in te schakelen en wilt u graag weten voor welke werken hij precies beschikbaar is? Een stukadoor uit Brugge brengt kort gezegd stucwerk aan op muren en plafonds. Hij kan verschillende soorten pleisterwerken uitvoeren. Denk hierbij aan spuitpleister, evenals raapwerk, betonstuc of gevelpleister. In principe zorgt een stukadoor er dus voor dat uw muren en plafonds egaal zijn en er weer netjes uitzien. Als hij plakwerken aanbrengt, dan zijn de muren en plafonds direct afgewerkt. Een andere optie is het bepleisteren met behangklare plakwerken. Een stukadoor uit Brugge is dus beschikbaar voor:

  • Het bepleisteren van muren
  • Het bepleisteren van plafonds
pleisterwerken van stukadoor Brugge

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het is gratis en vrijblijvend.

Prijzen

De prijzen voor het inzetten van een stukadoor, plakker of bezetter voor één van de vele pleisterwerken zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo is onder andere het materiaal waarmee u de bezettings- of plakwerken uitvoert van belang, en de afmeting van het te behandelen oppervlak. Wat een stukadoor gemiddeld kost hangt af van het oppervlak wat behandeld moet worden. Een plafond is immers lastiger te bereiken en dus duurder. Het stucen van een muur kost circa €5,- tot €20,- per m² en het stucen van plafonds circa €15,- tot €25,- per m². Wilt u weten wat de gemiddelde prijzen worden voor een klus naar uw wensen? Geef dan aan of het gaat om plakwerken, bezettingswerken of gyprocwerken. Wij zullen op basis van uw wensen meerdere prijsopgaven maken, die u vervolgens zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Kies zo voor de stukadoor uit Brugge die bij u past!

Welk BTW-tarief?

Wanneer u een erkend stukadoor uit Brugge inschakelt, dan profiteert u van een verlaagd BTW tarief. Dit houdt in dat u over de plakwerken slechts 6% BTW betaalt in plaats van de gebruikelijke 21%. Op de totaalprijs kan dit verlaagde BTW-tarief u tot honderden euro’s besparen! Het verlaagde BTW-tarief is geldig voor zowel de arbeids- als de materiaalkosten. Tip: kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie over het verlaagde btw-tarief.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (inclusief materiaal, arbeidskosten en BTW)*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar plakwerk €7,- tot €17,-
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Sierpleister €15,- tot €80,-
Betonstuc €20,- tot €85,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

* Let op, dit is een gemiddelde prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Stukadoor gezocht voor pleisterwerken in Brugge?

Vraag gerust offertes aan van stukadoors in Brugge. Gratis & vrijblijvend.

Offertes aanvragen

Binnenbepleistering

De pleisterwerken worden onderverdeeld in klussen op het gebied van binnenbepleistering en buitenbepleistering. Werkzaamheden die onder de binnenbepleistering vallen zijn het bepleisteren van de muren en plafonds in huis, het plaatsen van stucanet en verschillende gyprocwerken. Het aanbrengen van sierpleister is eveneens een klus op het gebied van binnenbepleistering. Sierpleister kan bestaan uit stucmateriaal met grove zandkorrels, of het wordt gecreëerd door het pleisterwerk in patronen op het plafond of de muur aan te brengen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor sierpleister? Vraag dan een stukadoor of plakker van een stukadoorsbedrijf uit ons netwerk vrijblijvend om advies.

binnenbepleistering in Brugge

Muren bepleisteren


Veel van onze klanten uit Brugge denken dat het bepleisteren van muren relatief eenvoudig is, en pogen dan ook zelf deze klus uit te voeren. Het uitvoeren van de pleisterwerken is echter niet zo eenvoudig, en een onzorgvuldige uitvoering kan dan ook leiden tot een matig resultaat. Wij adviseren om altijd een stukadoor of plakker van een stukadoorsbedrijf de pleister- en plakwerken te laten uitvoeren. Zo profiteert u gegarandeerd van een optimaal resultaat en een lange levensduur van de sierpleister of gyprocwerken.

Plafond stucen


Als er vlekken, beschadigingen of scheuren in uw plafond zitten dan kunt u deze opknappen door te stucen. U hebt bij het plafonneren verschillende opties. Zo kan het oppervlak helemaal glad gemaakt worden zodat u na het bepleisteren zelf sauswerk kunt aanbrengen. Als u een korrelstructuur wilt creëren dan is spackspuitwerk wellicht iets voor u. Hierbij wordt stucwerk aangebracht met behulp van een spuitmachine. Andere opties zijn plakwerken zoals rustiekputz en granol, of het creëren van ornamenten zoals stijlvolle rozetten.

Gyproc plaatsen

gyprocwerken in Brugge
De term gyproc, of gyprocwerken staat voor een speciaal soort pleisterwerken. Wie kiest voor gyprocwerken kiest voor een snelle plaatsing van materiaal en aantrekkelijke prijzen. Hoewel er vele voordelen aan de gyprocwerken verbonden zijn, is het goed om de resultaten te vergelijken met die van de andere pleister- en plakwerken. Laat u indien gewenst informeren door een plakker of stukadoor uit ons netwerk in Brugge. Deze kan u inlichten over alle voor- en nadelen van de gyprocwerken en de prijzen die hieraan verbonden zijn.

Buitenbepleistering

Zoals gezegd zijn er bij de pleisterwerken ook diverse werkzaamheden die onder de term buitenbepleistering vallen. De meest voorkomende klussen die op dit gebied door een stukadoor van ons stukadoorsbedrijf in Brugge worden uitgevoerd zijn het bepleisteren van de gevel en garage. Daarnaast zijn er diverse bezettingswerken die bij de categorie buitenbepleistering horen. Wilt u weten wat een bezetter of stukadoor uit ons netwerk exact voor u kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het offerteformulier. Wij beantwoorden uw hulpvragen met alle plezier en sturen u meerdere vrijblijvende offertes toe van bezettingswerken experts uit de regio. Op deze manier kunt u gemakkelijk prijzen vergelijken en kiezen voor de stukadoor die bij u past.

buitenbepleistering in Brugge

Gevel bepleisteren


Bij een gevelrenovatie is het niet noodzakelijk om de pleisterwerken aan te pakken, maar dit is wel wat wij adviseren. Wanneer een pleisterwerken of bezettingswerken specialist uit Brugge de buitenzijde van de gevel aanpakt, dan weet u zeker dat de aanblik van uw woning of bedrijfspand verbetert. Door de gevel te bepleisteren is het bovendien mogelijk om de prijswaarde van het pand te doen stijgen. Bent u op zoek naar een bezetter? Wij brengen u met alle plezier in contact met menig stukadoorsbedrijf.

Welke gevelpleister?

soorten gevelbepleistering
Als gevelbepleistering wordt veelal gebruik gemaakt van crepi. Er zijn twee verschillende soorten crepi: een minerale en een synthetische gevelbepleistering. Bij een minerale gevelbepleistering is het bindmiddel cement en bij de synthetische versie is dit kunsthars of siliconen. Welke soort het meest geschikt is hangt af van uw woning inBrugge. Bij een oud huis is minerale gevelbepleistering erg geschikt omdat dit oneffenheden verbergt en de gevel goed laat ademen. Bij nieuwbouw is een synthetische gevelbepleistering erg geschikt omdat deze erg strak is en proper blijft.

Bepleistering op isolatie

bepleistering op isolatie
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brugge de vraag of het mogelijk is om de buitenbepleistering op isolatie te plaatsen. Hoewel dit zeker een optie is, is het hierbij wel belangrijk om een juiste balans te vinden tussen de thermische isolatie en het pleisterwerk. Laat daarom altijd een ervaren stukadoor deze klus afhandelen. U profiteert bij een goede balans in de pleisterwerken van een blijvende hoge isolatiewaarde, en een muur die bestendig is tegen vocht, schimmels en ongedierte. Wij helpen u graag.

Soorten bezettingswerken

Als u een vakman uit ons netwerk inschakelt, heeft u de keuze uit diverse plakwerken. Welke vorm van plakwerken het meest geschikt zijn in uw situatie is afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeur. Als u de muren enkel strak en egaal wilt laten maken, dan is behang- of sausklaar plakwerk wellicht een optie. Dit kan u zelf afwerken zoals u wilt. Wilt u juist niets zelf meer hoeven doen? Dan is bepleisteren met sierpleister waarschijnlijk een goede keuze. Dit wordt voor u gekleurd, zodat uw woning in Brugge er al snel weer als nieuw uit ziet. Een stukadoor voorziet u met plezier van informatie over de mogelijke bezettingswerken en bijbehorende prijzen.

bezettingswerken Brugge

Spuitpleister

Denkt u erover na om spuitpleister aan te laten brengen? Spuitpleister is de meest voordelige manier van bezettingswerken. Hierbij wordt spuitpleister zoals spachtelputz aangebracht met behulp van een spuitmachine. Een voordeel hiervan is dat de stukadoor de klus snel heeft geklaard. Dit is één van de redenen waarom dit een erg betaalbare methode is. Spuitpleister wordt in twee lagen aangebracht. De eerste laag, de meslaag, maakt de muur egaal. De tweede laag vormt het uiteindelijke uiterlijk van de muren of de plafonds.

Sausklaar of behangklaar plakwerk

Als u het oppervlak wilt behangen of verven dan kunt u dit saus- of behangklaar bezetten. Bij deze bezettingswerken zorgt de stukadoor uit Brugge ervoor dat het oppervlak helemaal geëgaliseerd is zodat er vervolgens verf of behang op aangebracht kan worden. U begrijpt dat het bij sausklaar bezetten erg belangrijk is dat de muur of het plafond helemaal vlak is en vrij van putjes. Bij behangklaar bezetten is dit minder belangrijk waardoor de bezetter hier minder aandacht aan hoeft te besteden.

Sierpleister

Hebt u liever iets decoratiefs op de plafonds of de wanden? Dan is het een goed idee om voor een sierpleister te gaan. Er zijn verschillende soorten plakwerken, waarvan crepi, granol en spachtelputz het meest bekend zijn. Crepi is een sierpleister voor buiten welke vaak met een isoleerlaag wordt gecombineerd. Granol was vroeger het meest populair en is tegenwoordig weer in opkomst na een sterke daling. Spachtelputz geeft een korrelig effect en is één van de meest gebruikte plakwerken.

Raapwerk

Dankzij raapwerk worden ruwe plafonds en wanden vlak en strak gemaakt met behulp van een dikke laag gipsmortel. Bij raapwerk is deze laag 7 millimeter tot wel 5 centimeter dik. Hebt u ronde oppervlaktes welke moeten worden afgewerkt, zoals een trap of open haard? Raapwerk is hiervoor erg geschikt. Dankzij deze techniek is het mogelijk om een scheef oppervlak weer recht te maken door op bepaalde delen en dunnere of juist dikkere laag aan te brengen.

Schuurwerk

Schuurwerk is een traditionele eindafwerking waarbij een zanderig oppervlak in een draaiende schaduwwerking wordt aangebracht. Schuurwerk wordt gemaakt van gips. Hier is kalk en zilverzand toegevoegd. Met behulp van een spons worden er overlappende cirkelvormen in de natte mortel gedraaid. Hierdoor ontstaat een fijn gestructureerd plafond. Als alles is opgedroogd ontstaat een mooie warme, witte kleur. De draaiende effecten zijn vooral in het licht goed te zien. In verscheidene soorten licht ziet het schuurwerk er elke keer weer anders uit.

Betonstuc

Ook betonstuc is een vorm van sierpleister. Bij deze solide vorm wordt cement gebruikt als basisingrediënt, het is dan ook ijzersterk. Betonstuc is traaghardend. Het is in principe gewoon cement, maar dan met andere grondstoffen aangelijnd. De ondergrond wordt afgesloten en kan dus niet meer ademen. Betonstuc heeft een goede waterdichtheid. Dit maakt deze vorm van sierpleister ook erg geschikt voor een vochtige ruimte zoals de badkamer. Andere voordelen van betonstuc zijn dat het slijtvast en naadloos is.

plakwerken in de woonkamer

Woonkamer stucen

De woonkamer is veelal de meest gekozen ruimte om te stucen. Dat is niet gek, want dit is meestal de ruimte waar u de meeste tijd doorbrengt. Begrijpelijk dus, dat u graag wilt dat uw woonkamer tip top in orde is. De stukadoors uit ons netwerk in Brugge zullen uw woonkamer vakkundig stucen, zodat u 100% tevreden bent met het eindresultaat. Er is in de woonkamer een hoop mogelijk, maar wij merken dat de meeste klanten uit Brugge kiezen voor sierpleister.

plakwerken garage

Garage bepleisteren

Een bezetter kan u niet alleen helpen bij het bepleisteren van de gevel, ook het uitvoeren van bezettingswerken bij de garage is een optie. Het bijwerken van de garage is een relatief eenvoudige klus, omdat hiervoor in de meeste gevallen iets minder nauwkeurigheid is vereist dan voor andere pleisterwerken. Wilt u weten hoeveel het kost om een bezetter in te schakelen of bent u benieuwd naar de diverse mogelijkheden binnen de bezettingswerken? Wij informeren u graag en sturen u meerdere, vrijblijvende offertes toe.

Badkamer stucen

De badkamer is doorgaans de meest vochtige ruimte in huis. Klanten kiezen vaak voor een afwerking van tegels, omdat dit goed bestand is tegen vocht. Toch bieden plakwerken in de badkamer ook een aantal voordelen. Allereerst ziet het er strak en modern uit en daarnaast is het ook nog eens erg hygiënisch. De pleisterwerken bevatten namelijk geen voegen, waardoor de kans op schimmelvorming kleiner is. Vanwege de hoge luchtvochtigheid vraagt het stucen van de badkamer wel om een professionele en specialistische aanpak, schakel daarom altijd een erkend stukadoor in.

Stucanet

Een term die hoort bij klussen op het gebied van binnenbepleistering is stucanet. De term stucanet staat voor een pleisterdrager die wordt gemaakt van verzinkte of RVS staaldraden. Het voordeel van stucanet is dat hiermee holle en bolle vormen in het pleisterwerk kunnen worden gemaakt door een stukadoor. Daarnaast wordt stucanet eveneens gebruikt om een muur volledig te egaliseren. Door bij het plaatsen van sierpleister eerst een stucanet tegen de muur te zetten, weet u zeker dat u van een optimaal resultaat geniet.

Is zelf stucen een optie?

Het is verstandig om het stucen over te laten aan een stukadoor uit Brugge. Bepleisteren is namelijk een specialistische klus. Alle pleisterwerken hebben weer een andere aanpak nodig. Een vakman weet precies hoe hij te werk moet gaan en welke voorbereidende werkzaamheden nodig zijn. Door zijn ervaring kunt u jarenlang genieten van het mooie resultaat. Daarnaast is een vakman in het bezit van alle benodigde materialen, zoals een spuitmachine. Het is zonde als u dit zelf moet aanschaffen voor één klus.

Stukadoor kiezen: waar op letten?

U overweegt om een stukadoor in te schakelen? Dan wilt u natuurlijk weten waar u bij de selectie op moet letten. In België zijn er geen bekende keurmerken voor stukadoorsbedrijven. Door het grote aanbod van stukadoors is het verstandig om via onze dienst offertes te vergelijken. Dit is gratis en vrijblijvend. Bijkomend voordeel is dat u zeker weet dat u niet teveel betaald voor de klus. U kiest zelf de stukadoor die het beste (qua prijs en aanbod) bij uw klus past.

bezetter Brugge

Zowel nieuwbouw als renovaties

Wij merken dat men vaak denkt dat het inschakelen van een stukadoorsbedrijf is voorbehouden aan klanten met een nieuwbouwwoning die nog volledig aangepakt moet worden. Een stukadoor kan u echter ook goed bijstaan bij een renovatie. Heeft u bijvoorbeeld net een woning gekocht waarvan u de muren egaal wilt laten maken? Of bent u de pleisterwerken op uw huidige wanden zat en bent u op zoek naar iets nieuws? U kunt contact met ons op nemen bij zowel grote als kleine bezettingswerken.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend plakwerken specialist van een stukadoorsbedrijf in Brugge? Hebt u vragen over het verschil tussen bezettingswerken en plakwerken? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor het plaatsen van sierpleister bij uw woning of bedrijfspand? Dan zit u bij ons goed! Wij werken samen met menig stukadoor, bezetter en plakker uit de regio, die u allen gegarandeerd snel en vakkundig van dienst zullen zijn bij de pleisterwerken, gyprocwerken, bezettingswerken of plakwerken. Na uw offerteaanvraag ontvangt u meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk en bespaar! Liever direct in contact komen met een behanger of schilder? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres! Ook voor direct contact met een behanger of schilder bent u bij ons aan het juiste adres.