Schilder in Bocholt nodig? – Wij zijn er voor alle schilderwerken.

De schilders verven met plezier uw plafond, muren, gevel of trap. Voor alle binnenschilderwerken en buitenschilderwerken.

schilder Bocholt

Schilderwerken Bocholt

Bent u op zoek naar een schilder voor uw schilderwerken in Bocholt? Wilt u graag uw plafond of muren in uw slaapkamer laten verven? Of wilt u uw gevel laten schilderen? Bij ons bent u aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van schilders, werkzaam in heel Vlaanderen: ook in Bocholt. U kunt een schilder uit ons netwerk inzetten voor diverse binnen- en buitenschilderwerken. Bent u benieuwd naar de prijzen of bet u geïnteresseerd in een kleurenadvies? Neem dan contact met ons op. Wij sturen u tot 5 vrijblijvende offertes van schilders uit Bocholt. Vergelijk de offertes en bespaar zo tot 30% op de kosten van de schilderwerken!

Navigeer op deze pagina naar:

Kleine en grote klussen

Klanten uit Bocholt denken regelmatig dat het inschakelen van een schilder enkel mogelijk is bij grotere klussen. Dit is echter niet het geval: zowel particulieren als bedrijven kunnen een schildersbedrijf uit ons netwerk inschakelen voor grote en kleine verfklussen. Het maakt hierbij niet uit of u nu enkel het schilderwerk van uw ramen wilt herstellen of dat u uw nieuwe woning in Bocholt volledig opnieuw wilt laten schilderen: de schilders uit ons netwerk staan met alle plezier voor u klaar! Er bestaan talloze schilderwerken die u kunt uitbesteden. In Bocholt zijn er echter een aantal klussen die regelmatig worden uitgevoerd. Dit zijn bijvoorbeeld: Het verven van muren en plafonds, schilderen van trappen en schilderwerk op gevelbekleding.

Gratis offertes vergelijken

Waarom een schilder?

  • Het inschakelen van een schildersbedrijf uit Bocholt bespaart u veel tijd en energie
  • U bent gegarandeerd van kwalitatief vakwerk
  • Het schilderwerk is in korte tijd afgerond

Prijs van schilderwerken

Veel klanten uit Bocholt zijn nieuwsgierig naar de exacte prijzen van het uitbesteden van schilderwerken. Omdat elke klus uniek is, zullen de kosten per situatie flink verschillen. De prijzen in onderstaande tabel zijn dan ook een indicatie van de gemiddelde kosten. De exacte kosten worden beïnvloedt door onder meer het uurloon van de schilder, de bereikbaarheid van het schilderwerk en de materiaalkosten. Voor het schilderwerk van een gevel betaalt u het schildersbedrijf ongeveer €20,- tot €40,- per vierkante meter. Voor deze prijs brengt het schildersbedrijf uit Bocholt één laag primer aan en twee lagen afwerking. Voor het verven van ramen betaalt u gemiddeld €15,- tot €25,- per raam. Zoals wij eerder beschreven is het uurtarief van de schilder een grote invloed op de totale kosten. Omdat elke schilder zijn uurtarief zelf mag bepalen, zitten hier per schildersbedrijf enorme verschillen in. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken bespaart u daarom gemakkelijk tot 30% op de kosten!

prijs schilderwerken Bocholt
Soort schilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaat uit:
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van verf en aanbreng
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
Kaleien (van de gevel) €25,- tot €40,- per m² Aanbrengen kaleiverf

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Uurloon van schilder

Vaak rekent het schildersbedrijf een vast tarief per vierkante meter, maar bij schilderwerken die meer precisie vereisen wordt vaak een uurtarief gerekend. Bent u benieuwd naar de prijs van schilderwerken per uur? Voor binnenschilderwerken ligt deze uurprijs rond de €35,- tot €40,- en voor buitenschilderwerken ligt de prijs rond de €40,- tot €45,-.

Welk btw-tarief?

Wist u dat u op schilderwerken een verlaagd BTW-tarief betaalt? Op alle schilderwerken in en rond uw woning in Bocholt betaalt u het schildersbedrijf slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde BTW tarief is geldig op verschillende aspecten: het arbeidsloon, de materiaalkosten en op voorbereidende werkzaamheden.

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerken!

Een schildersbedrijf uit Bocholt staat voor u klaar. Vul ons contactformulier in en bespaar!

Offertes aanvragen
binnenschilderwerken door schildersbedrijf Bocholt

Binnenschilderwerken

Verreweg de meeste woningen in Bocholt beschikken over binnenschilderwerk. Onder binnenschilderwerken verstaan we al het schilderwerk binnenshuis. Hierbij kunt u denken aan het schilderen van muren en plafonds, maar ook aan de schilderwerken in de keuken of badkamer. Binnenschilderwerken worden vaak gezien als doe-het-zelf klussen, maar ze worden door klanten vaak onderschat. Door goedkope verfsoorten bent u misschien wel dagenlang bezig om een dekkende verflaag te creëren. Voor een strak resultaat zonder strepen schakelt u daarom het beste een schilder uit Bocholt in. Hij maakt gebruik van kwalitatief materiaal zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

Muren schilderen

Het schilderen van de muren is in Bocholt één van de meest voorkomende schilderklussen. Hoewel het lijkt als een eenvoudige klus, valt het in de praktijk toch vaak tegen. Dat komt omdat het veelal gaat om grote oppervlakken die strak geschilderd moeten worden voor een streeploos resultaat. Door verkeerde kwasten te gebruiken of een slechte kwaliteit verf bent u mogelijk onnodig veel tijd kwijt. Als u hier geen tijd voor heeft of als u dit simpelweg niet ziet zitten, dan staat een schilder uit ons netwerk met alle plezier voor u klaar. Neem contact op voor meer informatie over de prijzen.

Plafond schilderen

Wellicht lijkt uw plafond nog goed schoon, maar is deze in werkelijkheid na verloop van tijd vergeeld. Hoewel u dit op het eerste gezicht misschien niet direct ziet, is het witten van uw plafond een manier om uw woonkamer, keuken of slaapkamer eenvoudig van een frisse uitstraling te voorzien. Het schilderwerk van het plafond is een klus die in Bocholt regelmatig wordt uitbesteedt aan een schildersbedrijf. Het plafond is namelijk een lastig oppervlak om te behandelen. Allereerst omdat dit moeilijk te bereiken is, en ten tweede omdat u hierbij het risico loopt om verf te morsen op uw muren, vloeren of meubilair.

ramen en deuren verven

Ramen en deuren schilderen

Behalve het verven van uw muren en plafonds, zou u natuurlijk ook uw ramen en deuren binnenshuis kunnen laten beschilderen. Dit heeft een positief effect op de uitstraling van uw woning, en bovendien zou u de deuren of ramen een accentkleur kunnen geven. Dit zorgt voor een speels effect, dat bij veel klanten in Bocholt populair is. Een schilder uit Bocholt kan u adviseren over het kleurenaanbod. De schilder weet als geen ander welke kleuren goed bij elkaar passen en welke kleuren juist niet goed samen gaan. Dankzij een professioneel kleuradvies weet u zeker dat alle deuren in uw huis in Bocholt goed op elkaar afgestemd zijn.

trap schilderen in Bocholt

Trap schilderen

Het verfwerk van de trap wordt door vele klanten in Bocholt als een noodzakelijk kwaad gezien. Dat begrijpen wij helemaal! Met een nieuwe verflaag op de trap beschermt u de traptreden tegen slijtage en verkleint u de kans op glijpartijen. Bovendien zorgt de nieuwe verflaag voor een frisse uitstraling, waardoor uw hal een positieve binnenkomer is voor al uw gasten. Het schilderwerk zelf is echter een grote klus. Zeker omdat u alle oude verflagen goed moet verwijderen en u de trap tijdens het verven nog steeds moet gebruiken. Besteedt het schilderwerk aan uw trap daarom uit! De schilders uit Bocholt transformeren uw trap in slechts een paar werkdagen tijd!

Zoekt u een ervaren schilder in Bocholt?

Vul ons contactformulier in om vrijblijvend offertes aan te vragen. Vergelijk en bespaar tot 30%!

Vrijblijvende offertes

Slaapkamer en keuken verven

U kunt verschillende aspecten van uw binnenschilderwerken met een gerust hart uitbesteden aan de schilders uit ons netwerk: ook voor het verven van uw slaapkamer of keuken! De keuken is ongetwijfeld een ruimte die veel gebruikt wordt, en na verloop van tijd zult u dit ook aan het schilderwerk merken. Misschien begint de verflaag op de keukenkastjes te slijten of misschien ontstaan er vetplekken op de schilderwerken op de muren. Een schilder uit Bocholt zal uw keuken met alle plezier opnieuw verven. Met een nieuwe verflaag ziet uw keuken er verzorgd en aantrekkelijk uit, wat uw woongenot zeker ten goede zal komen.

Badkamer schilderen

Wilt u de badkamer een andere kleur geven? Houd er dan rekening mee dat u de juiste verfsoort gebruikt. De badkamer is nou eenmaal een erg natte ruimte, daarom moet de gekozen verfsoort bestand zijn tegen water en condensvorming. Als dit niet het geval is dan krijgt u te maken met een loslatende verflaag en erger nog: schimmelvorming. Er bestaat daarom een speciale verf voor in de badkamer, die bestand is tegen de hoge luchtvochtigheid in de ruimte. Daarnaast is er een spatwaterdichte verf voor alle oppervlaktes die in direct contact komen met water. Wilt u zeker weten dat uw badkamer met de juiste verf geschilderd wordt? Schakel dan een erkend schilder uit ons netwerk in.

plafond en muren schilderen

Living schilderen

Als u toe bent aan een verandering in huis, dan is het verven van uw living een relatief eenvoudige manier om die verandering te realiseren. De muren en plafonds zijn gemakkelijk van kleur te veranderen en als u de kleur na verloop van tijd weer zat bent, dan laat u de living simpelweg opnieuw verven. U kunt ervoor kiezen om de living met de hand te laten verven, maar het is tevens mogelijk om de oppervlaktes te laten spuiten. Het spuiten van de muren en plafonds is een hele snelle manier van verven, zodat u slechts korte tijd overlast van de werkzaamheden ervaart.

buitenschilderwerken door schildersbedrijf Bocholt

Buitenschilderwerken

Behalve binnenschilderwerken kunt u uiteraard ook buitenschilderwerken laten uitvoeren. Onder buitenschilderwerken verstaan wij diverse werkzaamheden buitenshuis. Klanten schakelen schilders onder meer in voor het verven of kaleien van de gevel of het tuinhuis. Buitenschilderwerken zijn waarschijnlijk nog belangrijker dan binnenschilderwerken. Hout is namelijk een natuurlijk product, dat wordt aangetast door het weer. De verflaag dient als bescherming tegen neerslag. Als de verflaag niet intact is, dan zal het hout aangetast worden, waardoor de isolatiewaarde verslechtert. Bovendien zijn de kosten voor het herstellen van uw gevel vele malen hoger dan de kosten voor een schilder.

Gevel schilderen

Menig schilder uit ons netwerk verft regelmatig de buitenmuur van een klant. Er bestaan diverse motivaties om uw gevel te laten beschilderen, maar de meeste klanten kiezen hiervoor vanwege het esthetische aspect. Met een geschilderde buitenmuur ziet uw huis er weer als nieuw uit. De gevel is het visitekaartje van uw huis, dus als de buitenmuur strak in de verf zit is de waarde van uw huis een stuk hoger. Bovendien beschermt de verflaag uw gevel tegen weersinvloeden van buitenaf, waardoor u de levensduur van de gevelmuur verlengt. Niet elke verfsoort is geschikt voor het buitenschilderwerk, een schilder kan u hierover adviseren.

Gevel kaleien

Een schilder uit ons netwerk is tevens in staat om uw gevel te kaleien. Kaleien lijkt op het beschilderen van uw buitenmuur, maar de techniek is anders. In plaats van een verflaag gebruiken de schilders kaleiverf. Deze kaleiverf bestaat grotendeels uit verf, waardoor de kleur veelal wit is. Wilt u liever een andere kleur? Dan voegt het schildersbedrijf een kleurstof toe, waardoor het mogelijk is uw huis te kaleien in de kleur die u wenst. Het voordeel van kaleien is dat dit erg geschikt is voor beschadigd metselwerk. Door de dikkere laag worden onregelmatigheden in de buitenmuren egaal bedekt, zodat u de beschadigingen niet meer zult opmerken.

tuinhuis schilderen

Tuinhuis schilderen

Heeft u een tuinhuis in uw tuin staan? Grote kans dat deze is gemaakt van hout. Het is daarom in de meeste gevallen nodig om het tuinhuis na verloop van tijd te schilderen of te beitsen, om het hout optimaal te beschermen. Schakelt u een schildersbedrijf in? Dan zullen zij beginnen met het verwijderen van de oude verflagen. Ook verwijderen de schilders alle oneffenheden, zodat het resultaat uiteindelijk strak is. Pas als de schilders het tuinhuis volledig hebben geschuurd gaan zij over tot het aanbrengen van de grondlaag, gevolgd door de afwerklaag. Behoudt u liever de warme uitstraling van het hout? Kies er dan voor om het tuinhuis te beitsen.

schilderwerk in huis

Schildertechnieken

Een schildersbedrijf maakt gebruik van diverse technieken om uw huis snel en effectief te beschilderen. Het komt voornamelijk voor dat de schilder met de hand verft. Deze techniek wordt al jarenlang gebruikt en is nog steeds populair omdat deze schildertechniek erg precies is. Steeds vaker kiezen klanten er echter voor om hun muren of plafond te laten spuiten. In dit geval maken de schilders gebruik van een spuitmachine waarmee zij de verf in een erg korte tijd egaal aanbrengen. Omdat het schildersbedrijf met spuitwerk sneller klaar is, liggen de kosten hiervoor ook lager.

Kleuradvies

De juiste kleur doet een hoop voor de uitstraling van uw woon- of slaapkamer. Maar er is zo’n breed aanbod aan kleuren: hoe weet u nu welke kleur de juiste is? De schilders uit ons netwerk zijn dagelijks bezig met kleuren. Dankzij hun jarenlange ervaring zijn zij in staat om u te voorzien van een persoonlijk kleuradvies. De schilders weten als geen ander welke kleurencombinaties elkaar complimenteren en welke kleuren juist niet goed bij elkaar passen. Dankzij een professioneel kleuradvies weet u zeker dat u een weloverwogen keuze maakt en hoeft u niet bang te zijn dat u de kleuren na een jaar alweer zat bent.

Voorschriften schilderwerk

Als u besluit om uw buitengevel te beschilderen, dan hoeft u daar in de meeste gevallen geen vergunning voor aan te vragen. Wel bent u gebonden aan een aantal regels en voorschriften. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om uw buitenmuren in een kleur die afwijkt van de omgeving. Als alle woningen in uw buurt lichte kleuren hebben, dan kunt u uw gevel niet zomaar een donkere kleur geven. Elke schilder uit ons netwerk is op de hoogte van alle voorschriften en regels. Als u een schildersbedrijf inschakelt weet u dus zeker dat zij zich volledig aan de regels houden. Tip: kijk voor meer informatie op de website van het omgevingsloket.

schildersbedrijf in Bocholt

Vrijblijvend offertes aanvragen

Ziet u op tegen uw schilderwerken en schakelt u het liefst een schildersbedrijf in? Of bent u op zoek naar schilders voor het beschilderen van uw gevelbekleding? Overweegt u een keukenrenovatie maar weet u niet welke kleuren u de kastjes wilt geven? Neem dan contact met ons op. Wij werken samen met menig schildersbedrijf uit uw regio. Alle schilders uit ons netwerk staan met plezier voor u klaar en zullen uw schilderwerken in korte tijd afronden, zodat u direct profiteert van een hoger woongenot. Via ons contactformulier vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan die u vervolgens kunt vergelijken op prijs en aanbod. Zo bespaart u honderden euro’s op uw schilderwerken! Ook voor een behanger of stukadoor bent u bij ons aan het juiste adres.