Schilder in Leuven nodig? – Wij zijn er voor alle schilderwerken.

De schilders verven met plezier uw plafond, muren, gevel of trap. Voor alle binnenschilderwerken en buitenschilderwerken.

schilder Leuven

Schilderwerken Leuven

De term schilderwerken staat voor vele grote en kleine verfklussen die in en om huis kunnen worden uitgevoerd. Zo valt het schilderen van de muren onder de schilderwerken, maar ook het bijwerken van de keukenkastjes. Wilt u bij de schilderwerken worden geholpen door een erkend schilder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig schildersbedrijf in Leuven waarvan de professionals u met alle plezier van dienst zijn bij zowel de binnen- als buitenschilderwerken. Bent u benieuwd naar de kosten voor het inhuren van een schildersbedrijf uit ons netwerk? Vul dan vandaag nog vrijblijvend het offerteformulier in. U ontvangt dan meerdere offertes van schilders(bedrijven) uit uw regio.

Navigeer op deze pagina naar:

Kleine en grote klussen

Veel van onze klanten uit Leuven denken dat de schilders uit ons netwerk alleen voor grote klussen kunnen worden ingezet. U kunt hierbij denken aan werkzaamheden als het schilderen van de keuken, of de muren. Hoewel onze schilders vele grote schilderklussen uitvoeren, is het tevens een optie om de hulp van een schilder in te roepen voor kleinere klusjes. Zo zijn de specialisten uit ons netwerk u met alle plezier van dienst bij het herstellen van de keukenkastjes of het verven van een meubelstuk. Uiteraard is het ook voor bedrijven mogelijk om gebruik te maken van schildersbedrijf uit ons netwerk. Hebt u behoefte aan kleuradvies van één van de schilders uit ons netwerk? Aarzel dan niet om dit bij ons aan te geven.

Gratis offertes vergelijken

Waarom een schilder?

  • Scheelt u veel tijd en energie
  • Buitenschilderwerk is noodzakelijk ter bescherming van uw ramen en deuren
  • De schilder levert kwalitatief vakwerk

Prijs van schilderwerken

Wij begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar de prijs van het inschakelen van een schildersbedrijf. Hier is geen één antwoord op te geven, want de kosten hangen uiteraard af van het type schilderwerk dat u wilt uitvoeren. In onderstaande tabel ziet u een indicatie van de prijzen van verschillende schilders. Voor het verven van een binnenmuur betaalt u gemiddeld €15,- tot €20,- per vierkante meter, voor ramen betaalt u het schildersbedrijf ongeveer €15,- tot €25,- per raam en voor het verven van de trap betaalt u de schilders gemiddeld €15,- tot €20,- per traptrede. Zoals u ziet kunnen de prijzen tot wel tientallen euro’s verschillen. Dit heeft voornamelijk te maken met het uurloon van de schilder. Deze verschilt per schilder, daarom raden wij u aan om gebruik te maken van onze service, en meerdere offertes naast elkaar te leggen. Zo weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt!

schilderwerken Leuven
Soort schilderwerk Gemiddelde prijs, incl. btw* Bestaat uit:
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van verf en aanbreng
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
Kaleien (van de gevel) €25,- tot €40,- per m² Aanbrengen kaleiverf

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Uurloon van schilder

In sommige gevallen hanteert de schilder een prijs per uur, in plaats van een prijs per vierkante meter. Bent u nieuwsgierig naar de prijs schilderwerken per uur? Gemiddeld ligt deze tussen de €35,- en €40,- voor binnenschilderwerk en tussen de €40,- tot €45,- voor buitenschilderwerk.

Welk btw-tarief?

Om u tegemoet te komen in uw kosten, geldt er over alle schilderwerken in of aan uw huis in Leuven een verlaagd BTW-tarief. U betaalt het schildersbedrijf slechts 6% BTW, in plaats van de gebruikelijke 21%. Het verlaagde BTW-tarief geldt voor de kosten van het materiaal, het uurtarief van de schilder en de voorbereidende werkzaamheden.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan van specialisten in Leuven. Gratis en vrijblijvend.

Offertes aanvragen
binnenschilderwerken Leuven

Binnenschilderwerken

De binnenschilderwerken zijn alle schilderklussen die binnenshuis worden uitgevoerd. Onder de binnenschilderwerken vallen taken als het verven van het plafond, de keuken en slaapkamer. Ook het verven van de trap en het bijwerken van de deuren vallen onder de binnenschilderwerken. Het voordeel van de binnenschilderwerken is dat deze altijd kunnen worden uitgevoerd. U bent hierbij niet afhankelijk van weer en wind, wat betekent dat op voorhand ook goed kan worden aangegeven hoe lang het schilderwerk zal duren. Hebt u vragen over de prijzen voor één van de binnenschilderwerken? Vraag dan via ons offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan van schilders uit Leuven.

Muren schilderen

Eén van de schilderwerken waarvoor een schilder uit ons netwerk in Leuven regelmatig wordt ingezet, is het schilderen van muren. Een schildersbedrijf uit Leuven heeft ervaring in het verven van muren, en hanteert diverse methodes om uw woon- of slaapkamermuur van een frisse kleur te voorzien. Zo kunt u ervoor kiezen om de muren met de hand te laten verven, maar het is tevens mogelijk om de binnenmuren te spuiten. Door te kiezen voor spuitwerk weet u zeker dat de klus in korte tijd is afgerond, zodat u uw woning zo weinig mogelijk overlast ervaart tijdens de werkzaamheden.

Plafond schilderen

Natuurlijk is het tevens mogelijk om een schildersbedrijf in te schakelen voor het verven van uw plafond. Het verven van een plafond is een klus waarbij veel klanten uit Leuven graag de hulp van een ervaren schildersbedrijf inroepen. Dit komt met name doordat het plafond lastig te bereiken is en omdat er al snel strepen ontstaan als de verf niet op de juiste manier wordt aangebracht. Door het schilderen van uw plafond te combineren met het bijwerken van de muren, optimaliseert u uw woongenot. Net als bij de muren, is het bij het plafond mogelijk om deze te laten spuiten in plaats van verven.

ramen en deuren schilderen

Ramen en deuren schilderen

Als u uw woning in Leuven een andere uitstraling wilt geven, dan kunt u behalve de muren en plafonds ook overwegen om uw ramen en deuren een andere kleur te geven. Dit wordt door veel klanten onderschat, als het verfwerk van uw ramen en deuren op orde is, heeft dit namelijk een enorm effect op de uitstraling van het huis! Wilt u graag geld besparen op uw schilderwerken? Dan kunt u ervoor kiezen om voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk hierbij aan het afplakken van de beglazing in uw ramen of het schuren van de deuren.

trap schilderen

Trap schilderen

Bij veel klanten uit Leuven begint het al te duizelen als wij beginnen over het schilderen van de trap. Dat is niet heel gek, want het is een flinke klus die veel tijd en energie kost. Bovendien bestaan trappen veelal uit kleine, lastig te bereiken hoeken waardoor het als één van de meest vervelende schilderwerken wordt beschouwd. Daarom kiezen steeds meer klanten ervoor om deze klus uit te besteden aan een schildersbedrijf uit Leuven. De schilders beschikken over de juiste gereedschappen, waarmee zij uw trap in korte tijd voorzien van een nieuwe laag verf. Door de trap te zandstralen, vereist het schuurwerk minimale inspanning en kunnen de schilders zo snel mogelijk overgaan tot de schilderwerken.

Al uw binnenschilderwerk snel en professioneel uitgevoerd!

Vraag offertes aan via ons contactformulier, en bespaar tot wel 30% op uw schilderwerken!

Vrijblijvende offertes

Slaapkamer en keuken verven

Bent u toe aan een nieuwe kleur in de slaapkamer? Of begint het verfwerk van uw keukenkastjes af te bladderen? Het verven van de slaapkamer en keuken zijn beide grote schilderklussen die aardig wat tijd in beslag nemen. Toch kunnen deze schilderwerken een positief effect hebben op uw woongenot, zeker als u zich al jarenlang ergert aan de huidige kleuren. Heeft u geen tijd om dit schilderwerk uit te voeren of profiteert u liever van de ervaring van een erkend schilder? Neem vandaag nog contact op met één van de vele schilders die zich bij ons netwerk in Leuven hebben aangesloten.

Badkamer schilderen

Wilt u een nieuwe kleur verf op de muur in de badkamer? Houd er rekening mee dat deze verfklus om extra aandacht vraagt. De badkamer is nou eenmaal een vochtige ruimte die goed behandeld moet worden. Als u niet de juiste verfsoort gebruikt dan worden de muren niet goed beschermd tegen vocht, dan loopt u risico op schimmelvorming. Bovendien zal u de ondergronden vooraf goed moeten controleren. Als deze niet in orde zijn dan zal de verflaag niet goed hechten. Een schilder uit Leuven is ervaren met het verven van badkamers en zal ervoor zorgen dat uw badkamer er snel weer als nieuw uit ziet!

plafond en muren van living schilderen

Living schilderen

Ergert u zich al jaren aan de kleuren in de living, of bent u simpelweg op zoek naar iets nieuws? Overweeg dan om uw woonkamer te schilderen! Als u hiervoor een schildersbedrijf uit Leuven inschakelt, dan heeft u ruime keuze uit verschillende kleuren. Indien gewenst zal de schilder u een professioneel kleurenadvies geven. Wist u dat de kleur een groot effect heeft op de ruimte? Zo kan u uw living, met de juiste kleuren, juist groter, lager of hoger doen lijken. Door bijvoorbeeld de plafonds en de muren in dezelfde kleur te schilderen ontstaat er een ruimtelijk gevoel.

buitenschilderwerken Leuven

Buitenschilderwerken

Naast de binnenschilderwerken bestaan er natuurlijk ook buitenschilderwerken. De buitenschilderwerken bestaan onder andere uit het schilderen van de gevelbekleding of het onderhouden van de ramen en deuren. Ook het vernieuwen van de verf van het tuinhuis of de schuur valt onder de buitenschilderwerken. Voor de buitenschilderwerken geldt dat deze het snelst afgehandeld kunnen worden tijdens de lente- en zomermaanden. Tijdens de herfstmaanden kan de klus langer duren vanwege de weersomstandigheden. Hebt u vragen over onze werkwijze, of wilt u exact weten hoe lang het buitenschilderwerk gaat duren? Een schilder uit Leuven zal u hier met alle plezier verder over informeren.

Gevel schilderen

Het schilderen van de gevel is één van de meest voorkomende taken binnen de buitenschilderwerken. Zeker wanneer u een houten gevelbekleding op uw huis in Leuven heeft, is het van groot belang om deze van periodiek onderhoud te voorzien. Hiermee behoudt u de kwaliteit en verbetert u de uitstraling van het huis! Voor het buitenschilderwerk houden wij over het algemeen aan dat dit eens in de vijf jaar moet worden bijgewerkt. Eén van de schilders uit ons netwerk in Leuven is u graag van dienst bij het onderhouden van uw houten gevelbekleding. Vraag via het offerteformulier naar de voorwaarden en prijzen van diverse aanbieders.

Gevel kaleien

Heeft u geen gevelbekleding, maar overweegt u wel uw gevel te schilderen? Dan kunt u ervoor kiezen om deze te laten kaleien. Kaleien is een oude techniek die in Leuven al jarenlang wordt toegepast. Hierbij brengt de schilder een dun pleister met een blokkwast op de muur aan. Het kaleien zorgt voor een dunne afwerkingslaag die ervoor zorgt dat de gevel van uw woning er goed uit ziet. Bovendien zorgt de kalklaag voor een bescherming tegen vocht, waardoor u de levensduur van uw gevelmuur verlengt. Een ervaren schilder biedt diverse mogelijkheden wat betreft het afwerken van het keleien, vraag via ons contactformulier naar de mogelijkheden en prijzen.

tuinhuis verven

Tuinhuis schilderen

Een andere klus die bij het buitenschilderwerk hoort, is het verven van uw tuinhuis. Het tuinhuis wordt dag in, dag uit blootgesteld aan verschillende weersinvloeden. Dit heeft effect op de uitstraling van het hout. Er bestaan daarom twee redenen om uw tuinhuis te laten verven: ter verbetering van de uitstraling en ter bescherming van het hout. U kunt uw tuinhuis in diverse kleuren laten schilderen en het is tevens een optie om het oppervlak te laten beitsen of lakken. Dit geeft een uniek effect en zorgt ervoor dat het hout in goede staat blijft. Een schilder uit ons netwerk informeert u met alle plezier.

schilderwerk

Schildertechnieken

Niet alleen voor kleuradvies bent u bij ons op de goede plek, wij helpen u tevens graag aan meer informatie over schildertechnieken. Een schildertechniek is de typering van het technische middel of de methode die gebruikt wordt om het schilderwerk mee te voltooien. Schildertechnieken kunnen worden gecategoriseerd op basis van de gebruikte verfsoort, de ondergrond, of het gereedschap dat wordt gebruikt. Voor het grove schilderwerk maken wij over het algemeen onderscheid tussen verfsoorten die geschikt zijn voor binnenschilderwerken en/of buitenschilderwerken.

Kleuradvies

De kleur die u gebruikt voor het bijwerken van muren en plafonds kan van grote invloed zijn op de uitstraling in huis. Dit komt doordat slechts enkele details of een verandering in kleurtint al een heel andere sfeer kan creëren. Een schilder uit Leuven helpt u desgewenst bij het kiezen van de juiste kleur. Ze zullen luisteren naar uw wensen, en op deze manier achterhalen welke sfeer er in de slaapkamer of keuken gecreëerd moet worden. Op basis van het eerste kleuradvies kunt u dan zelf de definitieve keuze maken voor het design en de kleuren waar de schilders gebruik van moeten maken. Zo krijgt uw woning een persoonlijke touch met kleuren die u mooi vindt. De schilders uit ons netwerk zorgen ervoor dat het er strak en mooi uitziet.

Voorschriften schilderwerk

Wilt u uw woning in Leuven laten schilderen? Dit is bijna altijd mogelijk zonder dat u een vergunning hoeft aan te vragen. Wel is het belangrijk dat u weet dat u uw woning in Leuven niet zomaar in elke kleur mag schilderen. De kleuren en materialen moeten namelijk passen bij de rest van de omgeving en het is daarom ook niet toegestaan om uw gevel een felroze kleur te geven terwijl alle huizen in de omgeving een natuurlijke kleur hebben. Als u een schildersbedrijf uit ons netwerk inschakelt, dan weet u zeker dat de schilder op de hoogte is van alle voorschriften en regels. Meer weten? Kijk dan op de website van het omgevingsloket.

schildersbedrijf Leuven

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend schilderwerken professional die u in Leuven van dienst kan zijn bij het schilderwerk? Hebt u een vraag aan een schilder van een erkend schildersbedrijf over kleuren en schildertechnieken? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor het onderhouden van de gevelbekleding? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. Geef hierop aan bij welke schilderwerken u hulp vraagt, en wij zullen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes toesturen. Vergelijk de prijsopgaven en kies voor de schilder die het beste bij u past! Ook voor contact met een stukadoor of behanger ben u bij ons op de goede plek.