Stukadoor in Leuven nodig? – Wij zijn er voor alle pleisterwerken.

De stukadoors bepleisteren met plezier uw gevel, garage of binnenmuren. Voor alle binnenbepleistering en buitenbepleistering.

stukadoor in Leuven

Stukadoor Leuven

Wie zijn woning aan de buitenzijde wil renoveren kan het beste contact opnemen met een erkend stukadoor. Wij werken samen met menig specialist in de pleisterwerken, plakwerken en gyprocwerken.

Bent u op zoek naar een expert in binnen- of buitenbepleistering? De specialisten uit ons netwerk helpen u graag. Een bezetter uit ons netwerk helpt u met alle plezier bij het aanbrengen van sierpleister of één van de andere pleisterwerken. Wilt u weten wat de kosten worden voor het inschakelen van een stukadoor voor de binnen- of buitenbepleistering? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. U ontvangt dan meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Gratis en vrijblijvend.

Navigeer op deze pagina naar:

Vrijblijvend offertes aanvragen
Selecteer het soort stucwerk (*)

Wat doet een stukadoor?

Bent u net verhuisd en wilt u de woning opknappen? Of bent u de oneffenheden in uw muur al jaren zat en is het tijd om hier wat aan te laten doen? Een stukadoor uit Leuven is inzetbaar op vele verschillende vlakken omtrent plakwerken. Zo kan hij onder meer uw wanden voorzien van spuitpleister en kan hij gevelbepleistering met of zonder isolatiemateriaal aanbrengen. Bovendien voorziet de vakman u van persoonlijk advies. Vraagt u zich nog steeds af wat een stukadoor voor u kan betekenen?

  • Hij kan u voorzien van een persoonlijk advies
  • U bent gegarandeerd van kwalitatief vakwerk
  • U bespaart veel tijd en energie door de pleisterwerken uit te besteden
pleisterwerken Leuven

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het is gratis en vrijblijvend.

Prijzen

Bent u op zoek naar een erkend specialist in de bezettingswerken? Dan bent u vast benieuwd wat het inschakelen van een dergelijk professional kost. De kosten verschillen per situatie, in de tabel hieronder ziet u een indicatie van de kosten. Deze prijzen zijn de gemiddelde prijs per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeidskosten. Als u spuitpleister laat aanbrengen liggen de gemiddelde kosten rond de €5,- tot €15,- per vierkante meter. Wilt u plakwerk dat behangklaar is? Dan liggen de kosten tussen de €7,- tot €17,- per vierkante meter. Sausklare pleisterwerken kosten gemiddeld €8,- tot €24,- per vierkante meter. Zoals u ziet kunnen de prijzen tot tientallen euro’s per vierkante meter verschillen. Dit komt omdat welke stukadoor zijn eigen uurtarief mag hanteren. Per aanbieder verschilt de totaalprijs soms wel honderden euro’s. Wilt u zeker weten dat u de scherpste prijs betaalt? Vergelijk dan offertes via ons contactformulier en kies de aanbieder met de beste service voor de laagste prijs.

Welk BTW-tarief?

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Goed nieuws! Als u een stukadoor inschakelt voor uw pleisterwerken betaalt u slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde BTW tarief is geldig op zowel de materiaal- als arbeidskosten. Bij het stucen van een oppervlak van 140 vierkante meter bespaart u in dat geval al snel €300,- op de totaalprijs! Kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie over het verlaagde btw-tarief.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (inclusief materiaal, arbeidskosten en BTW)*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar plakwerk €7,- tot €17,-
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Sierpleister €15,- tot €80,-
Betonstuc €20,- tot €85,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

* Let op, dit is een gemiddelde prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Meer weten over de prijzen of mogelijkheden?

Vraag gerust offertes aan van stukadoors in Leuven. Gratis & vrijblijvend.

Offertes aanvragen

Binnenbepleistering

De term binnenbepleistering omvat alle pleister- en plakwerken die binnenshuis kunnen worden uitgevoerd. Het gaat dan om het bepleisteren van plafonds en wanden met speciaal stucmateriaal. De binnenbepleistering wordt ook wel aangeduid met de term sierpleister. Bij sierpleister wordt er tijdens het bepleisteren het materiaal in patronen aangebracht, of wordt een structuur in de bepleistering gecreëerd met behulp van fijne zandkorrels. Een stukadoor of bezetter uit ons netwerk geeft u hier desgewenst graag meer informatie over. Bent u benieuwd naar de prijs voor plakwerken bij u in huis? Wij sturen u met alle plezier meerdere vrijblijvende offertes toe van menig stukadoorsbedrijf uit Leuven.

binnenbepleistering Leuven

Muren bepleisteren


Het plaatsen van sierpleister op de binnenmuren valt onder de binnenbepleistering. Een stukadoor of plakker van ons stukadoorsbedrijf in Leuven helpt u hierbij graag. Wij adviseren over het algemeen om altijd een pleisterwerken of plakwerken expert de bepleistering te laten plaatsen. Zo weet u zeker dat de klus snel en vakkundig wordt uitgevoerd, en profiteert u gegarandeerd van een lange levensduur van de sierpleister op de muren. Wilt u direct in contact komen met een plakker? Vul dan het offerteformulier in en wij sturen u binnen enkele dagen meerdere offertes toe.

Plafond stucen


Is uw plafond door vochtschade gaan scheuren? Of zijn er vlekken ontstaan die u liever kwijt dan rijk bent? Laat dan uw plafonds stucen. Het belang van plafonneren wordt door veel woningeigenaren onderschat. Toch gevel egale, strakke plafonds een rustige en ruimtelijke uitstraling die uw interieur zeker ten goede komt. U heeft bij het plafonneren de keuze uit diverse soorten afwerkingen. Zo kunt u ervoor kiezen om de pleisterwerken behang- of sausklaar op te laten leveren. Wilt u niets meer hoeven doen? Kies dan voor sierpleister op het plafond.

Gyproc plaatsen

gyprocwerken Leuven
Een speciale categorie binnen de pleisterwerken zijn de gyprocwerken. Het plaatsen van platen van gyproc is eenvoudiger dan andere vormen van binnenbepleistering. Het is daarom ook mogelijk om zelf de gyprocwerken uit te voeren. Zorg er dan wel voor dat u de nodige gereedschappen huurt. Hebt u liever de hulp van een erkend stukadoor bij de gyprocwerken? Geen probleem. Onze gyprocwerken experts uit Leuven zijn u met alle plezier van dienst, en zullen ervoor zorgen dat uw wanden binnen korte tijd in optimale staat verkeren.

Buitenbepleistering

Naast binnenbepleistering bestaat er natuurlijk ook buitenbepleistering binnen de pleisterwerken. Onder de buitenbepleistering vallen onder andere klussen als het bepleisteren van de gevel, garage en het uitvoeren van diverse bezettingswerken. Ook voor deze werkzaamheden geldt dat u hiervoor het beste een erkend stukadoor of bezetter kunt inschakelen. Dit komt doordat het plaatsen van gevelbepleistering en het uitvoeren van de bezettingswerken veel ervaring en een grote nauwkeurigheid vereist. Bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor de bezettingswerken of andere klussen op het gebied van buitenbepleistering? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. Wij beantwoorden uw hulpvraag met alle plezier en sturen u meerdere, vrijblijvende offertes toe.

buitenbepleistering Leuven

Gevel bepleisteren


Het bepleisteren van de gevel wordt zowel met de term pleisterwerken als bezettingswerken aangeduid. Dit betekent dat u eveneens zowel een stukadoor als bezetter voor het werk kunt inschakelen. Wij werken samen met menig pleisterwerken expert uit Leuven samen, en zullen u dan ook desgewenst spoedig met een stukadoorsbedrijf uit de regio verbinden. Wij garanderen dat u door een stukadoor uit ons netwerk altijd snel en vakkundig geholpen zult worden. Wij verzekeren u bovendien van een hoogwaardige kwaliteit.

Welke gevelpleister?

gevelpleister
Bent u geïnteresseerd in gevelpleister? Dan heeft u de keuze uit minerale- en synthetische gevelpleister. Minerale gevelpleister is doorgaans voordeliger dan synthetische pleister, en bestaat grotendeels uit kalk of cement. Synthetische pleister is een stuk elastischer dan minerale pleister, en daardoor is de kans op scheuren kleiner. Welke gevelpleister het meest geschikt is voor uw situatie is grotendeels afhankelijk van uw gevelmuren. Bij oudere woningen in Leuven raden wij aan minerale crepi aan te brengen, omdat deze de muur laat ademen. Bij nieuwbouw is synthetische crepi een goede keuze.

Bepleistering op isolatie

gevelbepleistering op isolatie
Een gevelrenovatie kan uit verschillende onderdelen bestaan. Zo is het mogelijk om de gevel eerst te isoleren, en daarna te bepleisteren. Hierbij is het van belang om een goed evenwicht te vinden tussen de thermische isolatie en de bepleistering. Wij adviseren daarom om altijd een stukadoor of bezetter uit ons netwerk het werk te laten uitvoeren. Zo weet u zeker dat u profiteert van een hoge en blijvende isolatiewaarde, en daardoor zult besparen op de energiekosten. Wij helpen u graag.

Soorten bezettingswerken

U bent aan het verbouwen en u wilt nieuw plakwerk aanbrengen? Dat is zeker mogelijk. Er bestaan diverse soorten bezettingswerken waar u uit kan kiezen. Alle bezettingswerken hebben zo hun eigen structuur en eigenschappen. Veel klanten uit Leuven kiezen voor spuitpleister, omdat dit een voordelige keuze is. Als u de wanden wilt afwerken door te behangen of sausen dan zal een stukadoor het plakwerk echter saus- of behangklaar aanbrengen. Als u op zoek bent naar een manier om uw plafonds of muren te egaliseren dan zal een stukadoor uit Leuven u raapwerk adviseren. Weet u niet welke methode het meest geschikt is? Laat u dan persoonlijk adviseren door een stukadoor uit ons netwerk.

soorten bezettingswerken

Spuitpleister

Eén van de meest gebruikte plakwerken in Leuven is spuitpleister. Het stukadoorsbedrijf brengt spuitpleister aan door te spuiten. Deze methode zorgt ervoor dat de pleisterwerken in korte tijd in een dunne laag is aangebracht. De plakwerken zijn dus snel gedroogd, zodat u weinig overlast ervaart. Klanten uit Leuven noemen spuitpleister ook wel spachtelputz. Spachtelputz is een pleisterwerk met een grove korrel. De korrelgrootte is meestal 1,2 tot 1,5 millimeter en daarmee geeft spachtelputz uw interieur een unieke uitstraling.

Sausklaar of behangklaar plakwerk

Heeft u een nieuwe woning gekocht en wilt u de muren afwerken met behang? Of wilt u de wanden graag laten schilderen, maar is de oppervlakte niet egaal? Ook dan kunt u profiteren van de pleisterwerken van een stukadoorsbedrijf. Een stukadoor uit Leuven zal uw muren in dat geval sausklaar of behangklaar opleveren. Dit zorgt ervoor dat uw muren volledig egaal zijn, maar dat u zelf nog het behang of de verf moet aanbrengen.

Sierpleister

Als u niet wilt schilderen of behangen, dan is het aanbrengen van plakwerken alleen vaak voldoende om uw woning een strakke uitstraling te geven. Houdt u wel van structuur? Dan is het bepleisteren met sierpleister een goede mogelijkheid. In de meeste gevallen wordt sierpleister aangebracht in de kleur die u voor ogen hebt, zodat u de muren niet opnieuw hoeft af te werken. Spachtelputz is een veel gekozen sierpleister. Andere mogelijkheden zijn rustiekputz en granol.

Raapwerk

Wilt u uw wanden laten egaliseren? Naast bepleisteren zou u ook kunnen kiezen voor raapwerk. Hoewel deze twee termen regelmatig door elkaar gebruikt worden zit er zeker verschil tussen. Bij raapwerk brengt de stukadoor uit Leuven een dikke gipslaag of kalkmortel aan. Hierna brengt de stukadoor het pleisterwerk aan, dat zorgt voor de strakke afwerking. Met het raapwerk bedekt de stukadoor oneffenheden, en is hij in staat om scheve muren waterpas te maken.

Schuurwerk

Niet iedereen wil strakke plafonds of strakke muur. Daarom is er volop keuze uit diverse sierpleisters. U zou er echter ook voor kunnen kiezen op uw plakwerken af te werken met licht schuurwerk. Het schuurwerk levert een zanderig oppervlak met draaiende schaduwkering op die de plakwerken net dat kleine beetje extra geven. Om dit te realiseren gebruikt de stukadoor een spons. Hiermee maakt hij draaiende bewegingen in de natte plakwerken. Het schuurwerk is echter niet stootvast, daarom raden wij aan dit af te werken door te schilderen.

Betonstuc

Bent u op zoek naar bijzondere pleisterwerken? Vraag een stukadoor dan naar de mogelijkheden van betonstuc. Deze mortel heeft een basis van cement en is daardoor geschikt voor zowel muren als vloeren. De stukadoor werkt de betonstuc af met een impregneerlaag, waardoor de plakwerken waterdicht worden. Betonstuc is geschikt voor praktisch iedere ondergrond, maar vanwege het gewicht moet de ondergrond wel sterk genoeg zijn. In sommige gevallen gebruikt de stukadoor daarom een wapeningsgaas. Dit vangt eventuele krimpspanningen op en voorkomt daarmee beschadigingen aan uw betonstuc.

plakwerken woonkamer

Woonkamer stucen

Eén van de woonruimtes die de stukadoors uit ons netwerk het meest behandelen, is de woonkamer. Dat is niet heel gek, want de woonkamer is waarschijnlijk de ruimte waarin u de meeste tijd besteed. Bovendien is de woonkamer waarschijnlijk de enige plek die uw visite ziet. Voor het stucen van de woonkamer zijn diverse opties. Laat de muren egaal maken en werk dit af met behang of verf voor een strak resultaat, of kies voor gekleurd sierpleister zodat u zelf niets meer hoeft af te werken.

garage bepleisteren

Garage bepleisteren

Een bezetter of plakker uit Leuven kan u eveneens van dienst zijn bij het bepleisteren van de garage. Het gaat hierbij om het pleisteren van de muren. Onze pleister- en plakwerken experts zullen hierbij eerst een onderlaag van stucanet aanbrengen voor een optimaal resultaat. Hebt u vragen over de plakwerken of bent u nieuwsgierig naar de voordelen van het bepleisteren van de garage? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. Hoe gedetailleerder uw vraag, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.

Badkamer stucen

De badkamer is een natte ruimte, en daarom moet de afwerking hier goed tegen bestand zijn. Als dit niet het geval is laat de afwerking los of ontstaan er schimmels. De meeste inwoners van Leuven kiezen daarom voor het betegelen van de badkamer. Maar wist u dat het ook een optie is om de badkamer geheel of gedeeltelijk te stucen? Dit vergroot zelfs de hygiëne in uw badkamer, omdat er geen voegen aanwezig zijn en hier dus geen schimmel in kan ontstaan.

Stucanet

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Leuven de vraag wat er exact met de term stucanet bedoeld wordt. Kort gezegd is stucanet een pleisterdrager. Het is een buigbaar materiaal waarmee er holle en bolle vormen in het stucwerk gemaakt kan worden door een stukadoor, maar waarmee tevens niet egale muren rechtgetrokken kunnen worden. Stucanet wordt meestal gemaakt van RVS staaldraden. Het plaatsen van stucanet is een klus die een stukadoor of plakker het beste eigenhandig kan uitvoeren, voor het beste resultaat.

Is zelf stucen een optie?

Veel woningbezitters zijn gecharmeerd van de uitstraling van pleisterwerk. Een verhuizing of verbouwing brengt echter al veel kosten met zich mee, daarom vragen klanten ons vaak of het mogelijk is of zij zelf hun muren kunnen stucen. In de praktijk is dit mogelijk, maar onderschat deze klus niet. Het lijkt misschien gemakkelijk, maar zonder ervaring is het moeilijk uw muren egaal te krijgen. Voor het mooiste resultaat en het hoogste woongenot raden wij u daarom aan om contact op te nemen met een stukadoor uit Leuven.

Stukadoor kiezen: waar op letten?

Bezetter gezocht voor uw plakwerken? Door contact met ons op te nemen krijgt u de offertes van meerdere stukadoors uit uw regio. Hiermee heeft u inzicht in de prijzen van diverse aanbieders en kunt u eenvoudig kiezen voor de voordeligste stukadoor. Toch raden wij u aan niet alleen op de prijs te letten. Kijk bijvoorbeeld ook naar de planning die in de offerte omschreven staat. Hoe lang duren de werkzaamheden en wanneer kan de stukadoor beginnen? Vraag bovendien om referenties als u zeker wilt weten dat de vakman in uw regio goed bekend staat.

stukadoorsbedrijf in Leuven

Zowel nieuwbouw als renovaties

Klanten denken vaak dat het inschakelen van een stukadoor enkel mogelijk is bij grote bezettingswerken, zoals het aanbrengen van gevelbepleistering. Maar natuurlijk kunt u tevens een stukadoorsbedrijf inschakelen voor al uw kleinere bezettingswerken zoals het plafonneren van uw plafonds. Of u nu uw complete nieuwbouwwoning wilt laten bepleisteren of dat u slechts enkele muren in uw woonkamer wilt voorzien van sierpleister: een ervaren stukadoor uit ons netwerk in Leuven staat met alle plezier voor u klaar.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Doordat u bij ons vrijblijvend meerdere offertes aan kunt vragen van specialisten op het gebied van de pleisterwerken, gyprocwerken, plakwerken en bezettingswerken, is het mogelijk om zelf te kiezen voor een stukadoor, plakker of bezetter die exact bij u past. Wij verzekeren u dat elk stukadoorsbedrijf uit Leuven werkt met ervaren vakmannen, die uitstekend gediplomeerd zijn. Het werk zal daarom altijd snel en vakkundig worden uitgevoerd. Uw binnen- en buitenbepleistering is bij ons in goede handen! Ook voor direct contact met een behanger of schilder bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder bij uw woningrenovatie!