Stukadoor in Beernem nodig? – Wij zijn er voor alle pleisterwerken.

De stukadoors bepleisteren met plezier uw gevel, garage of binnenmuren. Voor alle binnenbepleistering en buitenbepleistering.

stukadoor Beernem

Stukadoor Beernem

Zoekt u een stukadoor uit Beernem voor uw pleisterwerken? Wij kunnen u helpen met het vinden van een stukadoorsbedrijf uit uw regio, voor al uw plakwerken. Van het bepleisteren van uw muren tot de bezettingswerken op uw gevel: bij ons bent u aan het juist adres.

Wij zijn een netwerk van stukadoorsbedrijven, werkzaam in heel Vlaanderen. Als u ons contactformulier invult dan sturen wij u zo spoedig mogelijk tot wel 5 vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de verschillende prijzen van de stukadoors uit Beernem, zodat u verzekerd bent van de beste prijs en de beste service.

Navigeer op deze pagina naar:

Vrijblijvend offertes aanvragen
Selecteer het soort stucwerk (*)

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is in te schakelen voor vele diverse pleisterwerken. Of het nu gaat om een renovatie van uw oude woning of om het bepleisteren van uw nieuwbouwwoning: een stukadoor uit ons netwerk staat met plezier voor u klaar. Naast het bepleisteren voorziet het stukadoorsbedrijf u van een persoonlijk advies, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken waarvan u geen spijt krijgt. Een stukadoor voert doorgaans vele verschillende werkzaamheden uit. Hieronder staat een lijst met een aantal veel voorkomende bezettingswerken:

  • Plafonneren & gyprocwerken
  • Spuit- of sierpleister aanbrengen in (nieuwbouw)woningen
  • Gevelbepleistering
soorten pleisterwerken Beernem

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het is gratis en vrijblijvend.

Prijzen

Bij een interesse in pleisterwerken, zijn de meeste klanten uiteraard erg benieuwd naar de mogelijke prijzen. Gemiddeld kost een stukadoor ongeveer €5,- tot €20,- per vierkante meter. Er kunnen dus wel tientallen euro’s verschil in prijs zitten. Elk stukadoorsbedrijf mag namelijk z’n eigen uurtarief hanteren, waardoor de totaalprijs per stukadoor enorm verschilt. Daarom raden wij u altijd aan om een aantal offertes te vergelijken (gratis & vrijblijvend), zodat u zeker weet dat u de beste prijs betaalt. Naast de arbeidskosten bedragen ook de materiaalkosten uiteraard een groot onderdeel van de totale kosten. Voor het plafonneren betaalt u ongeveer €15,- tot €25,- per vierkante meter, inclusief arbeidskosten. Voor het aanbrengen van behang- of sausklare plakwerken liggen de kosten rond de €7,- tot €24,- per vierkante meter. Wilt u sierpleister aan laten brengen? Dan liggen de kosten doorgaans iets hoger: gemiddeld betaalt u hiervoor €15,- tot €80,- per vierkante meter, afhankelijk van het materiaal.

Welk BTW-tarief?

Laat u uw pleisterwerken aanbrengen door een professioneel stukadoor uit Beernem? Dan betaalt u slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde BTW tarief is geldig voor zowel de materiaal- als de arbeidskosten. Dit scheelt op de totaalprijs al gauw honderden euro’s, waardoor u een stuk voordeliger uit bent! Kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie over de voorwaarden van het verlaagd btw-tarief.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (inclusief materiaal, arbeidskosten en BTW)*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar plakwerk €7,- tot €17,-
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Sierpleister €15,- tot €80,-
Betonstuc €20,- tot €85,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

* Let op, dit is een gemiddelde prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voor al uw binnen- en buitenbepleistering!

Vergelijk offertes van stukadoors uit Beernem en bespaar tot 30% op de totale kosten!

Offertes aanvragen

Binnenbepleistering

Eén van de taken waarvoor u een stukadoorsbedrijf uit Beernem kan inschakelen, is de binnenbepleistering. Hieronder verstaan wij alle plakwerken die binnenshuis worden uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan pleisterwerken in de woonkamer, plafonneren, en bezettingswerken in de badkamer. Het is echter ook mogelijk om een stukadoor in te schakelen voor diverse gyprocwerken in uw woning. In dit geval maakt hij een scheidingswand met gyproc, waardoor er meerdere ruimtes ontstaan. Bent u benieuwd naar de kosten of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw binnenbepleistering? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, wij staan met alle plezier voor u klaar.

binnenbepleistering op muren en plafonds

Muren bepleisteren


Het bepleisteren van de muren is waarschijnlijk de meest bekende vorm van binnenbepleistering. Deze pleisterwerken bieden diverse voordelen. Allereerst maakt het de muren strak en egaal, waardoor de kamer al een stuk ruimer oogt. Daarnaast is het mogelijk om met sierpleister een structuur op uw muren aan te brengen, wat voor een unieke uitstraling zorgt. In vele gevallen is het stootvast, zodat de kans op beschadigingen minimaal is. Eenmaal aangebracht gaan de pleisterwerken jarenlang mee, zonder dat u het hoeft te onderhouden.

Plafond stucen


Ook het stucen van plafonds wordt in Beernem veel gedaan. Wij noemen dit ook wel plafonneren. Is uw plafond vergeeld of laat het oude stucwerk inmiddels los? Schakel dan een stukadoor in voor het plafonneren. Voor de afwerking van plafonds is er de keuze uit diverse technieken, die zorgen voor een bijzondere uitstraling. Zo kunt u met sierpleister een structuur op uw plafond realiseren of laat u door middel van schuurwerk een uniek patroon op de plafonds plaatsen.

Gyproc plaatsen

gyprocwerken in Beernem
U kunt een stukadoorsbedrijf uit Beernem tevens inschakelen voor het uitvoeren van uw gyprocwerken. Wilt u de garage gaan inrichten als werkruimte? Of wilt u één ruimte opsplitsen in twee slaapkamers? Laat de muren dan afwerken met gyproc. Gyproc zijn gipsplaten die speciaal gemaakt worden voor de binnenafbouw. Een plaat van gyproc is enorm gebruiksvriendelijk, waardoor het veelal als doe-het-zelf materiaal wordt beschouwd. Voor een optimaal resultaat van uw gyprocwerken raden wij u echter aan een erkend stukadoor in te schakelen.

Buitenbepleistering

Ook voor al uw buitenbepleistering bent u bij een stukadoorsbedrijf uit ons netwerk aan het juiste adres! Wanneer wij spreken over buitenbepleistering doelen wij voornamelijk op het bepleisteren van de gevel. Aan buitenbepleistering worden strenge eisen gesteld, omdat dit 24 uur per dag wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Het moet dus goed bestand zijn tegen vocht en neerslag. Laat uw buitenbepleistering daarom niet zomaar aanbrengen, maar schakel een erkend en professioneel stukadoorsbedrijf in. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en ontvang zo spoedig mogelijk tot 5 vrijblijvende offertes van bedrijven uit uw regio.

buitenbepleistering in Beernem

Gevel bepleisteren


Gevelbepleistering, ook wel crepi genoemd, is mogelijk bij zowel nieuwbouw als een renovatie. Hierbij bepleisteren de vakmannen uw gevel, waardoor er een egaal oppervlak ontstaat. Dit heeft diverse voordelen. Allereerst op esthetisch vlak: uw woning ziet er met gevelbepleistering strak en verzorgd uit, wat zorgt voor een flinke waardevermeerdering. Een ander belangrijk voordeel is dat de gevelbepleistering voor een verhoogde isolatiewaarde zorgt. U bespaart jaarlijks flink op uw energierekening, waardoor u de investering na een aantal jaar weer terugverdiend.

Welke gevelpleister?

welke gevelpleister?
Overweegt u bezettingswerken op uw gevel? Dan is er de keuze uit onder meer minerale en synthetische gevelpleister. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw bezettingswerken, is grotendeels afhankelijk van uw gevel. Zo is minerale pleister vooral geschikt voor oudere woningen, omdat dit opstijgend vocht voorkomt. Synthetische pleister is daarentegen meer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Daarnaast is er nog de keuze uit mogelijke bezettingswerken. U kunt uw gevel bijvoorbeeld kaleien. Kaleien houdt in dat u uwgevel beschilderd met een kalkpleister.

Bepleistering op isolatie

gevelbepleistering en isolatie
Als u bezettingswerken op uw gevel laat aanbrengen, dan vergroot u daarmee de isolatiewaarde. Het is echter ook een mogelijkheid om het isoleren van uw woning te combineren met de pleisterwerken. Overweegt u plakwerken op uw gevel? Laat dan tegelijk uw woning van buitenaf isoleren. Zo heeft u slechts één keer last van de werkzaamheden en vaak krijgt u een extra korting als u de werkzaamheden gecombineerd laat uitvoeren. U betaalt ongeveer €95,- tot €125,- per vierkante meter voor gevelpleister in combinatie met isolatie.

Soorten bezettingswerken

Alle plakwerken zijn uniek, omdat geen klant hetzelfde wil. Gelukkig zijn er een hoop verschillende pleisterwerken mogelijk, zodat u iets kunt kiezen dat volledig naar uw wensen is. Welke methode het meest geschikt is, is uiteraard grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en uw budget. Spuitpleister is één van de voordeligste opties, maar als u zelf niets meer wilt hoeven afwerken dan kunt u ook sierpleister overwegen. Dit is mogelijk met diverse materialen waardoor er een bijzondere structuur ontstaat. Wilt u meer weten of bent u benieuwd naar de kosten van deze plakwerken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

soorten bezettingswerken Beernem

Spuitpleister

Zoals wij hierboven al beschreven, is spuitpleister één van de voordeligste mogelijkheden als het gaat om plakwerken. Spuitpleister wordt aangebracht met een spuitmachine, wat een hele efficiënte methode is gebleken. De bezetters hebben uw pleisterwerken in korte tijd aangebracht, waardoor u flink op de arbeidskosten bespaart. Spuitpleister wordt meestal in twee lagen aangebracht. De eerste laag dient vooral voor het egaliseren van het oppervlak, en de tweede laag vormt vervolgens het uiterlijk.

Sausklaar of behangklaar plakwerk

Heeft u een woning gekocht waarvan de muren en plafonds allen niet egaal zijn? Als u deze wilt sausen of behangen dan blijft u de oneffenheden zien. Voor een strak en ruimtelijk resultaat is het dus belangrijk om de wanden te egaliseren. Een stukadoor uit Beernem doet dit door middel van saus- of behangklare plakwerken. Bij behangklare plakwerken ligt de nadruk iets minder op het egaliseren, omdat hier nog een laag behang overheen komt. Daardoor is dit doorgaans iets voordeliger dan sausklare pleisterwerken.

Sierpleister

Wilt u niets meer hoeven afwerken en wilt u graag iets unieks? Kies dan voor sierpleister. Hiermee is het mogelijk om een structuur op uw muren te creëren, waardoor u geen standaard strakke wanden in huis hebt. U heeft de keuze uit diverse soorten plakwerken. Spachtelputz is waarschijnlijk de meest bekende soort. Deze geeft een korrelig effect. Een andere soort sierpleister is granol, deze was in het verleden de meest populaire manier van bezetten. Een stukadoorsbedrijf uit Beernem kan u voorbeelden laten zien.

Raapwerk

Naast standaard pleisterwerk is het tevens mogelijk een stukadoor in te schakelen voor raapwerk. Bij raapwerk maakt de specialist gebruik van een dikke laag gipsmortel of specie om het oppervlak vlak en waterpas te maken. Het raapwerk alleen is niet voldoende als afwerking. Wij raden u daarom aan om hier sierpleister overheen aan te laten brengen, maar u zou het oppervlak na het raapwerk ook kunnen verven, sausen of zelfs behangen. Raapwerk wordt met name toegepast op oudere of beschadigde muren te herstellen.

Schuurwerk

Bij uw binnenbepleistering heeft u de keuze uit diverse afwerkingen. Steeds meer klanten uit Beernem kiezen voor schuurwerk. De meeste klanten laten het schuurwerk op hun plafonds toepassen, omdat dit een warme uitstraling geeft. De plakker maakt met een spons cirkelachtige bewegingen in de natte plakwerken. Het schuurwerk is goed toe te passen in elk interieur en geeft uw plafond een persoonlijke uitstraling. De prijs van het schuurweek ligt gemiddeld tussen de €14,- tot €26,- per vierkante meter.

Betonstuc

Voor uw binnenbepleistering kunt u tevens kiezen voor betonstuc. Betonstuc is eigenlijk een vorm van sierpleister. Het maakt uw muren strak en egaal en een verdere afwerking is niet noodzakelijk. Met betonstuc krijgt u namelijk de uitstraling van een betonnen oppervlak, dat tegenwoordig enorm populair is in moderne woningen. Bovendien heeft betonstuc waterdichte eigenschappen, waardoor deze plakwerken uitermate geschikt zijn voor de bezettingswerken in de keuken of badkamer. Vanwege het gewicht van de betonstuc zal de bezetter in sommige gevallen een primer of zelfs wapeningsgaas aanbrengen.

plakwerken woonkamer

Woonkamer stucen

Zoals wij eerder al beschreven, is het mogelijk om een plakker uit Beernem in te schakelen voor een kleine renovatie: bijvoorbeeld het bepleisteren van de woonkamer. Met pleisterwerken geeft u de woonkamer eenvoudig een andere sfeer. Kies voor een frisse kleur op de wand, of laat een bezetter uw wanden volledig egaliseren zodat u zelf kunt sausen. De bezetter voorziet u bovendien van een persoonlijk advies, zodat u volledig tevreden bent met het eindresultaat.

garage bepleisteren

Garage bepleisteren

Ook de bezettingswerken in de garage rekenen wij tot binnenbepleistering. Gebruikt u uw garage op dit moment ook enkel als opslagruimte? Zonde! De garage is een ruimte die eenvoudig ingezet kan worden als extra leefruimte. Misschien heeft u behoefte aan een werkkamer, hobbyruimte of zelfs praktijkruimte. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat u de wanden in de garage goed laat afwerken. Met bezettingswerken transformeert de plakker uw koude, kille garage in een handomdraai tot een gezellige, warme ruimte die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden.

Badkamer stucen

Menig plakker uit Beernem is al ingeschakeld voor het bepleisteren van de badkamer. Dit is doorgaans niet een eenvoudige klus, omdat er een aantal eisen gesteld worden aan de pleisterwerken. Zo moet het bijvoorbeeld erg goed bestand zijn tegen vocht. Als dit niet het geval is, levert de bezetter een matig resultaat dat op korte termijn herstelt moet worden. Kies daarom voor een erkend plakker uit ons netwerk in Beernem, zodat u verzekerd bent van de beste service!

Stucanet

In sommige gevallen is de bezetter genoodzaakt om gebruik te maken van stucanet. Stucanet is een pleisterdrager dat voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Het bestaat uit een netwerk van staaldraden, waarin absorberend karton is verwerkt. Tijdens het bepleisteren hecht de pleister zich aan de staaldraden van het stucanet, wat een sterk resultaat oplevert. Wilt u graag bijzondere vormen in uw plakwerken creëren? Dan brengt de plakker eerst stucanet aan, waarna hij het oppervlak zal bepleisteren met de door u gewenste afwerking.

Is zelf stucen een optie?

Het doel van bepleisteren is dat uw wanden en plafonds er strak en egaal uit komen te zien. Hoewel dit werk eenvoudig lijkt wanneer een ervaren stukadoor ze uitvoert, valt dit in de praktijk enorm tegen. Het stucen vereist niet alleen de juiste materialen, maar ook de benodigde kennis en ervaring. Heeft u geen ervaring? Dan is de kans groot dat de plakwerken er niet uit komen te zien zoals u graag wilt. De kans is groot dat u uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer u direct een ervaren bezetter uit Beernem inschakelt.

Stukadoor kiezen: waar op letten?

Bezetter gezocht? Er is in Beernem een breed aanbod aan erkende vakmannen: maar hoe weet u nu welke stukadoor u het beste kan helpen? Wij raden u in ieder geval aan om een aantal offertes met elkaar te vergelijken. Dit is gratis & vrijblijvend. Omdat de prijzen per stukadoorsbedrijf enorm verschillen, bespaart u hiermee al snel tot honderden euro’s op de totale kosten voor uw gevelbepleistering, gyprocwerken of zelfs plakwerken. Daarnaast is het verstandig om eerst kennis te maken met de stukadoor uit Beernem en te vragen naar referenties.

stukadoorsbedrijf inschakelen Beernem

Zowel nieuwbouw als renovaties

Een stukadoor uit ons netwerk is in te schakelen voor een breed aanbod aan bezettingswerken. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een grote klus, zoals de volledige binnenbepleistering bij een nieuwbouwwoning, of dat het gaat om een kleinere renovatie. Hierbij kunt u denken aan gyprocwerken of het bepleisteren van de badkamer. Als u contact met ons opneemt ontvangt u een aantal offertes op maat. De prijzen zijn dus afgesteld op uw situatie, waardoor u nooit teveel zal betalen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u geïnteresseerd in pleisterwerken in of rond uw woning? Of bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van diverse pleisterwerken? Wilt u meer weten over de mogelijke gyprocwerken die een stukadoor uit Beernem voor u kan uitvoeren? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op! Het aanvragen van offertes is eenvoudig: u hoeft enkel het contactformulier in te vullen en wij sturen u zo spoedig mogelijk een aantal vrijblijvende offertes. Vergelijk de offertes op prijs, aanbod en voorwaarden zodat u verzekerd bent van de beste service tegen de scherpste prijzen. Uw woning aan het renoveren? Ook voor ervaren behangers of schilders bent u bij ons aan het juiste adres.