Stukadoor in Bilzen nodig? – Wij zijn er voor alle pleisterwerken.

De stukadoors bepleisteren met plezier uw gevel, garage of binnenmuren. Voor alle binnenbepleistering en buitenbepleistering.

stukadoor inschakelen Bilzen

Stukadoor Bilzen

Een stukadoor uit Bilzen is in te zetten voor al uw pleisterwerken, groot of klein! Wilt u uw plakwerken laten herstellen? Of zoekt u een stukadoorsbedrijf die uw gevel volledig kan bepleisteren? Ook voor gyprocwerken, het aanbrengen van sierpleister en al uw buitenbepleistering bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij zijn een netwerk van vakmannen verspreidt over heel Vlaanderen en zijn ook werkzaam in Bilzen. Als u nu contact met ons opneemt sturen wij u tot 5 vrijblijvende offertes. Dit is volledig kosteloos. Wij zorgen ervoor dat u tot 30% op uw bezettingswerken bespaart!

Navigeer op deze pagina naar:

Vrijblijvend offertes aanvragen
Selecteer het soort stucwerk (*)

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor uit ons netwerk voert diverse werkzaamheden op het gebied van binnenbepleistering en buitenbepleistering voor u uit. Natuurlijk kan u een bezetter inschakelen voor uw bezettingswerken zoals het aanbrengen van gevelbepleistering of betonstuc. U heeft tevens de keuze uit behang- of sausklare pleisterwerken zodat u zelf de afwerking kan verzorgen. De mogelijke plakwerken lopen ontzettend uiteen, maar in Bilzen worden stukadoors voornamelijk ingezet voor de volgende bezettingswerken:

  • Gevelbepleistering
  • Het aanbrengen van spuit- of sierpleister in nieuwbouwwoningen
  • Het renoveren van muren en plafonds in oude woningen
  • Gyprocwerken & plafonneren
diverse pleisterwerken in Bilzen

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het is gratis en vrijblijvend.

Prijzen

Als u geïnteresseerd bent in pleisterwerken, dan vraagt u zich ongetwijfeld af wat deze bezettingswerken u gaan kosten. Over het algemeen rekent een stukadoorsbedrijf een vaste prijs per vierkante meter. In de tabel hieronder ziet u een indicatie van de gemiddelde prijs per vierkante meter. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals de keuze voor het materiaal en de afwerking en de arbeidskosten. Doordat de arbeidskosten per stukadoorsbedrijf enorm verschillen, kunt u flink op uw plakwerken besparen. Dit doet u heel eenvoudig door de prijzen van meerdere stukadoors met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt. De meest voordelige mogelijkheid is het aanbrengen van spuitpleister. Door de eenvoudige methode is het spuitpleister al snel aangebracht, waardoor u op de arbeidskosten bespaart. Dit kost u gemiddeld €5,- tot €15,- per vierkante meter. Wilt u uw plafonds of muren afwerken met een verflaag? Kies dan voor sausklaar plakwerken, dit kost gemiddeld €8,- tot €24,- per vierkante meter.

Welk BTW-tarief?

Wanneer u grote bezettingswerken wilt laten uitvoeren kunnen de kosten flink oplopen. Gelukkig betaalt u voor al uw plakwerken een verlaagd BTW-tarief. Voor zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten betaalt u slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Er zitten wel voorwaarden aan dit verlaagd BTW-tarief verbonden. Kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (inclusief materiaal, arbeidskosten en BTW)*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar plakwerk €7,- tot €17,-
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Sierpleister €15,- tot €80,-
Betonstuc €20,- tot €85,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

* Let op, dit is een gemiddelde prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

De beste pleisterwerken tegen de scherpste prijzen!

Vul ons contactformulier in en ontvang vrijblijvende offertes van stukadoors uit uw regio!

Offertes aanvragen

Binnenbepleistering

Bij een stukadoor uit ons netwerk bent u aan het juiste adres voor al uw binnenbepleistering. Onder de term binnenbepleistering verstaan wij uiteraard alle pleisterwerken binnenshuis. Veelal gaat het hierbij om het pleisterwerk in de woonkamer of keuken. Veel klanten laten spuitpleister aanbrengen op hun muren of plafonds. Het is echter ook mogelijk om uw badkamer te laten stucen met bijvoorbeeld betonstuc. Alle vormen van binnenbepleistering zorgen voor het verbeteren van de uitstraling van uw huis in Bilzen. Hiermee vergroot u uw woongenot en verhoogd u de waarde van uw woning. Gaat u binnenkort verhuizen? Het stucen van de muren en plafonds vergroot de kans op het vinden van een geschikte koper of huurder.

binnenbepleistering muren en plafonds

Muren bepleisteren


Er zijn diverse redenen waarom u uw muren binnenshuis zou laten bepleisteren. Allereerst zijn pleisterwerken een methode om alle oneffenheden, gaten en scheuren in de muur te herstellen. Het resultaat is een egale, strakke muur die op vele verschillende manieren afwerkt kan worden. Kies voor sierpleister als u niets meer wilt afwerken, of laat de stukadoor behangklaar pleisterwerk aanbrengen als u de ruimte graag wilt behangen. Een stukadoor kan u informeren over de vele afwerkingmogelijkheden.

Plafond stucen


Naast het bepleisteren van de muren is het uiteraard mogelijk om plafonds te stucen. Plafonds worden veelal onderschat, maar hebben een grote invloed op de uitstraling van uw woonkamer, slaapkamer of badkamer. Het stucen van plafonds noemt men ook wel plafonneren. Bij het plafonneren heeft u de keuze uit diverse soorten stucwerk: glad stucwerk, spuitwerk, schuurwerk en sierpleister. Welk type plakwerken het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeuren.

Gyproc plaatsen

gyprocwerken Bilzen
Menig stukadoor uit ons netwerk wordt regelmatig ingezet voor gyprocwerken. Onder gyprocwerken verstaan wij het aanbrengen van gyproc platen. Gyproc platen zijn gipsplaten die in Bilzen veel gebruikt worden voor de afwerking van schuine wanden of het plaatsen van afscheidingswanden. Gyproc bestaat uit een onbrandbaar gips en is verkrijgbaar in vele verschillende soorten. Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een gyproc scheidingwand? Of bent u nieuwsgierig naar de kosten van gyprocwerken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Buitenbepleistering

Uiteraard is het ook mogelijk om een stukadoor uit Bilzen in te schakelen voor uw buitenbepleistering. In de praktijk komt dit vaak neer op het aanbrengen van gevelbepleistering op uw huis, garage of aanbouw in Bilzen. Het aanbrengen van gevelbepleistering is tevens een goede motivatie om gevelisolatie aan te brengen, zodat u de investering van uw buitenbepleistering op termijn weer terugverdiend. Wij raden u aan om voor uw buitenbepleistering een erkend en ervaren bezetter in te schakelen. Als de buitenbepleistering niet op de juiste wijze wordt aangebracht heeft dit negatieve gevolgen voor uw gevel.

buitenbepleistering Bilzen

Gevel bepleisteren


Steeds vaker kiezen klanten uit Bilzen voor het bepleisteren van hun gevel. Gevelbepleistering biedt namelijk een aantal voordelen op zowel functioneel als esthetisch gebied. Allereerst ziet gevelbepleistering er mooi uit, en kunt u hiermee beschadigde muren bedekken. Het bepleisteren van de gevel draagt dus bij aan het uiterlijk van uw huis in Bilzen. Daarnaast zorgt de gevelbepleistering voor een verhoogde isolatiewaarde en beschermt het uw gevel tegen de weersinvloeden. U heeft de keuze uit diverse soorten gevelpleister, zodat uw woning een uitstraling krijgt die volledig naar uw wensen is.

Welke gevelpleister?

welke soort gevelpleister?
Wanneer u kiest voor gevelbepleistering dan heeft u de keuze uit twee verschillende soorten gevelpleister: mineraal- en kunstharspleister. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo is kunstharspleister het beste bestand tegen neerslag. Bovendien is het veel elastischer dan minerale pleisterwerken, waardoor kunstharspleister voornamelijk bij nieuwe woningen wordt aangebracht. Minerale pleisterwerken zijn juist waterdampdoorlatend, waardoor het erg geschikt is om vocht naar buiten af te voeren. Dit is de reden waarom minerale gevelbepleistering voornamelijk bij oudere woningen wordt aangebracht.

Bepleistering op isolatie

gevelbepleistering op isolatie
Overweegt u op buitenbepleistering aan te brengen? Dan is het wellicht verstandig om tevens gevelisolatie aan te laten brengen. Aan de buitenzijde van uw gevel laat u isolatiemateriaal aanbrengen, en hier overheen plaatst de stukadoor de buitenbepleistering. Zo heeft u slechts één keer te maken met een verbouwing. Bovendien bent u vaak goedkoper uit als u de verschillende werkzaamheden met elkaar combineert. Doorgaans kost gevelpleister zonder isolatie ongeveer €65,- tot €85,- per vierkante meter, terwijl gevelpleister met isolatie ongeveer €95,- tot €125,- kost.

Soorten bezettingswerken

Gaat u binnenkort verbouwen? Of heeft u een nieuw huis in Bilzen gekocht waarvan de muren niet egaal zijn? Het aanbrengen van bezettingswerken is dan een hele goede zet. Doordat de muren en plafonds egaal zijn, oogt uw woonruimte een stuk rustiger en ruimer. Als u een erkend stukadoor uit Bilzen inschakelt, dan biedt hij u de keuze uit diverse soorten bezettingswerken. Klanten kiezen vooral vaak voor spuitpleister of sierpleister, maar ook sausklare plakwerken zijn een mogelijkheid. Bent u nieuwsgierig naar de prijzen of mogelijkheden? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

bezettingswerken in Bilzen

Spuitpleister

Het aanbrengen van spuitpleister is één van de voordeligere pleisterwerken. Een bezetter brengt reguliere pleisterwerken aan met behulp van een spatel, maar spuitpleister wordt door een plakker op uw wanden gespoten. Hierdoor is de stukadoor veel minder tijd kwijt aan de binnenbepleistering. Dit zorgt natuurlijk op een flinke besparing op de arbeidskosten! Bijkomend voordeel is dat de bezetter het spuitpleister in een dunne laag op het oppervlak spuit, waardoor het al snel droog is. Zo kunt u het zo snel mogelijk afwerken.

Sausklaar of behangklaar plakwerk

Wanneer u uw wand of plafond opnieuw wilt laten stucen, dan is dit over het algemeen stootvast waardoor u het niet opnieuw hoeft laten afwerken. Wanneer u juist egale wanden in huis wilt zodat u het kunt schilderen of behangen dan is het ook mogelijk om te kiezen voor sausklaar of behangklaar plakwerk. Hierbij maakt de plakker de muur egaal, zodat u na het schilderwerk geen oneffenheden meer ziet. Hierdoor oogt de ruimte niet alleen strakker, maar ook nog eens aanzienlijk ruimer.

Sierpleister

Wanneer u het juist niet ziet zitten om de muur of het plafond zelf nog af te werken, dan is sierpleister een optie. Een stukadoor brengt dit vaak al in kleur aan, zodat er bij eventuele beschadigingen geen kleurverschil te zien is. Er bestaan diverse afwerkingen op het gebied van sierpleister: spachtelputz, rustiekputz of granol plakwerken. Al deze soorten plakwerken hebben een andere uitstraling, dus welke het beste bij u past is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke smaak.

Raapwerk

Een stukadoor uit Bilzen maakt gebruik van diverse methodes om wanden recht te maken. Eén van deze methodes is raapwerk. Raapwerk wordt veelal toegepast bij oudere woningen. Als de wand scheef of verzakt is, dan kan de bezetter met het raapwerk de muren weer waterpas maken. Als u zich stoort aan uw schuine wand, dan is raapwerk zeker een goede optie! Het is wel belangrijk om te weten dat het een arbeidsintensieve klus is, waardoor de prijzen hoger liggen dan bij het stucen van de muur.

Schuurwerk

Steeds meer klanten uit Bilzen zijn geïnteresseerd in schuurwerk. Schuurwerk is een afwerking van de pleisterwerken met een unieke uitstraling. Een plakker zal met een spons ronde, cirkelachtige bewegingen in de nog natte plakwerken. Dit droogt wit op en hoeft dus niet meer gesausd te worden. Schuurwerk is echter niet stootvast, daarom kan het raadzaam zijn om het plafond of de muur toch van een verflaag te voorzien. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van schuurwerk? Een stukadoor laat u graag voorbeelden zien.

Betonstuc

Het zal u ongetwijfeld opgevallen zijn: beton is onmisbaar in moderne interieurs. Bent u ook dol op de uitstraling van beton? Dan is betonstuc wellicht een goede keuze. Betonstuc bestaat uit een basis van cement, betondelen en hars. Betonstuc kunt u op verschillende ondergronden aanbrengen: de keuken, woonkamer en zelfs badkamer. Behalve dat het beton er prachtig en modern uit ziet, is het ook nog eens enorm sterk en onderhoudsvriendelijk. Voor een optimale levensduur is een reinigingsbeurt van tijd tot tijd voldoende.

woonkamer plakwerken

Woonkamer stucen

Menig stukadoor uit Bilzen wordt ingezet voor het bepleisteren van de woonkamer. Dat is niet gek, want de woonkamer is over het algemeen één van de meest gebruikte ruimtes in huis. Elk stukadoorsbedrijf uit ons netwerk beschikt daardoor over ruime ervaring in het bepleisteren van woonkamers. Er bestaan tal van opties, waardoor uw woonkamer de uitstraling krijgt die u wenst. Als u nieuwsgierig bent naar de prijzen hoeft u slechts ons contactformulier in te vullen. Wij sturen u vrijblijvend een aantal offertes van vakmannen uit Bilzen.

garage bepleisteren

Garage bepleisteren

Over het algemeen is de garage een koude, kille ruimte. Toch kunt u de garage goed gebruiken als werkruimte of opslagruimte. Als u er zeker van wilt zijn dat uw spullen droog en warm opgeborgen staan dan is het verstandig om de garage te bepleisteren. U kunt zowel buiten- als binnenbepleistering toepassen. Dit zorgt er voor dat uw garage er aantrekkelijker uit ziet, maar het verbetert ook de isolatiewaarde van de ruimte.

Badkamer stucen

Voor de afwerking in de badkamer kiezen de meeste klanten voor wandtegels. Dit was jarenlang de meest geschikte afwerking, omdat het goed bestand is tegen water. De kwaliteit van plakwerken is over de afgelopen jaren echter enorm verbetert, waardoor u tegenwoordig ook de keuze heeft uit het bepleisteren van de badkamer. Omdat niet alle plakwerken geschikt zijn voor deze vochtige ruimte, raden wij u aan om hier een erkend plakker voor in te schakelen. Hij zal u voorzien van een professioneel advies op maat over de meeste geschikte vorm van binnenbepleistering.

Stucanet

In sommige gevallen maakt een bezetter gebruik van een stucanet. Een stucanet is een wapening dat wordt gebruikt bij het bepleisteren van holle en bolle vormen en bij het beplakken van rechte wanden. Stucanet bestaat uit een roestvrij metalen net waar karton bij in gevlochten zit. De stukadoor bevestigd het stucanet tegen de ondergrond, waarna de bezetter de eerste ruwe laag pleisterwerk aanbrengt. Zodra deze laag gedroogd is brengt de plakker de tweede laag egaal aan. Stucanet vergroot de sterkte van de ondergrond, waardoor dit een populaire keuze is bij renovaties.

Is zelf stucen een optie?

Het bepleisteren van wanden lijkt al snel eenvoudig. Sommige woningeigenaren kiezen er daarom voor om zelf hun bezettingswerken uit te voeren. Wij raden u echter aan om altijd een ervaren stukadoor uit Bilzen in te schakelen. Het uitvoeren van bezettingswerken is vakwerk. Als dit niet op de juiste wijze gedaan wordt creëert u wellicht meer oneffenheden in uw muur dan dat er al in zaten. Als u wilt profiteren van een optimaal woongenot, laat uw pleisterwerken dan uitvoeren door een stukadoorsbedrijf.

Stukadoor kiezen: waar op letten?

Het vinden van een stukadoor kan lastig zijn: hoe weet u waar u op moet letten? Wij helpen u alvast een handje. Als u uw contactgegevens achter laat via ons contactformulier dan sturen wij u meerdere, vrijblijvende offertes toe van bedrijven uit uw regio. Zo weet u al snel welk bedrijf u de gunstige prijzen kan bieden. Let naast de prijs echter ook op de planning, het materiaal en de voorwaarden. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een plakker die deze week nog kan beginnen of hebben uw plakwerken geen haast?

stukadoorsbedrijf in Bilzen

Zowel nieuwbouw als renovaties

Het inschakelen van een stukadoorsbedrijf kan bij zowel grote als kleine bezettingswerken. Elke stukadoor uit ons netwerk is ervaren in een breed aanbod aan werkzaamheden. Het maakt hierbij niet uit of u uw gevel wilt laten bepleisteren of dat u op zoek bent naar een bezetter voor de plakwerken in uw woonkamer. Ook voor bedrijven uit Bilzen is het mogelijk gebruik te maken van onze diensten. Als u contact met ons opneemt ontvangt u meerdere offertes op maat, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u de oneffenheden in uw muur zat? Of wilt u uw plafonds eindelijk laten plafonneren? Heeft u andere pleisterwerken of gyprocwerken liggen die u graag uitbesteed aan een erkend stukadoor uit Bilzen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Vul ons contactformulier in zodat wij u meerdere offertes van bedrijven uit uw regio kunnen sturen. Onze service is vrijblijvend en geheel kosteloos, dus u zit nergens aanvast. Toch kunt u dankzij onze werkwijze tot ruim 30% op uw pleisterwerken besparen! Een stukadoor uit ons netwerk staat met alle plezier voor u klaar bij uw buiten- of binnenbepleistering. Neem contact op en profiteer van de beste plakwerken tegen de scherpste prijzen! Zoekt u ook een behanger of schilder? Ook voor ervaren behangers of schilders bent u bij ons aan het juiste adres.