stukadoor Sint-Niklaas

Stukadoor Sint-Niklaas

Een stukadoor uit Sint-Niklaas zorgt er met pleisterwerken voor dat de wanden of de buitenmuren van uw woning opgeknapt worden. Laat bijvoorbeeld stucwerk aanbrengen voor een egale wand of schakel een specialist in voor het aanbrengen van een verlaagd plafond met gyproc platen. Op deze pagina leest u meer over pleisterwerken en bezettingswerken.

Naast informatie over het bepleisteren van wanden en plafonds, vindt u op deze pagina ook meer informatie over de gemiddelde prijzen. Wist u dat gespoten pleister één van de goedkoopste soorten stucwerk is? Lees snel verder als u meer wilt weten hoe u bespaart op de totaalprijs!

Voordelen van ons concept

Bent u van plan om de gevel te bepleisteren? Of wilt u bezettingswerken laten uitvoeren? Schakel dan een professional in. U bent verzekerd van het beste resultaat. Wist u dat elke specialist zijn eigen tarieven hanteert voor de werken? Maak daarom gebruik van ons concept en bespaar.

 • U ontvangt gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio.
 • Vergelijk en kies eenvoudig de beste stukadoor uit Sint-Niklaas voor uw klus.
 • U bespaart tot wel 30% op de totale kosten.

Gratis offertes vergelijken


bezettingswerken Sint-Niklaas

Wat doet stukadoor Sint-Niklaas?

Bent u net verhuisd en wilt u de woning opknappen? Of bent u de oneffenheden in uw muur al jaren zat en is het tijd om hier wat aan te laten doen? Een stukadoor uit Sint-Niklaas is inzetbaar op vele verschillende vlakken omtrent plakwerken. Zo kan hij onder meer uw wanden voorzien van gespoten pleister en kan hij gevelbepleistering met of zonder isolatiemateriaal aanbrengen. Bovendien voorziet de vakman u van persoonlijk advies. De werkzaamheden van een stukadoor op een rij.

 • Hij kan u voorzien van een persoonlijk advies.
 • U bent gegarandeerd van kwalitatief vakwerk.
 • U bespaart veel tijd en energie door de pleisterwerken uit te besteden.
pleisterwerken Sint-Niklaas

Pleisterwerken Sint-Niklaas

Zijn de wanden van uw woning in Sint-Niklaas beschadigd? Of wilt u uw gevel op laten knappen? Schakel dan een specialist in voor al uw pleisterwerken. Een specialist maakt de wanden en buitenmuren glad en egaal en werkt alle oneffenheden weg. U heeft de keuze uit verschillende soorten pleisterwerken.

De snelste methode is door middel van spuitpleister, dit is daarom ook de goedkoopste methode. Binnenshuis wordt vaak gebruik gemaakt van sierpleister of het behangklaar of sausklaar maken van de wanden.

Ook raapwerken en schuurwerken zijn voorbeelden van pleisterwerken.

Prijzen pleisterwerken

Bent u op zoek naar een erkend specialist in de bezettingswerken? Dan bent u vast benieuwd wat het inschakelen van een dergelijk professional kost.

De kosten verschillen per situatie, in de tabel hieronder ziet u een indicatie van de kosten. Deze kostprijzen zijn de gemiddelde prijs per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeidskosten. Als u spuitpleister laat aanbrengen liggen de gemiddelde kosten rond de €5,- tot €15,- per vierkante meter.

Wilt u plakwerk dat behangklaar is? Dan liggen de kosten tussen de €7,- tot €17,- per vierkante meter. Sausklare pleisterwerken kosten gemiddeld €8,- tot €24,- per vierkante meter.

Zoals u ziet kunnen de prijzen tot tientallen euro’s per vierkante meter verschillen. Dit komt omdat welke stukadoor zijn eigen uurtarief mag hanteren. Per aanbieder verschilt de totaalprijs soms wel honderden euro’s.

Wilt u zeker weten dat u de scherpste totaalprijs betaalt? Vergelijk dan offertes via ons contactformulier en kies de aanbieder met de beste service voor de laagste prijs.

Kosten stukadoor per m²

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m²
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar plakwerk €10,- tot €20,-
Sausklaar stucwerk €10,- tot €25,-
Sierpleister €10,- tot €25,-
Schuurwerk €18,- tot €25,-
Raapwerk €18,- tot €30,-
Cementpleister €15,- tot €80,-
Betonstuc €20,- tot €85,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Tot 30% besparen op de kosten van stucwerk?

Dat doet u door prijsoffertes van specialisten uit Sint-Niklaas te vergelijken!

Offertes aanvragen

Binnenbepleistering Sint-Niklaas

De term binnenbepleistering omvat alle pleister- en plakwerken die binnenshuis kunnen worden uitgevoerd. Het gaat dan om het bepleisteren van plafonds en wanden met speciaal stucmateriaal. De binnenbepleistering wordt ook wel aangeduid met de term sierpleister. Bij deze pleisterlaag wordt er tijdens het bepleisteren het materiaal in patronen aangebracht, of wordt een structuur in de bepleistering gecreëerd met behulp van fijne zandkorrels. Een stukadoor of bezetter uit ons netwerk geeft u hier desgewenst graag meer informatie over binnenbepleistering. Bent u benieuwd naar de kostprijs voor plakwerken bij u in huis? Wij sturen u met alle plezier meerdere vrijblijvende offertes toe van menig stukadoorsbedrijf uit Sint-Niklaas.

muren in Sint-Niklaas bepleisteren

Muren bepleisteren

Het plaatsen van sierpleister op de binnenmuren valt onder de binnenbepleistering. Een stukadoor of plakker van een stukadoorsbedrijf in Sint-Niklaas helpt u graag bij binnenbepleistering. Wij adviseren over het algemeen om altijd een pleisterwerken of plakwerken expert de bepleistering aan te brengen. Zo weet u zeker dat de klus snel en vakkundig wordt uitgevoerd, en profiteert u gegarandeerd van een lange levensduur van de pleisterlaag op de muren. Wilt u direct in contact komen met een plakker? Vul dan het offerteformulier in en wij sturen u binnen enkele dagen meerdere offertes toe.

plafond stucen Sint-Niklaas

Plafond stucen

Is uw plafond door vochtschade gaan scheuren? Of zijn er vlekken ontstaan die u liever kwijt dan rijk bent? Laat dan uw plafonds voorzien van een stuclaag. Het belang van plafonneren wordt door veel woningeigenaren onderschat. Toch gevel egale, strakke plafonds een rustige en ruimtelijke uitstraling die uw interieur zeker ten goede komt. U heeft bij het plafonneren de keuze uit diverse soorten afwerkingen. Zo kunt u ervoor kiezen om de pleisterwerken behang- of sausklaar op te laten leveren bij het plafonneren. Wilt u niets meer hoeven doen? Kies dan voor plafonneren met sierbepleistering.

gyprocwerken

Gyprocwerken Sint-Niklaas

Gyprocwerken bestaan uit het aanbrengen van scheidingswanden, het afwerken van zolders en wanden en het aanbrengen van verlaagde plafonds. De vakman gebruikt hiervoor gyproc platen en wanden. Deze platen zijn gemaakt van gipskarton. Ze zijn eenvoudig te bewerken en af te werken. Werk bijvoorbeeld uw zolderkamer af door de wanden bekleden met gyproc platen. Of laat een extra kamer maken door een scheidingswand te monteren. Combineer de gyprocwerken op de zolder of op het zolderplafond met isolatie, om gelijk het warmteverlies te verminderen.

gyproc platen Sint-Niklaas

Gyproc plafonds

Er zijn verschillende methodes om een nieuw plafond aan te brengen met gyprocwerken. Zo kan de vakman de gyproc platen rechtstreeks op het plafond plaatsen, door middel van een frame aan het plafond of met een vrijdragende structuur. Voor verlaagde plafonds plaatst de vakman eerst een frame van hout of metaal, dit kan ook vrijdragend. In het frame plaatst hij dan isolatie en gyproc platen om alles netjes af te werken. Rechtstreekse plaatsing heeft vaak niet de voorkeur, want dan profiteert u niet van de warmte- en geluidsisolatie.

Wanden van gyproc

Net als met het maken van verlaagde plafonds, gebruikt een vakman een frame om een nieuwe gyproc wanden te plaatsen tijdens de gyprocwerken. In de constructie van hout of metaal is het mogelijk om leidingwerk aan te brengen, bijvoorbeeld voor elektriciteit of een wateraansluiting, en isolerende materialen. Aan beide kanten van het frame plaatst de vakman gyproc wanden. Voor het afwerken van een zolder is het vaak niet nodig om een frame aan te brengen voor het plaatsen van gyproc wanden. De gyproc wanden kunnen dan rechtstreeks op de houten balken geplaatst worden.

Gyproc plaatsen

Er zijn verschillende soorten gyproc platen verkrijgbaar voor gyprocwerken, bijvoorbeeld speciaal voor scheidingswanden of juist speciaal voor plafonds. Het voordeel van gyproc is dat het duurzaam, brandveilig en eenvoudig te bewerken is. U kunt er gerust zware materialen aan ophangen, zoals een plafondlamp. De vakman zaagt elke plaat op maat en zorgt op de juiste plaats voor gaten benodigd voor lichtschakelaars en stopcontacten. De platen worden vastgemaakt door ze vast te schroeven. Elk schroefgaatje en naad werkt hij netjes af met plamuur. Hierdoor krijgt u een strak resultaat.

Buitenbepleistering

Naast binnenbepleistering bestaat er natuurlijk ook buitenbepleistering binnen de pleisterwerken. Onder de buitenbepleistering vallen onder andere klussen als het bepleisteren van de gevel, garage en het uitvoeren van diverse bezettingswerken. Ook voor deze werkzaamheden geldt dat u hiervoor best een erkend stukadoor of bezetter kunt inschakelen. Dit komt doordat het plaatsen van buitenbepleistering en het uitvoeren van de bezettingswerken veel ervaring en een grote nauwkeurigheid vereist. Combineer de buitenbepleistering met gevelisolatie en bespaar op de energiekosten. U voorkomt zo namelijk warmteverlies en verwarmt je woning efficiënter.

gevel bepleisteren Sint-Niklaas

Gevel bepleisteren

Het bepleisteren van de gevel wordt zowel met de term pleisterwerken als bezettingswerken aangeduid. Dit betekent dat u eveneens zowel een stukadoor als bezetter voor het werk kunt inschakelen voor de buitenbepleistering.

Voor het bepleisteren van de gevel gebruikt een vakman kalk, cement of een organische afwerking. De vakman repareert eerst eventuele beschadigingen. Kleine oneffenheden worden weggewerkt door te cementeren. Het is belangrijk dat de pleisterlaag goed droogt na het aanbrengen. Per millimeter laag moet het ongeveer een dag dragen.

buitenbepleistering Sint-Niklaas

Bepleistering op isolatie

Een gevelrenovatie kan uit verschillende onderdelen bestaan. Zo is het mogelijk om de gevel eerst te isoleren, en daarna te bepleisteren. Hierbij is het van belang om een goed evenwicht te vinden tussen de thermische isolatie en de buitenbepleistering. De gevelisolatie wordt eerst op de buitenmuur aangebracht. Meestal gebruikt een vakman hiervoor isolatieplaten. Deze zijn gemakkelijk aan te brengen en af te werken met buitenbepleistering. De kosten van de buitenpleistering zijn dan iets hoger, maar u bespaart aanzienlijk op de stookkosten. Zo verdient u de investering van buitenbepleistering met isolatie weer terug.

Welke gevelpleister?

Bent u geïnteresseerd in gevelbepleistering en wilt u een vakman inschakelen voor het cementeren? Dan heeft u de keuze uit minerale- en synthetische gevelpleister. Minerale gevelpleister is doorgaans voordeliger dan synthetische pleister, en bestaat grotendeels uit kalk of cement. Synthetische pleister voor binnen- of buitenbepleistering is een stuk elastischer dan minerale pleister, en daardoor is de kans op scheuren kleiner. Welke gevelpleister het meest geschikt is voor uw situatie is grotendeels afhankelijk van uw gevelmuren. Bij oudere woningen in Sint-Niklaas raden wij aan minerale crepi aan te brengen, omdat deze de muur laat ademen. Bij nieuwbouw is synthetische crepi een goede keuze voor buitenpleistering.

gevelpleister Sint-Niklaas

Schakel een bezetter in voor het beste resultaat van het stukadoren!

Kies eenvoudig de beste specialist uit de omgeving van Sint-Niklaas. Bespaar tot 30% op de kosten.

Gratis offertes

Bezettingswerken Sint-Niklaas

U bent aan het verbouwen en u wilt nieuw plakwerk aanbrengen? Dat is zeker mogelijk. Er bestaan diverse soorten bezettingswerken waar u uit kan kiezen. Alle bezettingswerken hebben zo hun eigen structuur en eigenschappen. Veel klanten uit Sint-Niklaas kiezen voor gespoten pleister, omdat dit een voordelige keuze is. Als u de wanden wilt afwerken door te behangen of sausen dan zal een stukadoor het plakwerk echter saus- of behangklaar aanbrengen. Als u op zoek bent naar een manier om uw plafonds of muren te egaliseren dan zal een stukadoor uit Sint-Niklaas u raapwerken adviseren. Weet u niet welke methode het meest geschikt is? Laat u dan persoonlijk adviseren door een stukadoor uit ons netwerk.

sierpleister Sint-Niklaas

Sierpleister

Als u niet wilt verf of behang wilt laten aanbrengen, dan is het aanbrengen van plakwerken alleen vaak voldoende om uw woning een strakke uitstraling te geven. Houdt u wel van structuur? Dan is het bepleisteren met sierbepleistering een goede mogelijkheid.

In de meeste gevallen wordt sierpleister aangebracht in de kleur die u voor ogen hebt, zodat u de muur niet opnieuw hoeft af te werken. Spachtelputz is een veel gekozen sierbepleistering. Andere mogelijkheden zijn rustiekputz en granol.

Prijzen sierpleister

Sierpleister is duurder dan pleister dat gespoten wordt, want het is arbeidsintensiever om aan te brengen. Houd rekening met een gemiddelde kostprijs per vierkante meter van €10,- tot €25,-.

cementpleister Sint-Niklaas

Cementpleister

Cementpleister heeft vele voordelen. Het droogt namelijk zeer snel op en is zeer sterk. Het wordt daarom voornamelijk gebruikt voor het opknappen van gevels en andere buitenmuren. De vakman uit Sint-Niklaas bedekt de buitenmuren met een dikke cementlaag. Het beschermt de buitenmuren tegen allerlei weersinvloeden en zorgt ervoor dat alles er netjes uit ziet. U heeft de keuze uit vele verschillende kleuren. Door een dunne laag aan te brengen, blijft de structuur van de gevel zichtbaar. Bijvoorbeeld de afzonderlijke bakstenen. Met een dikkere laag wordt alles weggewerkt, ook eventuele oneffenheden.

Prijs cementpleister

Cementpleister kost gemiddeld €15,- tot €80,- per m2. Eventuele schade moet u voor het bepleisteren laten herstellen. Hierdoor ligt de kostprijs soms wat hoger. Een muur van 10 m2 behandelen met cementpleisters kost dan tussen de €150,- en de €800,-.

Betonstuc

Soms denkt men dat betonstuc hetzelfde is al cementpleister, maar er is wel een klein verschil. Betonstuc is een cementgebonden pleister, maar bestaat daarnaast ook nog uit beton en hars. De hars zorgt ervoor dat betonstuc waterdicht is en dit maakt het geschikt voor badkamers en keukens. De stuc wordt ook wel beton ciré genoemd. Door de samenstellingen van materialen is een dunne laag van 2 à 3 millimeter soms al genoeg. Met pigmentpoeders kan er kleur toegevoegd worden.

Wat is de prijs voor betonstuc?

Voor het aanbrengen van betonstuc op een muur van 10 vierkante meter moet u rekening houden met een totaalprijs van ongeveer €200,- tot €850,-. Per vierkante meter is dit €20,- tot €85,-. Dit is afhankelijk van de dikte, de samenstelling en de kleur.

Spuitpleister

Eén van de meest gebruikte plakwerken in Sint-Niklaas is spuitpleister. Het stukadoorsbedrijf brengt de pleisterlaag aan door te spuiten. Deze methode zorgt ervoor dat de pleisterwerken in korte tijd in een dunne laag is aangebracht. De plakwerken zijn dus snel gedroogd, zodat u weinig overlast ervaart. Klanten uit Sint-Niklaas noemen het ook wel spachtelputz. Spachtelputz is een pleisterwerk met een grove korrel. De korrelgrootte is meestal 1,2 tot 1,5 millimeter en daarmee geeft spachtelputz uw interieur een unieke uitstraling.

Prijs spuitpleister

Spuitpleister is het goedkoopste om aan te brengen. Het gaat namelijk zeer snel. De gemiddelde kosten voor het aanbrengen is €5,- tot €15,-. Voor een buitenmuur van 20 vierkante meter is dit ongeveer €100,- tot €300,-.

Sausklaar of behangklaar plakwerk

Heeft u een nieuwe woning gekocht en wilt u de muur afwerken met behang? Of wilt u de wanden graag voorzien van een verflaag, maar is de oppervlakte niet egaal? Ook dan kunt u profiteren van de pleisterwerken van een stukadoorsbedrijf.

Een stukadoor uit Sint-Niklaas zal de muur in dat geval sausklaar of behangklaar opleveren. Dit zorgt ervoor dat uw muren volledig egaal zijn, maar dat u zelf nog het behang of de verf moet aanbrengen.

Wat kost behangklaar of sausklaar opleveren?

De kosten voor het behangklaar opleveren van wanden liggen tussen de €10,- en de €20,- per vierkante meter. Sausklaar stucwerk heeft een vergelijkbare kostprijs, namelijk €10,- tot €25,- per vierkante meter.

Muren en plafonds stucen

Bekijk hoe de stukadoor snel en vakkundig spuitpleister aanbrengt.

Op zoek naar een plakker voor stucwerken?

Vind eenvoudig de beste plakker uit Sint-Niklaas door prijsoffertes te vergelijken!

Vrijblijvende offertes

Pleisterwerk technieken

Er zijn verschillende technieken om pleisterwerk aan te brengen. De bekendste techniek is door middel van bepleisteren. Daarnaast heeft u ook nog de keuze uit raapwerk en schuurwerk. Met deze werkzaamheden egaliseert u de wanden van uw woning in Sint-Niklaas. Deze pleisterwerk techniek is geschikt voor een muur met veel oneffenheden en voor een strakke afwerking. Een andere methode is schuurwerk. Hiervoor gebruikt een vakman schurende bewegingen met een spons. Lees verder om meer te weten te komen over deze technieken.

Raapwerk

Wilt u uw wanden laten egaliseren? Naast bepleisteren zou u ook kunnen kiezen voor raapwerk. Hoewel deze twee termen regelmatig door elkaar gebruikt worden zit er zeker verschil tussen. Bij raapwerk brengt de stukadoor uit Sint-Niklaas een dikke gipslaag of kalkmortel aan. Hierna brengt de stukadoor het pleisterwerk aan, dat zorgt voor de strakke afwerking. Met het werk bedekt de stukadoor oneffenheden, en is hij in staat om een scheve muur waterpas te maken. Raapwerk kost gemiddeld €18,- tot €30,- per vierkante meter. De totaalprijs is afhankelijk van de grootte van de oppervlakte, de dikte en de arbeidskosten.

Schuurwerk

Niet iedereen wil strakke plafonds of strakke muur. Daarom is er volop keuze uit diverse sierpleisters. U zou er echter ook voor kunnen kiezen op uw plakwerken af te werken met licht schuurwerk. Het schuurwerk levert een zanderig oppervlak met draaiende schaduwkering op die de plakwerken net dat kleine beetje extra geven. Om dit te realiseren gebruikt de stukadoor een spons. Hiermee maakt hij draaiende bewegingen in de natte plakwerken. Het schuurwerk is echter niet stootvast, daarom raden wij aan dit af te werken met verf. Houd rekening met een gemiddelde prijs per m² van €18,- tot €25,-.

Welke ruimte laten stucen?

Wilt u de uitstraling van uw woonkamer verbeteren? Door de wanden te voorzien van een stuclaag zien ze er weer netjes en egaal uit. Ook sierpleister is een optie, zelfs met kleur. Dan hoeft u geen laagje verf meer aan te brengen. Voor een badkamer zijn niet alle materialen geschikt. Dit is een vochtige ruimte en de stuclaag moet daarom bestand zijn tegen vocht. Eén van de belangrijkste dingen van stucwerk in een keuken is dat het goed schoon te maken moet zijn. Op deze pagina leest u nog meer over stucwerken voor de verschillende ruimtes in uw woning in Sint-Niklaas en over de mogelijkheden.

plakwerken Sint-Niklaas

Woonkamer stucen

Eén van de woonruimtes die de stukadoors uit ons netwerk het meest behandelen, is de woonkamer. Dat is niet heel gek, want de woonkamer is waarschijnlijk de ruimte waarin u de meeste tijd besteed. Bovendien is de ruimte waarschijnlijk de enige plek die uw visite ziet. Voor het bezetten van woonkamers zijn diverse opties. Laat de muren egaal maken en werk dit af met behang of verf voor een strak resultaat, of kies voor gekleurd sierpleister zodat u zelf niets meer hoeft af te werken.

binnenbepleistering

Garage stucen

Een bezetter of plakker uit Sint-Niklaas kan u eveneens van dienst zijn bij het bepleisteren van de garage. Het gaat hierbij om het pleisteren van de muren. Onze pleister- en plakwerken experts zullen hierbij eerst een onderlaag van stucanet aanbrengen voor een optimaal resultaat. Hebt u vragen over de plakwerken of bent u nieuwsgierig naar de voordelen van het bepleisteren van de garage? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. Hoe gedetailleerder uw vraag, des te beter de specialisten uit ons netwerk u kunnen helpen.

Keuken stucen

Gaat u uw keuken renoveren? Dan hoort daar natuurlijk ook mooie afgewerkte muren bij. Bij de achterwand van het keukenblok is het belangrijk dat u deze kunt schoonmaken. Om die reden wordt er vaak gekozen voor een spatwand met tegels, maar stucen is ook een optie. Na stucwerken brengt de vakman een coating aan. Deze coating is nodig omdat stucwerk geen beschermlaag heeft tegen vuil en vetvlekken. Het coaten bestaat meestal uit verf, ook transparant, en een verharder.

Badkamer stucen

De badkamer is een natte ruimte, en daarom moet de afwerking hier goed tegen bestand zijn. Als dit niet het geval is laat de afwerking los of ontstaan er schimmels. De meeste inwoners van Sint-Niklaas kiezen daarom voor het betegelen van de badkamer. Maar wist u dat het ook een optie is om de badkamer geheel of gedeeltelijk te bezetten? Dit vergroot zelfs de hygiëne in uw badkamer, omdat er geen voegen aanwezig zijn en hier dus geen schimmel in kan ontstaan.

Bezet uw woonkamer voor netjes afgewerkte wanden.

Vul het offerteformulier in en een bezetter zorgt voor het beste resultaat!

Offertes ontvangen

Veelgestelde vragen over stucen

Specialisten uit de omgeving van Sint-Niklaas krijgen vaak dezelfde vragen over bezetten van wanden en plafonds. Denk hierbij aan de droogtijd van het bezetten, wat stucanet is en hoeveel btw ze moeten betalen over de arbeids- en materiaalkosten. Lees snel verder om antwoord te krijgen op de veelgestelde vragen.

Wat is de droogtijd van stucwerk?

De droogtijd van stucwerk hangt af van vier factoren: de dikte van het stucwerk, de luchtvochtigheid, de ventilatie en de temperatuur. Over het algemeen houden specialisten 1 dag droogtijd aan per millimeter stucwerk. Hoe dikker de pleisterlaag is, hoe langer het drogen duurt. Wanneer alles goed gedroogd is, heeft het stucwerk een egale kleur en ziet u nergens meer natte plekken. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de droogtijd bij nieuwbouwwoningen en bij bestaande woningen in Sint-Niklaas. Het is belangrijk dat u het goed laat drogen. De verf of het behang kan anders namelijk loslaten.

Welk btw-tarief geldt er?

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Goed nieuws! Als u een stukadoor inschakelt voor uw pleisterwerken betaalt u slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde btw-tarief is geldig op zowel de materiaal- als arbeidskosten.

Bij het stucen van een oppervlak van 140 vierkante meter bespaart u in dat geval al snel €300,- op de totaalprijs! Kijk op Vlaanderen.be voor meer informatie over het verlaagde btw-tarief.

Wat is stucanet?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Sint-Niklaas de vraag wat er exact met de term stucanet bedoeld wordt. Kort gezegd is stucanet een pleisterdrager. Het is een buigbaar materiaal waarmee er holle en bolle vormen in het stucwerk gemaakt kan worden door een stukadoor, maar waarmee tevens niet egale binnen – en buitenmuren rechtgetrokken kunnen worden. Stucanet wordt meestal gemaakt van RVS staaldraden. Het bevestigen van stucanet is een klus die een stukadoor of plakker best eigenhandig kan uitvoeren, voor het beste resultaat.

Is zelf stucen een optie?

Veel woningbezitters zijn gecharmeerd van de uitstraling van pleisterwerk. Een verhuizing of verbouwing brengt echter al veel kosten met zich mee, daarom vragen klanten ons vaak of het mogelijk is of zij zelf hun binnenmuren kunnen stucen. In de praktijk is dit mogelijk, maar onderschat deze klus niet. Het lijkt misschien gemakkelijk, maar zonder ervaring is het moeilijk de wanden egaal te krijgen. Voor het mooiste resultaat en het hoogste woongenot raden wij u daarom aan om contact op te nemen met een stukadoor uit Sint-Niklaas.

Bezetters voor nieuwbouw én renovatie

Klanten denken vaak dat het inschakelen van een stukadoor enkel mogelijk is bij grote bezettingswerken, zoals het aanbrengen van gevelbepleistering.

Maar natuurlijk kunt u tevens een stukadoorsbedrijf inschakelen voor al uw kleinere bezettingswerken zoals het plafonneren van uw plafonds.

Of u nu uw complete nieuwbouwwoning wilt laten bepleisteren of dat u slechts enkele binnenmuren in uw woonkamer wilt voorzien van sierpleister: een ervaren stukadoor uit ons netwerk in Sint-Niklaas staat met alle plezier voor u klaar.

Stukadoor kiezen; waar op letten?

Wanneer u het offerteformulier invult, krijgt u een aantal scherp geprijsde offertes van stukadoors uit de regio Sint-Niklaas. Door een stukadoor uit de omgeving te kiezen, bespaart u op de voorrijkosten. Wij hebben nog een aantal handige tips voor u om de beste specialist te kiezen:

 • Vergelijk de totaalprijs en bekijk wat er allemaal inbegrepen is in de prijs. Rekent de vakman een totaalprijs per vierkante meter of juist per uur en hoe hoog zijn de voorrijkosten?
 • Lees de voorwaarden door en controleer of alle gegevens kloppen.
 • Vraag na hoe lang de stukadoor verwacht bezig te zijn met de werkzaamheden.
plakker Sint-Niklaas

Voordelen plakker Sint-Niklaas

Door een plakker uit de omgeving van Sint-Niklaas in te schakelen, bent u verzekerd van het beste resultaat. Plak- en andere bezettingswerken vereisen namelijk vakkennis en ervaring. De bezetter zorgt niet alleen voor een mooi eindresultaat, maar geeft u ook graag deskundig advies over de mogelijkheden en de meest geschikte materialen. Dit zijn de voordelen:

 • Plakwerken vereisen vakkennis en ervaring.
 • De plakker zorgt voor een perfect resultaat.
 • U hoeft zelf geen gereedschap of materiaal aan te schaffen.
prijzen stukadoorsbedrijf Sint-Niklaas

Bespaar op pleisterwerken, gratis offertes!

Laat uw buitengevel weer stralen met nieuwe gevelbekleding. Combineer het met gevelisolatie en voorkom warmteverlies. Of zorg dat de binnenmuren van uw woning in Sint-Niklaas weer helemaal egaal zijn door ze te laten bepleisteren. Een stukadoor zorgt voor een perfect resultaat van de pleisterwerken en bezettingswerken. U bespaart op de kosten door offertes te vergelijken van stukadoors uit uw eigen omgeving.

Vul daarom vandaag nog het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal aanbiedingen. Na het stucen de wanden behangen of schilderen? Ook dan staan de schilders en de behangers uit ons netwerk voor u klaar.